Snowy cookie dough raw bites

Jos keksitaikina ja joulumausteet ovat sinun juttujasi, nyt kuulolle! Päätin nimittäin tänä vuonna aloittaa jouluherkkujen valmistelun jo hyvissä ajoin, joskin melko rauhallisin mielin kuitenkin. Piparitalot ja muut saavat siis suosiolla jäädä sinne loppuvuoden tienoille, mutta halusin piristää tätä mustaa marraskuuta astetta talvisemmilla herkuilla. Pieniä lumipullia taas tuttuun tapaan ilman sokeria, maitotuotteita ja gluteenia, mikäli siis valitset kaurahiutaleetkin gluteenittomana!

Tämä herttainen ulkokuori pitää sisällään varsin hyviä raaka-aineita iltapäivän energiavajeeseen, miksei myös herkkupäivienkin varalle. Koska pallerot ovat niin maultaan kuin koostumukseltaankin taikinamaista sanan jokaisessa merkityksessään, pyörittelin ne lopulliseen muotoonsa kookoshiutaleiden avulla. Enkä kyllä kieltämättä jättäisi mitään ainesosaa pois tästä seoksesta, sen verran tiuhaan tahtiin tätä meni jo suoraan valmistusvaiheessa!

Keksitaikina raakapallot (5 palloa)

1 dl pekaanipähkinöitä
10 tuoretta taatelia
kaurahiutaleita
hieman vettä/kasvimaitoa
pumpkin spice - maustetta *
laadukasta suolaa
(kanelia)
+ kookoshiutaleita

* Itse käytän Punnitse & Säästä kaupan makeaa Mixed Spice maustetta, sisältää kanelia, korianteria, muskottipähkinää, inkivääriä, neilikkaa ja fenkolia.

Poista taateleista kivet, jätä kaurahiutaleet vielä odottamaan ja soseuta kaikki muut ainekset keskenään. Älä tee taikinasta liian sileää, pienet pähkinänpalaset tuovat kivaa suuntumaa taikinaan. Lisää kokonaisia kaurahiutaleita joukkoon vasta lopuksi niin, että taikinasta tulee helposti käsiteltävää ja pyörittele taikinasta palloja kookoshiutaleiden avulla. Laita valmiit suupalat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja nauti kylmänä!

Raw cookie dough bites, yesss! Here's what you need for 5 servings; 1 dl pecans, 10 fresh dates, rolled oats, water/plant-based milk, pumpkin spice, salt, cinnamon and coconut flakes. Mix all ingredients together in a blender, except oats. When the dough is smooth, add some oats and after you have a bit more textured mixture, use your hands to divide it and roll into balls. Keep them in the fridge for 30 minutes and enjoy!

Likes

Comments

Anonyymi
,
Oi, noita on pakko kokeilla 😊 !
Gabriela K,
This looks super yummy, it's gonna be my must have for Xmass♥
www.blogger.com/profile/076264531458796934
Anonyymi
,
Marssi sinne punnitse ja säästä myymälään ja kysy myyjältä apua jos et löydä! 😉
Anonyymi
,
Postaus toive, Thoughts about food & lifestyle - postaus olisi kiva saada ''uudelleen'' 😊 vai ootko sellaisen tehnyt ja mennyt ihan ohi?
Anonyymi
,
Joo o noh.. : D
Johanna,
Nooo itsehän olen taateleiden suurin fani, joten hankala sanoa 😃 En varmaan "tunnista" sitä makua sieltä niin vahvasti. Mutta kannattaa ihmeessä antaa taatelille mahdollisuus, sopii pekaanipähkinän kanssa niiiin hyvin yhteen! Periaatteessa voi korvata myös esim. rusinoilla ja makeutusaineella, mutta sitten maku onkin jo ihan erilainen 😊
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Kaurahiutaleita ja vettä voi laittaa ihan sen mukaan minkälaista koostumusta haluaa. Itse laitoin vettä niin, että blenderi jaksoi jauhaa pähkinät ja kaurahiutaleita niin, että taikinaa pystyi pyörittelemään käsissä ilman sotkemista 😊 Maustetta kannattaa maistella, mutta laitoin ehkä 1-2 tl!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Komppaan kolmatta anonyymiä 😉 Kunnon suolan oikeasti maistaa, etenkin tällaisissa pikku palleroissa mihin sitä suolaa saa laittaa enemmänkin kun vain pikku ripauksen.
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Sieltä P&S, myydään sellaisessa missä kaikki mausteet siellä 😃 Pahvirasia!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Anonyymi
,
Taateli ei maistunut yhtään! Ja aivan super hyviä tuli 😊 innostuin myös kokeilemaan sun banana bread reseptin. Ja sitten vielä kun napsasin kivat kuvat niin olipa onnistunut fiilis haha.. rakastan sun reseptejä ja tyyliä!! Eikun lisää 😊) kommentoin ekaa kertaa, mutta nyt oli pakko. Huippu reseptit huippu blogi!