Santorini snaps

Lifestyle, Travel
Tiedättekö sen tunteen, kun pitkän istumisen jälkeen astelette ulos lentokoneesta ja vastassa onkin yllättävän lämmin ilma? Me suomalaiset kylläkin koetaan tää yleensä vain menomatkalla, mutta kuitenkin.. Vastassa on ihan tuntematon paikka, uudet maisemat ja tavallaan myös uusi koti, jossa tulet asustelemaan seuraavat päivät. Kaikki nää uudet asiat ja erilaiset kulttuurit on mun mielestä kaikista mahtavinta koko matkustelussa, enkä millään malttais olla paikallani uudessa kohteessa. Niin paljon nähtävää ja koettavaa. Edellisellä ulkomaanmatkalla me keskityttiin lähinnä rusketukseen ja auringonottoon (mikä nyt on aina ihanaa), mutta tällä kertaa hakusessa oli myös uudet elämykset ja erilaiset muistot. Näin jälkeenpäin voin kyllä todeta, että taidettiin kokea Santorinilla parin päivän aikana enemmän, mitä Dubaissa koko viikolla.

// Do you know the feeling, when you finally get off the plane and you can feel the warm weather in your whole body? New place, new landscapes and also kind of new home, where you're going to live for a next couple of days. There's just so much to see. I think that's the most important thing in traveling, just getting familiar with a new culture and collecting new experiences. 

Santorinilta eniten jäin kaipaamaan sen paikan kauneutta. Aivan käsittämättömiä maisemia, kaunista arkkitehtuuria, pinkkejä bougainvillean kukkia ja turkoosia vettä. Luultavasti just noiden maisemien takia koko paikassa vallitsi ihan omanlainen fiilis ja jokaisesta ravintolaillallisesta tuli ihan huikea elämys. Oli muuten aika mieletöntä katsella niitä maisemia myös tuolta mereltä päin, kun pääsin vetämään elämäni ensimmäisen SUP-lautailu kierroksen! Päädyin kyllä matkan varrella myös tonne merenpinnan alapuolelle ja sain sanoa hyvästit tolle mun uudelle pitsitopille, joka muistuttaa tällä hetkellä lähinnä mekkoa.. Ensi kesänä suppaillaan siis pelkillä bikineillä!

// You wanna know what I miss the most in Santorini? There was beauty in everything. Amazing scenes, beautiful architecture, pink bougainvilleas and clear, turquoise water. The feeling in the air was one of a kind. Besides, it was pretty awesome to try SUP boarding and just look at the beautiful ocean. Well, I also got myself to below sea level and my lace top looks like a dress right now, but it was worth it! Note to self: next time you're boarding, wear only bikini..

No mutta, onnistuneelta lomalta on aina kiva tulla kotiinkin. Vaikka tulomatkalla maisemat olikin vähän eri luokkaa kuin mennessä, oli kuitenkin hauska katsella sitä metsän määrää Helsinki-Vantaan kohdalla. Mitähän ne kaikki Suomeen matkustavat ulkomaalaiset miettivät siinä vaiheessa, kun koneen ikkunasta ei näy muuta kuin tiheää kuusikkoa?
Perillä meitä kuitenkin odotti tuttu ja turvallinen lentokenttä, mikä tuntui niin luksukselta Santorinin pikkuruisen kentän jälkeen. Olin myös ihan fiiliksissä ensimmäisestä kauppareissusta Suomen puolella, kun "supermarket" ei tarkoittanutkaan enää sellaista Siwan kokoista lähikauppaa ja sieltä löytyi kaikki normaalit elintarvikkeet, mitä perus arkeen kuuluukin.
Oma sänky, kotona odottavat läheiset, normaalit ruokarutiinit ja tutut lenkkipolut, ne tuntuu aina reissun jälkeen entistäkin ihanammilta :)

// Finland looked like really forested from the plain, but I was super excited when we arrived to the airport. It's always nice to come back home! Shopping in your favorite grocery store, sleeping in your own bed, seeing your loved ones, having a regular eating routine and coming back to your well-known running routes. These things makes me feel so good after traveling aboard :)

Likes

Comments

Susanna Taanila
Susanna Taanila,
ihania matkakuvia, just sanoin et tonne mäkin haluan seuraavaks jos rantalomalle meinataan mennä! näytät niin kauniilta ja sun kaikki vaatteet on niin ihania, saanko tulla ryöstää sun vaatekaapin sisältöineen? 😉
www.blogger.com/profile/030694171605850548
Write a comment...
IP: 82.99.3.229