Takkirakkautta

Lifestyle, Outfits

In love with a coat

Pitkästä aikaa asuasiaa! Olen painellut menemään kutakuinkin samoissa kuteissa läpi talven, joten raportoitavaa ei ole pitkään aikaan ollut, heh. Mutta hei, nyt olen löytänyt uuden suosikkitakkini! Sain sen parilla kympillä, se sisältää mukavat 85% villaa ja vaikka niskalapussa lukeekin jostakin kumman syystä XL, istuu se mielestäni täydellisesti päälleni. Vaate on siis sävyineen kaikkineen kuin minulle tehty, eli nyt en voi muuta kuin omistaa tämän postauksen ihan vain tälle ystävänpäivänä tekemälleni second hand -löydölle!

Long time no see, outfit talk! Sorry about my silence regarding this topic, I've been basically living in my usuals this winter and there's nothing exciting about that, heh. But you know what, I've found a new favorite coat! It was only a twenty, it's a nice blend of 85% wool and even though it is XL for some weird reason, it fits perfectly for me. The color combination is pretty much made for my liking, so I'm just so thrilled to be able to wear this second hand piece from now on!

Taidanpa siis vetää takin päälle myös tänään, kun ohjelmassa on ainakin olkkarin maton metsästystä, Prison Island -peliin unohtuneiden hanskojen hakemista ja toivottavasti myös kahvittelua keskustassa. Tekisi nimittäin mieli käydä myöhästyneillä ystävänpäiväkakuilla, kun Joni oli tosiaan torstaina kuumeessa ja ilman makuaistia. Enkä ole sitä paitsi pitkään aikaan syönyt Ekbergin vegaanista kuningatarkakkua, joten eiköhän nämä suunnitelmat ole näillä puheilla selvät!

Oikein paljon aurinkoa myös sinun lauantaihin! <3

I think I'm going to wear this jacket today, when we're going to shop our living room rug, find my gloves that I forgot to this Prison Island -game a few weekends back and hopefully have a little cozy moment at the café. I'm thinking about late Valentine's Day cakes, because my boyfriend had a fever and the loss of taste last Thursday. And I haven't had a vegan blueberry-raspberry cake from Ekberg in a long time, so I think this is our new plan of the day!

I wish you a very sunny Saturday now! <3

Photography - Roosa Mononen

Likes

Comments

JenniferIgnatius
JenniferIgnatius,
Takki on ihan mielettömän ihana! 😍
nouw.com/jenniferignatius
johannaturpeinen
johannaturpeinen,
Hei eikö vaan!! <3 nouw.com/johannaturpeinen
Milla H.
Milla H. ,
Aivan ihana takki, tuo kudos on huippu! 😍👌🏻 Tykkään tuollaisista villakankaista, joissa on tekstuuria kunnolla. Mukava nähdä pitkästä aikaa asukuvia siulla, mielelläni näkisin näitä useamminkin. 😊 www.moonshapedlittlebox.fi
johannaturpeinen
johannaturpeinen,
Voi kiitos Milla, ihana kommentti! <3 Oon kyllä sun kanssa ihan samoilla linjoilla! Asukuvienkin kanssa tulee varmasti skarpattua tässä kevään aikana, kun pukeutuminenkin alkaa taas inspiroimaan ihan eri tavalla. 😉nouw.com/johannaturpeinen
Write a comment...
IP: 82.99.3.229

My workout principles

Lifestyle, Wellness, Workout
Kirjottelin pari viikkoa sitten ruokavalioni kulmakivistä, joten päätin tällä kertaa avata hieman toimintaperiaatteitani treenaamisen osalta. Treenifilosofiani on nimittäin tässä muutaman vuoden sisällä muuttunut melkoisesti!

Suurempi inostukseni liikuntaa kohtaan taisi herätä joskus lukion alkuaikoina. Aloitin treenaamisen ryhmäliikuntatunneilla ja muutamia kuukausia myöhemmin löysin itseni myös kuntosalilta. Kuntopyörän tai juoksumaton päältä, jos tarkkoja ollaan. Tunnin spinningin jälkeen mentiin vielä toiselle ryhmäliikuntatunnille ja parhaassa tapauksessa tämän setin jälkeen vielä vääntämään vatsoja. Kotona sitä sitten syötiin ehkäpä yksi leipäpalanen ja rasvaton jogurtti palauttavana ateriana, sillä ravintojutuistahan minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä silloin. No, sen olin kyllä näköinenkin! Monen monta vuotta mentiin siis rankan aerobisen ja rahka/leipä/raejuusto - tyyppisen ruokavalion voimin, mikä oli näin jälkeenpäin ajatellen varsin järjetöntä. En kuunnellut kroppaani, vaan pakotin itseni 10km lenkeille ja söin rahkaa joka toisella aterialla vain siksi, että se tuntui sillä hetkellä kaikista terveellisimmältä vaihtoehdolta. Huh. En oikein edes tiedä miten jaksoin tällaista paukutusta niinkin kauan, mutta jotakin hyvin tervettä tapahtui, kun muutin yhteen poikaystäväni kanssa. Sain ruokailuihini järkevän rytmin, aloin syömään monipuolisemmin ja jaksamisen myötä innostuin myös lihaskuntotreenistä. Oma fitnessbuumini taisi kestää sen yhden proteiinijauhepussin verran, minkä jälkeen tajusin, ettei se jauhoilla läträäminen ole kuitenkaan se minun juttuni.

Minun juttuni on liikkua luonnollisesti. Pidän edelleen kuntosalitreenistä, mutta meidän "fitnesskaapin" sisältö on nykyään täysin poikaystäväni hallussa. Rakastan luontoa ja siellä liikkumista, joten treenaan usein myös puistoissa oman kehoni painolla. Teen myös paljon juoksu- ja kävelylenkkejä, joiden lisäksi joogaan joko salilla tai omassa olkkarissamme. Suosin myös hyötyliikuntaa siinä määrin, että kävelen usein töihin, kauppaan tai salille ja tulen vain toiseen suuntaan julkisilla kulkuvälineillä. Pyrin siis mahdollisimman jouhevaan ja tasapainoiseen liikkumiseen, ihan omia fiiliksiä ja aikatauluja kuunnellen. Viimeinkin olen löytänyt sen järkevän tasapainon ruokavalion, treenin, rentoutumisen ja oman kropan kuuntelemisen välillä, ja fiilikset ovatkin olleet sen mukaiset!

Tein vielä erillisen listan omista periaatteistani ja koitin saada mukaan mahdollisimman paljon hyviä käytännön vinkkejä, kuinka tehdä treenaamisesta helpompaa ja jouhevampaa. Itselläni ainakin kiireinen arki meinaa joskus rokottaa sitä kallisarvoista treeniaikaa, jolloin on käytettävä hieman mielikuvitusta ja vaikkapa mentävä töihin juoksulenkkarit jalassa. Aloitetaan!

1. Hyödynnän läheisiä puistoja ja lenkkipolkuja etenkin tähän aikaan vuodesta. Luonto ja aurinko vaikuttavat positiivisesti niin kehoon kuin mieleenkin, joten jokaiseen päivääni kuuluu edes pieni happihyppely. Harjoittelen myös esimerkiksi leuanvetoja tyhjien leikkipuistojen tangoilla, vedän kyykkysarjoja keskellä puistoa ja käytän ulkopenkkejä apuna erilaisissa lihaskuntoliikkeissä. Oudoksuville katseille hymyillään tietenkin leveästi takaisin ;)

2. En tee liian suuria tavoitteita. Motivaation puuttuessa päätän treenata esimerkiksi vain 20 minuuttia. Aika tuntuu alussa lyhyeltä ja motivoivalta, eikä kynnys liikkeelle lähtemiseen ole niin korkea. 20 minuutin jälkeen päivän tavoite on jo saavutettu ja yleensä sitä hyvin käyntiin pyörähtänyttä treeniä haluaa jatkaa vielä pidemmällekin. Ja mikäli ei, 20 minuuttia riittää aivan mainiosti ja treenin jälkeisen hyvänolon lisäksi myös mieli kiittää saavutetusta tavoitteesta.

3. Treenaan aamulla, aina tunti tai pari aamiaisen jälkeen. Näin uusi päivä ja aineenvaihdunta pyörähtää kivasti käyntiin, lounas toimii hyvänä palautusateriana ja loppupäivän voikin sitten keskittyä ihan muihin askareisiin. Itselläni ainakin työpäivän jälkeen ajatukset ovat lähinnä vain tulevassa päivällisessä ja rentoutumisessa, joten treenien varmistamiseksi teen sen aina heti aamusta. Tätä kannattaa jokaisen edes kokeilla, mikäli iltapäivätreenit tuntuvat ravinteikkaista välipaloista huolimatta hieman nihkeältä!

4. En tuhlaa aikaani matkoihin. En tiedä miksi, mutta itseäni on viime aikoina turhauttanut lähteä salille nimenomaan sen turhan bussimatkan takia. Salille on aina ihana päästä, mutta näin kesäaikaan erilliselle treenipaikalle lähteminen tuntuu ajan haaskaukselta, kun liikkeelle voisi lähteä heti kotioveltakin. Oma treenipaikkani on noin puolen tunnin kävelymatkan päässä, joten nappaan usein salikortin taskuun ja teen alkulämmittelyt juoksumaton sijaan luonnossa.

5. Liikun päivittäin. En tarkoita jokapäiväistä tappotreeniä, vaan sitä, että lähden jollakin tapaa liikkeelle. Lihaskuntoharjoittelun sekä juoksemisen lisäksi itselleni tärkeitä liikkumisen muotoja ovat juurikin rauhallinen kävely, jooga ja venyttely, joiden avulla kevyttä liikuntaa tulee väistämättä myös niin sanottuihin välipäiviin. Sillä määrällä ja lajilla ei ole niinkään väliä, kunhan saa ylläpidettyä sellaisen mielekkään liikuntarytmin päivästä toiseen.

6. Kävelen. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, hyötyliikuntaa saa ujutettua helposti jopa kiireisiin arkipäiviin. Itse nappaan usein töihin mukaan treenivaatteet ja kävelen sieltä päästyäni kotiin. Juoksulenkkejä on myös helppo yhdistää esimerkiksi kauppa- tai salireissuihin, kunhan vain muistaa ottaa bussikortin mukaan tulomatkaa varten. Ja ihan oikeasti, ketään ei kiinnosta, vaikka siellä ruokahyllyjen välissä kulkeekin vähän posket punoittaen.

7. Kuuntelen kroppaani. Tätähän toitotetaan jokaisessa naisten lehdessä, mutta ihan totta, miettikää tätä! Omasta kokemuksestani voin sanoa, että tulokset vain paranevat sellaisen pienen relaamisen myötä. On tärkeää ottaa vähän iisimmin, mikäli kroppa sitä vaatii. On myös tärkeää välittää itsestään sen verran, että liikkuu nimenomaan sen oman hyvinvointinsa ja terveytensä vuoksi, sillä mikäli ykkösprioriteetti on esimerkiksi painonpudotus ja treenaat ainoastaan ulkoisten asioiden takia, itsearvostus ja motivaatio voi lopahtaa hyvinkin nopeasti. Arkiliikunta ei nimittäin liity millään tavalla suorittamiseen, vaan se on nimenomaan sitä nauttimista luonnosta, hyvästä olosta ja itsensä ylittämisestä. Vihdoin se on tälläkin päässä tajuttu!

* Vaatteet saatu New Yorkerin uudesta, aivan mielettömästä sporttimallistosta :)

Likes

Comments