The teatox: Bootea

Sain joku aika sitten testiin Bootean 14 viikon teatoxin eli kropan puhdistuskuurin luomuteen avulla. Päivän annokseen kuuluu aineenvaihduntaa vilkastuttava aamutee ja puhdistava iltatee, jotka molemmat maistui mun mielestä oikein hyvältä! Luin etukäteen monesta paikasta (mm. Bootean omilta sivuilta) pieniä varoituksen sanoja tästä mausta, mutta mun mielestä tää oli oikeesti hyvää :D Laitoin sekaan vähän soijamaitoa ja pari kertaa testasin myös hunajan kanssa. Toimii!

Aamutee sisältää: Chinese Oolong teetä, Maté lehtiä, inkivääriä, fenkolin siemeniä, sitruunanruohoa, voikukan lehtiä, gingeng lehtiä, Gotu kola lehtiä sekä nokkosta.

Iltatee sisältää: Senna lehtiä, piparminttua, sarviapilan siemeniä, lakritsijuurta, takiaisen juurta, orapihlajan lehtiä, valeriaanan juurta ja psyllium siemeniä.

100 % luomua siis! Yleisen puhdistautumisen lisäksi Bootean luvataan mm. vilkastuttavan aineenvaihduntaa, polttamaan kaloreita, hillitsemään nälkää ja parantavan unenlaatua.

Nyt sitten se paljon kysymyksiä herättänyt aihe, eli miten tämä mulla vaikutti? Ensimmäisinä päivinä huomasin selvää eroa mun näläntunteessa, lounasaikana ei kurninutkaan vatsa samalla tavalla miten aiemmin. Kysyin muutamalta kaveriltakin, että voiko se oikeesti muka johtua tästä teestä :D ilmeisesti! Söin kuitenkin ihan normaalin väliajoin, vaikka ei välttämättä mikään huutava nälkä ollutkaan.
Kuurin aikana mun aineenvaihdunta vilkastui, mutta ei ihan niin reilusti mitä Bootean sivuilla varoiteltiin. Ohjeiden mukaan vahva iltatee (mitä nautitaan muuten vain joka toinen ilta) aiheuttaa todennäköisesti aamulla laksatiivisia vaikutuksia, mutta mulla mitään tällaisia reaktioita ei tapahtunut. Vatsa toimi hyvin, mutta normaalisti!

En oo pudottamassa painoa, joten halusin testata tätä kuuria ihan vain puhdistus mielessä. Laihduttajille Bootean sivuilla on suunniteltu ruokapäiväkirja kuurin ajalle, mutta mä pysyin ihan omassa normaalissa ruokavaliossa. Painon kanssa ei siis tapahtunut mitään sen suurempia muutoksia, mutta kuurin jälkeen mulla oli selkeästi sellainen puhdistautunut ja kevyt olo. Yleensä mun vatsa reagoi melko herkästi kaikkeen (etenkin vähän epäterveellisempään ruokaan), mutta tän kahden viikon aikana en kärsiny kertaakaan vatsakivuista tai muutenkaan sellaisesta tukalasta olosta.

Kenelle suosittelen tätä? Mun mielestä laihduttamisen pitää lähteä elämäntapamuutoksesta ja oikeasti terveellisestä ruoasta, joten tällainen paasto-/puhdistuskuuri ei oo siihen mikään paras vaihtoehto. Mitäs sitten kun kilot on paastottu ja kroppa on vedetty kuiviin detoxilla? Kun kuuri loppuu, kilot tulee luultavasti samojen vanhojen tapojen mukana takaisin. Suosittelisin tätä ehkä enemmänkin terveellisten elämäntapojen omaaville treenaajille, niin että kuurin aikana pysyttäis aikalailla normaalissa ruokavaliossa. Jos Detoxin aikana aiotaan myös treenata (mikä on tietysti suotavaa), on paras vaan syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Alkoholi ja herkut jätetään luonnollisesti kokonaan pois, mutta eihän tämä kaksikko muutenkaan ihmiskroppaan kuulu ;)

Mulla ainakin jäi tästä oikein posiitivinen olo, jonka takia ajattelin ottaa testiin vielä saman tyyppisen teatoxin toiselta merkiltä. Mites te, ootteko koittaneet koskaan mitään tällaista teekuuria? Tai kenties ihan sitä oikeaa detoxia?
Toivottavasti saitte nyt vähän niihin teidän kysymyksiin vastauksia, laittakaa kommenttiboksiin jos tulee vielä jotain mieleen! 

Likes

Comments

Johanna,
Johanna,
Itse sain nämä Bootealta mutta tässä hinnastot:
http://www.bootea.com/collections/all
:)
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Johanna,
Oi vähän ikävää!! 😟 Harmi, kannattaa laittaa valitusta menemään!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Hampparin oon vetäny viimeks pari vuotta sitten xD Mutta siis kyllä, etenkin vatsakipuja tulee jos enemmänkin poikkeaa normaalista ruokavaliosta. Ei tietenkään mikään suklaapala vaikuta, mutta aina välillä tuntuu et ei tarvii suurtakaan muutosta niin kroppa laittaa vastaan!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
:Dihana<3 teen ruokapostauksen kun ehdin!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Mulle tuli ainakin hyvä olo tän jälkeen ja se on musta tärkeintä 😊 Juon muutenkin paljon teetä, joten ei ton merkin vaihtaminen kahdeks viikoks ollu mikään kovin suuri juttu 😃
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Anonyymi
,
Hei mistä oot ostanu noi housut ja paljo makso kun itellä ois tarvetta just tuommosille pöksyille ja noi näyttää kivalta! 😊
Anonyymi
,
Voiko miehetkin käyttää tuota bootea?