Christmas eve with me

Lifestyle
4:30 Herään poikaystäväni herätyskellon ääneen ja alan innoissani toivotella hänelle hyvää joulua. Kello oli ilmeisesti jäänyt päälle eiliseltä, joten hänen painaessa päätäni takaisin tyynyyn, suljen silmäni uudelleen. Ei vielä sittenkään...

06:10 Katson kelloa ja päätän nousta, vaikka koko talo näyttääkin olevan vielä nukkumassa. Sytytän valot joulukuuseen ja moikkaan sen alla makoilevaa kisuamme, joka todennäköisesti on ainoa seuralaiseni tämän varhaisaamun.

06:30 Alan valmistamaan kaurapuuroa järkyttävään nälkääni, riisipuuroa tai sen valmistajaa ei näy vielä lähimaillakaan. Suunnitelmana siis pitkä ja piparinmakuinen aamiainen, suosikkiblogien joulupostaukset ja Gossip Girlin Roman Holiday jakso - enköhän näiden jälkeen saa ihan varsinaista juttuseuraakin!

07:50 Halaan äitiäni huomenien ja jouluntoivotusten merkeissä, jonka jälkeen pääsenkin perinteisen aamulahjani kimppuun. Joulusukasta löytyy tänä vuonna Pentikin pikkupaketti keittiöpyyhkeineen ja lasinalusineen - kyllä ne tontut näyttävät tietävän mistä tämä neiti tykkää ;)

08:10 Vaihdan velourini lenkkivaatteisiin ja yritän saada poikaystäväni hereille, hän kun halusi lähteä aamulenkilleni mukaan. Odotellessani teen 15 minuutin joogahetken, askartelen paikkakortit kattaukseemme, muokkaan jouluntoivotuskuvan Instagramiin ja etsin lenkkiseuralleni vaatteet valmiiksi. En osaa pysyä paikallani, haluan jo ulos!

9:00 Noniiin! Astun ovesta pieneen pakkaseen ja hymyilen väistämättä näkemälleni; vihreä nurmi on jäänyt kokonaan pienen lumipeitteen alle. Suuntaamme eräälle lumiselle kukkulalle ja päätämme kiivetä sen huipulle ihailemaan maisemia, tämä on jokaisen kotikäyntini yksi must-go paikoista. Niin kotoisan ja kauniin näköistä!

10:05 Lenkki heitetty, ulkotulet sytytetty ja kotivaatteet jälleen vaihdettu. Joulupukin Kuuma Linja pyörii telkkarissa ja minä aloitan juhlakuntoon laittautumisen, joskin ravaan koko ajan olkkarissa kaikkien suloisten lastenlaulujen kohdalla. Miksen minä tällaisena innokkaana jouluihmisenä koskaan soittanut Joulupukille?!

11:30 Nyt sitä paljon kaivattua riisipuuroa luumukiisselin kera! Kauhon itselleni suuren kulhollisen täyteen ja tulen poikaystäväni viereen sohvalle, telkkarista alkaa juuri sopivasti lumiukko. Ohjelma, jota en itse asiassa ole tainnut koskaan katsoa loppuun asti, vaikka se joka joulu telkkarissamme pyöriikin.

13:10 Ruoanlaittoa, kattauksen valmistelua, valokuvaamista, joululauluja, ulkona piipahtamista ja mekkoihin vaihtamista - perinteisen jouludinnerin valmistelua siis. Aika hurahtaa siivillä näin yhdessä tehden ja joulua viettäen!

14:30 Cheers! Avaamme pullon Veuve Clicquot shampanjaa ja skoolaamme joululle ennen pöytään astumista. Kaksi kertaa itse asiassa, mun Snapchat yritykset kun menivät jatkuvasti mönkään. Tästä johtuen kyseinen sovellus ja koko some saavatkin olla kiinni koko loppuillan, muutamaa kamerakuvaa lukuunottamatta!

15:35 Istahdamme kaikki pöytään ja nälkäisten juhlijoidemme takia jätämme crackersit vielä avaamatta. Kerään lautaselleni hieman kevyemmän version jouluillallisesta, ihastelen ääneen pöydässä vallitsevaa tunnelmaa ja siirrän keskittymisen kohteeni kaikkiin herkkuihin. Nyt saa nauttia oikein pitkän kaavan mukaan!

17:20 Huh, mitä herkkuja! Suosikeikseni tänä vuonna nousi kylmäsavulohi, herneet, sienisalaatti ja mäti, joskin kaikki lautaselleni päätyvät maistuivat aivan erityisen hyvältä. Seuraavaksi crackersit auki ja jälkiruokaviinit laseihin!

17:40 Livahdan vaivihkaa omaan huoneeseeni, yksi lahjasalaisuus olisi vielä valmisteltava. Aion viedä poikaystäväni sukeltamaan Phi Phi - saarille, mutta koko retki oli vielä varaamatta tämän nykytekniikan ja kaiken maailman sovelluksien takia. En tietenkään halunnut hänen tietävän lahjaa etukäteen, joten tämä oli tehtävä näin viime tipassa!

18:00 Siirryn koneelta miltei suoraan kuusen viereen, nyt lähtevät nimittäin lahjat jakoon. Toimin tunnetusti aina meidän perheen tonttuna, joten lahjat jakautuvat ihan tuttuun tapaan minun toimestani. Taisimme äidin kanssa molemmat panostaa paketointiin tänä vuonna - kuinka näin kauniita lahjoja raaskii edes avata?!

19:30 Kimaltavien papereiden ja niitäkin ihanampien sisältöjen jälkeen suuntaamme taas eteiseen, pieni happihyppely voisi olla ihan paikallaan. Päälle jotkut äidin oranssit toppavaatteet, seurana poikaystävä ja suuntana se sama kukkula, mille aamullakin kiipesimme. Kovat olivat toiveet revontulista, mutta taivaalla koreili vain ja ainoastaan kuu!

20:05 Takaisin lämpimään (ja paketista paljastuneeseen) velourasuun, sohvalle ja glögilasi käteen. Telkkarista alkoi juuri Joulutarina, mikä onkin jokavuotinen aattoillan traditiomme. Kroppa alkaa taas lämmetä kuuman glögin ja ihanan fiiliksen avulla, pakkasen kylmyydestä ei ole enää tietoakaan.

21:10 Rojahdan sänkyyn Karita Tykän uusimman kirjan kera ja uppoudun siihen ainakin puoleksi tunniksi, kunnes huomaan pitäväni silmiä auki lähes pakolla. Suljen suosiolla kirjan, painan pääni poikaystäväni kainaloon ja nukahdan ennen kuin huomaankaan. Jälleen kerran, niin onnistunut aatto takana!

Likes

Comments

Johanna
Johanna,
Kyllä yllättyi 😊 Kyseessä oli siis sellainen sukellusretki meidän tulevaan Thaimaan reissuun, en sentään koko matkaa sinne ostanut, jos sellaisen kuvan tekstistä sai 😃! Parisen sataa maksoi, saman veroiset korut sain häneltä 😊
Ella
Ella,
Moikka! Mua kiinnostais tietää millaset Pentikin lasinaluset sait lahjaksi? 😊
Write a comment...
IP: 82.99.3.229