WW: Healthy balance

Food, Lifestyle, Wellness, Workout
Höllääminen, rentoutuminen ja mielen hyvinvoinnin ylläpitäminen ovat mielestäni kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta tärkeämpiä asioita, kuin esimerkiksi salilla tai lenkkipoluilla rehkiminen. Tämän terveysbuumin myötä kaikkialla painotetaan ulkoisten asioiden, tiukan ruokavalion, aikataulutuksen ja kovan treenin tärkeyttä, mutta näin kurinalainen elämäntyyli rasittaa henkistä puolta melkoisesti. Ruoka ja liikunta kun sattuvat olemaan sen verran suuressa osassa meidän jokapäiväistä elämää, että kirjaimellisella suorittamisella ei pitkälle päästä. Valitettavasti kuitenkin näitä "oikein elämisen" sääntöjä tulee nykyään vähän joka lähteestä ja välillä jopa tuntuu, että nyky-yhteiskunnassa itseään kuuluukin piiskata. On ihan fine vaatia itseltään liikoja, treenata kroppansa kantokyvyttömäksi, ylläpitää jatkuvaa diettiä ja kieltää itseltään kaikki ansaitut herkutteluhetket. Tuloksia halutaan heti ja suorittaminen jatkuu työpaikan lisäksi vielä sen ulkopuolellakin. Mutta miksi? Onko elämän tarkoitus suoriutua siitä täydellisesti?

Myönnetään, olen itsekin toisinaan melkoinen perfektionisti ja yli-ajattelija. Olen hyvin visuaalinen ihminen, joten olen erityisen tarkka esimerkiksi blogiin ja sisustukseen liittyvien asioiden kanssa. Olen myös varsin tyypillinen nainen siinä suhteessa, että osaan luoda pienistäkin asioista itselleni varsinaista päänvaivaa niin sanotun yliajattelemisen takia. Yhdestä asiasta en kuitenkaan pystyisi ikinä luopumaan; sellaisesta tietynlaisesta elämän balanssista. Viikkoni ovat toisinaan todella kiireisiä, joten tarvitsen jokaiseen päivään edes pienen hetken itselleni. Se voi olla rauhallista kävelyä, venyttelyä, lukemista, leipomista, leffoja, unta tai laiskottelua. Jaksan paremmin kun tiedän, että voin tarvittaessa skipata päivän treenit tai sallia itselleni ihanan herkkupalan, jos sitä näytän tarvitsevani. Kotona rentoutuminen ei ole mikään suurin vahvuuteni, mutta pieni hölläys ihan jokapäiväisissä asioissa tekee yllättävän hyvää niin kropalle, kuin pääkopallekin.

Terveellisyys ei siis mielestäni tarkoita ainoastaan täydellisiä ravinto-aineita, vaan myös henkistä hyvinvointia, ihania makuja ja ruoan jälkeistä hyvää oloa. Sitä kultaista keskitietä, se nimenomaan tukee hyvinvointiamme. Ei epäterveellinen ruokavalio, liian kontrolloitu syöminen tai syömättä jättäminen. Mikä sitten on se oikea määrä kieltäytymistä ja sallimista? Jokainen tietää sen ihan itse. Minä kokkailen mieluiten terveellisiä herkkuja, mutta toisinaan saatan päätyä myös irtokarkkihyllylle. En nauti humaltumisesta, mutta lasi hyvää valkkaria silloin tällöin toimii erittäin hyvin. Kun nämä pienet nautiskelun hetket tekevät meistä aidosti onnellisia, herkkuhetkien jälkeen ei tarvitse, eikä pidäkään potea huonoa omatuntoa. Terveelliseen ruokavalioon mahtuu myös niitä ansaittuja nautintoja ja ruokia, jotka poikkeavat siitä monipuolisesta ja ravinteikkaasta arkiruoasta.


Siksi tämän postauksen kuvissa nautitaankin skumppaa ja lauleskellaan poreammeessa. Elämää ei ole tehty niin vakavaksi ja ikäväksi, miltä se kaikkien näiden sääntöjen ja vaatimusten kautta kuulostaa. Lempeä ote ruokavalioon, liikuntaan ja etenkin omaan itseensä on se kaikista terveellisin tapa elää, joten kuuntele sitä. Tällaisen elämäntavan ei todellakaan kuuluisi olla suorittamista tai pakkopullaa, vaan luonnollinen tapa toimia, mikäli haluaa antaa itsellensä parasta mahdollista kohtelua. Ja sitähän me kaikki ansaitsemme. 

Joten rentouttavaa loppuviikkoa ihanat, muistakaa nauttia! <3

Likes

Comments

Johanna
Johanna,
Anonyymi
Anonyymi,
Aivan ihana postaus! Tätä juuri tarvitsin tämän kaiken stressin keskellä, sun blogi ja oma koti sohva <3
Write a comment...
IP: 82.99.3.229