Team Finland

Lifestyle, Outfits
Olen viime aikoina pohtinut paljon sitä, kuinka ihana paikka Suomi oikeasti onkaan. Reissaamisen jälkeen asioiden toimivuuden ja oman kodin rakkauden huomaa aina oikein erityisesti, mutta mielestäni Suomen superjuttuja pitäisi muistaa arvostaa ihan ilman vertailun kohteitakin. Meidän ympärillä on nimittäin niin paljon kauneutta, luontoa, rauhaa, rehtiyttä, aitoutta ja vuodenaikojen tuomaa erilaisuutta, että kiitollisuuden aiheita pitäisi kyllä ainakin löytyä!

Monesti sitä silti kuulee puhuttavan (tai huomaa ajattelevan) kotimaastamme vähättelevään sävyyn. On kylmää, pimeää, tylsää, melankolista, kateutta ja kaikin puolin masentavaa - eikä täällä ole mitään nähtävää. Ihmiset ovat juroja ja hiljaisia, small talk on the worst kind of talk ja olemme trendeistäkin monia vuosia myöhässä.

Harmillista, eikö? Eihän Thaimaakaan mainosta heidän luonnonkatastrofejaan - saati sitten sadekausia tai päähän putoilevia koppakuoriaisia. He keskittyvät mm. upeisiin maisemiin, hyvään ruokaan, eksoottisuuteen ja ihmisten sydämellisyyteen - joista mielestäni kaikki kuuluvat myös Suomen voimavaroihin. Täällä on aivan mielettömiä järvimaisemia, tuoretta kalaa ja meheviä metsämarjoja - eikä eksoottisuudesta tai erilaisuudestakaan ole pulaa. On aitoa joulua, yötöntä yötä, revontulia, lunta ja lappimaisemia, eikä keskimääräistä vähäsanaisempi kansakaan ole millään tavalla yhteydessä sydämettömyyteen.

Minulle ainakin Suomi ja edellä mainitut asiat edustavat kotia, vaikka matkustaminen, lämpö, palmut ja maailman näkeminen ovatkin henkilökohtaisia henkireikiäni. Saatan joskus tulevaisuudessa asuakin ulkomailla, mutta mielestäni arvostus ja ylpeys kotimaataan kohtaan on silti muistettava säilyttää - myös siellä asuessaan. Koti on kuitenkin aina koti, eikä missään muualla ole sitä oman maan fiilistä, äidin tekemiä lettuja, salmiakkia tai lapsuusmuistoja ♡

Mitäs sanot, mitkä ovat sinun Suomesi superjuttuja?

I wanted to say a few words about being Finnish today, since I realized I haven't been appreciating it enough. I feel like it's very common in here to slag off our country and think about the worst of everything - not to mention complaining about the weather. It's always so dark, gloomy and cold and the list goes on. But how about our nature, silence, honesty, genuineness and the beauty of four seasons? Thailand does not advertise their rainy seasons or big beetles, so why do we? This is my home and despite of my eagerness to travel and see the world, there's not a place like this. Even though I might be living somewhere else in one day, I think it's important to respect and think positively about your home - staying there or not. It will always be part of you no matter what and like I said, there's this one feeling you cannot get anywhere else. So I think the common thread was just remind you about the beauty of your home country - which are your favorite things? :)

Skirt Urban Outfitters
Shirt Gina Tricot
Shoes Dinsko

Likes

Comments

Kata
Kata,
Suomi on oikesti aivan ihana paikka, ja sen totean kyllä aina vaan uudestaan reissusta palatessani! Varsinkin Itä-Suomen järvimaisemat ja kesäinen Helsinki ovat parasta <3 ihana lukea aina näitä sun postauksia, oot niin positiivinen, valittaminen kun ei yleensä asioita paranna 😉
Anna^
Anna^,
Mökkeily ja hiipparointi luonnossa ja suomi herkut 😊
Write a comment...
IP: 82.99.3.229