Staying positive on a gloomy day

Nyt on taas alkanut se ah, niin ihana harmaa aika vuodesta, mikä saa yllättävän monille aikaan jonkinlaisen syysmasiksen. Kuuluin itsekin viime vuonna tähän samaan porukkaan ja kyllästyin siihen jokapäiväiseen sadesäähän jo muutamassa viikossa. Mikä muuttui tänä syksynä? Asenteeni. Koska en itse voi vaikuttaa tähän tämänhetkiseen valon tai sateen määrään (valitettavasti), päätin muuttaa asennettani. Listasin muutamia positiivisia huomioita tästä pimeästä syksystä, toivottavasti nämä lämmittävät edes jonkun mieltä näin viileänä perjantai-iltana!
1. Sisällä oleminen tuntuu parhaimmalta ikinä. Kesällä juostaan paikasta toiseen kellonajasta ja päivästä huolimatta, mutta syksy on vuoden parasta aikaa nimenomaan rauhoittumiselle. Vihdoin saa ottaa omaa aikaa ja rauhoittua oikein luvan kanssa! Rauhalliset koti-illat saavat ihan uuden merkityksen, kun ikkunoista ei näy juuri muuta kuin heijastus omasta muotokuvasta. Iso peukku tunnelmallisuudelle!
2. Syksyllä on aikaa siivota ja sisustaa. Tää ensimmäinen kuulostaa luultavasti lähes jokaisen korvaan negatiiviselta huomiolta, mutta totuushan on se, että siisti koti on ensimmäinen askel viihtyvyyteen. Kesävaatteet voi pakata varastoon odottamaan ensi vuotta ja tyhjien hyllyjen täytöksi täytyy tietenkin ostaa pari uutta neuletta. Siistin asunnon sisustusta on taas ihanaa lähteä muuttamaan vähän talvisempaan ja jouluisempaan suuntaan!
3. Joskus on hyvä uhmata kaatosadetta ja haastaa kroppa vähän erilaiseen lenkkiin. Hyvin pukeutuneena sateessa juokseminenkin on oikeastaan aika ihanaa. Välillä. Salillekin voi mennä nyt paljon paremmalla fiiliksellä, kun tällä säällä ei tarvitse potea huonoa omatuntoa sisällä olemisesta. 
4. Good morning Upper East Siders, Gossip Girl here. Kuulostaako tutulta? Syksyllä on ihan fine jumittautua lemppari sarjan ääreen muutaman jakson (tai tuotantokauden) ajaksi. Lämmintä juomaa, viltti ja hyvää viihdettä telkkarista, muuta ei tarvitakaan!
5. Kesän epäsäännöllisten grilliruokien jälkeen on ihana päästä takaisin kotiruoan makuun ja testailla uusia yhdistelmiä. Lämpimiä keittoja, erilaisia puuroja, kotitekoista raakasuklaata tai kurpitsapiirakkaa. Miltäs kuulostaa? Leipojalle ihanan tuoksuinen koti ja tyytyväiset kanssa-asujat tuovat ihanien herkkujen lisäksi hyvää mieltä!
6. Viimeinen ja ainakin omasta mielestäni paras vinkki on keskittyä jouluun. Kovin yllättävää, että tää tulee mun suusta, hah! Kaikilla meillä jouluihmisillä taitaa olla katse niin tiukasti suunnattuna joulukuuhun, että nämä marraskuun sadepäivät menevät ihan mutkitta suunnittelujen ja uusien ideoiden parissa. Kun nyt vain se vesisade muuttuisi vielä lumeksi ennen jouluaattoa!
+ 1. Siitäpäs tulikin mieleeni.. Miettikää sitä ihanaa fiilistä, kun ensilumi sataa maahan. Ensilumi, joka myös pysyy maassa. Tällaisen harmaan kauden jälkeen valoa antava lumi tuntuu varmasti taas yhtä hyvältä, mitä se silloin pienenä tuntui. Jäädään me pääkaupunkiseutulaiset odottelemaan sitä valkoista maata ja valoisampia päiviä, mutta muistetaan kuitenkin sillä välin elää tässä hetkessä!
// Hello gloomy days and rainy weather, it's autumn in Finland! Sometimes this weather feels just super depressing, so I wanted to remind you that there's always something positive in everything. First of all, it feels so good be home. When it's truly cold outside, you can just take time for yourself and watch an episode (or an entire season) of your favorite show. Besides lying on the couch, it's the best time to become inspired in the kitchen, workout at the gym, run in the rain (if you're more like an adventure-loving person) and warm up your home for the winter season. As a matter of choice, you can always just focus on Christmas planning and forget the hideous weather, that surely works for me!
PS. Stop waiting for Friday, for summer, for a man to fall in love with you. Happiness is achieved when you stop waiting for it and make the most of the moment you're in now.

Likes

Comments

Ulrika
,
Oot ihana 😊 mäkin ajattelen just noin! T. Jouluihminen
Susanna
,
Mitä cupcakeja nuo ovat?
Nina,
Aivan ihana postaus<3 Nämä sun neuvot saa varmasti mun syysmasennuksen helpottamaan :'D Pitää käydä lueskelemassa näitä aina välillä!
www.blogger.com/profile/050194399537895587
Dreasi
,
There's nothing better than watching your favorite tv show on a cold rainy day 😊
By the way, I really love your blog!

Minna,
Ihana postaus ja ihania ajatuksia! Oon itekin monena vuonna kokenut syksyn masentavuuden mutta pienillä jutuilla syksyn saa muutettua oikein kivaksi ja tunnelmalliseksi ♥ Täällä satoi viime yönä ensilumi ja menin ihan sekasin kun tuli niin joulufiilis 😃
www.blogger.com/profile/080528384896199454
Katsku,
Nää kaikki + se että aamulla ei tarvitse herätä auringonvaloon vaan saa nukkua pidempään (ainakin viikonloppuisin) on ihan mahtijuttuja syksyssä! Hyviä vinkkejä:-) Mä oon alkanut kans leipomaan ja kokeilemaan uusia juttuja keittiön puolella!
www.blogger.com/profile/080625519867364772
Pinja,
Aivan ihana postaus, syksyssä ja pimeydessä on ehdottomasti myös ne hyvätkin puolet! 😊
www.blogger.com/profile/140226776086791213
Anonyymi
,
Olipas outoa lukea tää postaus kun täällä on ollut jo viikon täys talvi! 😃
Anonyymi
,
Ihanan piristävä postaus, kiitos Johanna, oot mun suosikki bloggaaja! ♥