The breakfast king

Sunnuntai, vihdoin! Huomenna mulla starttaa hyvin mielenkiintoinen pieni projekti, puuroviikko, minkä toteutan Indiedaysin ja Elovenan kampanjan tiimoilta. Seitsemän päivää erilaisia puuroja, oh yess. Nyt sattui kyllä sopiva kampanja tällaiselle vannoutuneelle kaurahiutaleiden käyttäjälle, tästä tulee ihan takuulla hyvä viikko!
Olen syönyt vähän kaikenlaisia puuroja ihan pienestä pitäen. Olin se kiltisti hiljaa syövä tyttö, kun muut lapset irvistivät jokaisen lusikallisen jälkeen. En suinkaan ollut mikään kaikkiruokainen lapsi, mutta puuro oli yksi niistä harvoista ruoista, mitä söin ilman sen kummempia vastalauseita. Ruokatottumukseni ovat nyt kuitenkin vähän muuttuneet ja täytyy myöntää, että nykypäivänä se lapsena syöty kaurapuuro voisilmällä saattaisi jopa jäädä syömättä. Se ei enää täyttäisikään mun herkkuaamiaisen vaatimuksia kaikenlaisten pähkinävoiden, raakakaakaoiden ja muiden herkullisten lisukkeiden jälkeen. Miksi syödä enää pelkkiä kaurahiutaleita, kun samasta raaka-aineesta voi taikoa mm. omenapiirakalta maistuvaa herkkua? 
Olen yksi niistä, jotka valitsevat hotellin tai laivan lukuisista aamiaisvaihtoehdoista kaurapuuron. Se kuuluu jokaiseen aamuuni, pitää minut kylläisenä ja sattuupa vielä olemaan suurta herkkuani. Sen takia olenkin hyvin iloinen tästä koko ajan kasvavasta ruokatrendistä, maailmalla avataan uusia puurobaareja ja tätä perinneruokaa varioidaan jo monessa keittiössä hyvin eri tavoin. Hiutaleet pysyvät kaikilla lähes samana, mutta sekaan heitetään valinnaisia mausteita, jauheita, nesteitä, hedelmiä ja muita jääkaapin antimia. Veteen kiehautettu puuro jakaa mielipiteet aika selkeästi, mutta pienellä tuunauksella tästä tylsähköstä aamiaisesta saa loihdittua maukkaan annoksen jokaisen makuun. 
Ensi viikon aamiaisilla olisi siis luvassa uusia makuyhdistelmiä, joiden reseptit tulevat blogiin kuun viimeisellä viikolla. Tämän postauksen resepti on mun luottoaamiainen, tuttu ja turvallinen puuro mausteilla, banaanilla ja maapähkinävoilla. Tässä annoksessa nimenomaan hyvä ja laadukas maapähkinävoi on kaiken a ja o, joista suosikkini on Biona Organicin pehmeästi levittyvä tahna. Olen testannut jo monen monia eri koostumuksia ja purnukoita, mutta tätä ei yksinkertaisesti voita mikään!

Mausteinen maapähkinäpuuro
Elovena luomu kaurahiutaleita Makeuttamatonta mantelimaitoa 1 rkl chia siemeniä 1 tl macajauhetta 1 paloiteltu banaani Kanelia Kardemummaa Pari taatelia Maapähkinävoita

Itse heitän kaikki ainekset lautaselle ja lämmitän mikrossa 2-3 minuuttia. Puuron voi myös halutessaan keittää ihan perinteiseen tapaan, milloin ainekset laitetaan banaaneineen kaikkineen kattilaan. Valmiin puuron päälle laitetaan lusikallinen maapähkinävoita, tai vaihtoehtoisesti sekoitetaan se puuron sekaan jo valmistusvaiheessa. Valmista! Välipalanälkään näistä samoista aineksista saa blendattua myös super hyvän smoothien, jonka voimalla jaksaa varmasti odottaa seuraavaan ateriaan :)

Tuttuun tapaan kampanjaan liittyy myös lukijakilpailu, mihin voit osallistua täällä. Tehtävänä on äänestää lemppari reseptiäsi meidän bloggaajien kehittelemistä puuroista ja palkintona tässä on suuri puuroaiheinen tuotepaketti sekä Iittalan muki. Toivottavasti löydätte meidän resepteistä paljon uusia aamiaisideoita!

Likes

Comments

Anonyymi
,
Täällä yksi puurohullu 😊 Voisin elää vaikka pelkällä puurolla. Ja kyllä on monenmoista variaatiota tehty puurosta 😊 Kyllä taivas on vaan rajana mitä kaikkea voi aamun kaurapuuroon laittaa .

Jokaiseen aamuun on ihana herätä, kun tietää että saa puuuroa massuun . Jaksaa päivän ahertaa.
Johanna,
Ah, sitä ei voita mikään <3
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Johanna,
Jee, loppukuussa niitä onkin luvassa 😉
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Johanna,
Pähkinävoista ja chiasiemenistä saa proteiinia 😊
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Mahtavaa, tää on ainakin mun oma ehdoton suosikki!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Ostan aina Lifestä tai Ruohonjuuresta:)
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Haha eikä, sama täällä!! 😃 totta joka sana!
www.blogger.com/profile/094266428730348888