The best place to workout?

Lifestyle, Wellness, Workout
Missä sinä treenaat mieluiten? Rannalla, salilla vai kenties kotona? En varmaankaan ole ainoa, jonka mielestä ideaalein treenipaikka olisi tämä kuvissakin vilahtava ranta auringonnousuineen. Ikkunasta ei nyt kuitenkaan avaudu ihan samanlaista maisemaa tai etenkään lämpötilaa, joten olen taas viime aikoina viihtynyt parhaiten sisätreenien parissa. Niinhän se mulla aina menee, kesällä kyykätään keskellä puistoa ja talvella sujautetaan kuntosali takaisin päivärytmiin. Myös kotitreenit lisääntyvät mun viikko-ohjelmassa huomattavasti, mistä päätinkin nyt kirjoittaa näin lumisen lauantain kunniaksi!

Muistan niin elävästi kaikki ne äidin kanssa tehdyt kotijumpat meidän vanhassa olohuoneessa. Telkkarissa pyöri kammottavan ylipirteä jumppavideo ja me toistettiin perässä mm. V-askelia ja X-hyppyjä. No, viime kesänä vedettiin taas pitkästä aikaa pieni kotitreeni meidän takapihalla ja täytyy kyllä sanoa, että muutos siinä itse treenaamisessa oli aika huomattava. Enää ei tarvinnut toistaa tylsiä V-askelia, eikä katsella telkkarissa jumppaavan naisen huvittavaa kestohymyä. Kotitreeni näin yleisestikin on ottanut harppauksen eteenpäin ja uskoisin, että Kayla Itsines tyylisen treenin ansiosta siitä on muodostumassa uusi, naisten suosima trendi. Se on helppoa ja nopeaa, eikä tekosyyksi enää käykkään rahan tai ajan puute.

Kotitreeniin tarvitaan päättäväisyyttä, motivoivaa musiikkia, keskittymistä ja tarvittaessa etukäteen suunniteltua treeniohjelmaa. Kotona treenatessa ajatukset harhailevat helposti tiskipöydällä lojuviin astioihin tai muihin tekemättömiin velvollisuuksiin, joiden takia luovuttaminen käy mielessä useammin kuin salilla. Kotona vieressä onkin se maailman mukavin sohva, etkä saa lisämotivaatiota muista treenaajista kuten salilla. Siinä tarvitaan vahvaa mieltä! Hyviä ideoita mielenkiintoiseen kotitreeniin löytyy Youtubesta ja vaihtelua liikkeisiin saa erilaisilla välineillä. Meidän kotoa löytyy kahvakuula, foam-roller ja kuminauha, mutta käytän vastuksena mieluiten omaa painoani. Kyykkyjä, lankkua, potkuja, hyppyjä, pitoja ja punnerruksia.

Myös kotona treenatessa asenne on se, mikä ratkaisee. Saatko itsestäsi kaiken irti, tuntuuko treeni tylsältä vai päädytkö heti viiden minuutin jälkeen sohvalle. Oikealla asenteella kotitreenitkin voivat olla tosi hauskoja, saapahan kerrankin jammailla lemppari biisien tahtiin ilman huvittuneita katseita ;)

Nyt takaisin tonne postauksen aloituslauseeseen, eli missä sinä treenaat mieluiten? Millaisia mielikuvia kotona treenaaminen herättää? Oletko kenties testannut Kayla Itsinesin treeniohjelmia? Lukisin mielelläni teidänkin kokemuksia ja mielipiteitä kaikista edellämainituista, mikäli niitä löytyy. Myös hyviä treenivideoita saa laittaa jakoon, alapuolelta löytyy mun viime aikojen suosikit!

Bikini workout (great way to warm up) How to mix cardio and strength training (this is such a beast!)
Intensive yoga with Jillian Michaels (SO much more than just stretching)
// Well, what do you think? What is the best place to workout? I would say the beach at sunrise but due to the fact that I life in Finland, I need to find something else. Sometimes I just don't feel like going to the gym but instead of lying on the sofa, I do my workouts at home. It's easy and fast if you just keep yourself motivated and forget the fact that you're actually at the side of your comfy sofa. It's all about your attitude! Here's my top-3 home workout videos, enjoy :)

Likes

Comments

Anonyymi
Anonyymi,
Olis kiva jos voisit joskus esitellä täällä blogissa sun kotitreenejä tarkemmin! ite haluisin kanssa tehä:)
Linda
Linda,
Kiva postaus! Musta on ihanaa, että ihmiset ovat innostuneet tän kotitreenauksen pariin ja uskonkin, että tulee olemaan tämän vuoden trendi tapa treenata 😊 Itse juuri aloitin Kaylan treenit toista kertaa, ihanaa kun treenejä voi tehdä salilla kuin kotonakin! Kesällä parhain paikka treenat on mökin piha <3
www.blogger.com/profile/020230808395787122
Write a comment...
IP: 82.99.3.229