Study talk

Kuten jo viime postauksessa sanoinkin, kalenterini seuraavat viikot ovat buukattu aika täyteen. Lähden mm. kuun viimeisellä viikolla Indiedaysin ja Kyamkin kampanjan tiimoilta tutustumaan Kouvolan kampuselämään, minkä takia inspiroiduinkin kirjoittelemaan teille vähän mun omia kokemuksia uudella paikkakunnalla opiskelemisesta. En oikein ole avannut tätä puolta täällä blogissani ollenkaan, vaikka muutinkin 500 km päähän kotoa nimenomaan opiskelupaikan perässä.
Musiikkilukion käytyäni halusin jatkaa opiskelua, mutta vielä sitäkin enemmän muuttaa pääkaupunkiseudulle. Se oli ollut mielessäni jo monta vuotta, joten itse muuttaminen tuntui ihan luonnolliselta. Siis niin luonnolliselta, kun talven pahimmassa lumimyrskyssä muuttaminen voi tuntua. Omilleenmuuttopäivä oli luonnollisesti varsin ikimuistoinen, mutta suurimpana syynä taisi olla esimerkiksi peräkärryn (ja mun omaisuuden) jumittuminen lumiselle ratikkakiskolle. Mikä painajainen! Muutenkin koko päivä oli täynnä toinen toistaan kamalampia vastoinkäymisiä, mutta näin jälkeenpäin kaikki kauhunhetket lähinnä vain huvittavat. Äidin ja isäpuolen avustuksella tyhjä yksiö muuttui parissa päivässä tosi kivaksi ja seuraavalla viikolla mulla olikin jo ensimmäiset työvuorot uudessa paikassa. Täytyy sanoa, että läheisten ikävöintiä lukuunottamatta tämä paikkakunnan vaihto on tuonut mun elämään ainoastaan positiivisia asioita! 
Koska tähtäimessä mulla oli ehkä enemmänkin se paikkakunnan vaihto, en ajatellut tai edes tutkinut koulutustarjontaa sen kummemmin. Liiketalous tuntui hyvältä ja järkevältä vaihtoehdolta lukion jatkoksi, mutta näin jälkeenpäin mun mielenkiinto on herännyt myös esimerkiksi graafista suunnittelua kohtaan. Kouvolan Kyamkin tarjontaa selaillessa törmäsin myös mielenkiintoiselta kuulostavaan stylistin koulutusalaan, mihin pääsen nyt tutustumaan oikein omien tutoreiden opastuksella. 
Lähden siis matkaan Helmitytti-blogin Helmin kanssa ja kieltämättä vähän jänskättää, mitä meidän pään menoksi on keksitty. En ole koskaan elänyt mitään aktiivista opiskelijaelämää, omistanut haalareita tai harrastanut minkäänlaisia opiskelijabileitä, mutta nyt musta vähän tuntuu, että tällä parin päivän reissulla me ehditään testata nämä kaikki edellämainitut :D Teen itse asiassa tällä hetkellä työharjoittelua erässä pr-toimistossa, joten en ole edes käynyt koululla nyt muutamaan kuukauteen. Tulossa siis muutaman päivän mittainen paluu perinteiseen opiskelijaelämään, jaiks!

Palatakseni nyt vielä nopeasti tähän paikkakunta-asiaan, suosittelen kaikkia katselemaan vähän sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Uskalla repäistä, toteuttaa unelmiasi ja kuunnella itseäsi. Uudet maisemat ja erilaiset haasteet tuovat elämään sitä positiivista vaihtelevuutta, etkä koskaan voi tietää, jos et kokeile. Uusia ystävyyssuhteita muutto ja uusi koulu ainakin tarjoavat ihan jokaiselle, siitä olen aivan varma!

Tuttuun tapaan tässäkin kamppiksessa on kilpailu, missä teillä on mahdollisuus voittaa kahden hengen festaripaketteja ensi kesän festareille. Mukana tässä on mm. Summer Up, Jurassic Rock ja Kotkan meripäivät. Näin osallistut!
1) Julkaise kuva Instagramissa, joka omasta mielestäsi kuvastaa vahvaksi kasvamista: oli se sitten selfie, maisema tai mietelause.
2) Lisää kuvaan hastagit #kasvavahvaksi #kyamk #mamk.

Tsemppiä osallistujille ja ihanaa alkavaa viikkoa, toivottavasti aurinko jaksaa vielä jatkaa näyttäytymistään!

Likes

Comments

Anonyymi
,
Hei kiva kuulla mietteitäsi Kouvolan reissun jälkeen stylistin koulutuksesta 😊 😊
Anonyymi
,
Moikka! Miten sait yksiön Helsingistä? Ja miten sait sen rahoitettua jos tällasta on sopiva kysyä?:D Kun et ilmeisesti tehnyt töitä opintojen ohella?Tällasten ongelmien kanssa ite pyörin..
Johanna,
Johanna,
Itse ostin Stockmannilta, ootko sieltä kattonut? Voih, toivottavasti löytyy vielä jostain =(
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Voisin tehdä aiheesta vähän tarkempaa postausta, kiitti ideasta! 😊
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Johanna,
Vuokrasin sen yksityiseltä ja tein töitä lukion loppupuolella/lukulomalla! Siitä sai ihan hyvät säästöt ensimmäiseen asuntoon 😊
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Susanna Taanila,
Pieni kirjotusvirhe pilkisti silmään, Helmin blogi on helmiHytti eikä Tytti 😊
www.blogger.com/profile/030694171605850548