Q&A: Wellness & english

Mikä on bravuurisi keittiössä? Hmmh.. :D Kasviskeitto? Salaatti? Eihän nyt noita bravuureiksi voi sanoa, ehkä sellaisten terveellisten herkkujen aikaansaaminen ilman reseptiä!

Mitä ruoka-aineita löytyy lähes aina keittiöstäsi? Kaurahiutaleita, kananmunia, chiasiemeniä, pinaattia/rucolaa, jotakin hyvää juustoa, kvinoaa, porkkanaa, banaania...

Meneekö sulla paljon rahaa terveellisiin elämäntapoihin? (Superfoodit, salikortti, urheiluvaatteet)? Vaihtelee todella paljon! Keskimäärin ehkä 120€ kuussa.

Lasketko kaloreita? En laske, katson mielummin ravinto-aineita ja vältän lisäaineita.

Paljon juot vettä päivässä? Kyllä sitä menee noin 3-4 litraa, riippuen vähän päivän treenistä, helteestä jne.

Lempi ruoka tällä hetkellä? Kunnon kasviskeitto fetalla ja keitetyllä kananmunalla :D Aika fiiniä, hahah!

Paljon teillä menee rahaa ruokaostoksiin kuukaudessa? Nopeasti laskettuna ehkä noin 300€.

Miten liikut? Pyrin tekemään jotakin joka päivä. Juoksen, kävelen, käyn salilla, joogaan ja käyn toisinaan spinningissä. Salilla pyrin käymään noin 2-3 kertaa viikossa (kesäaikaan harvemmin), pari kolme kertaa viikossa myös juoksen ja loput treenikerrat ovatkin sitten kävelylenkkejä, joogaa tai muuta vastaavaa!

Mikä on suosikki suklaasi? Lovechockin mulperi-vanilja ja Puhdistamon minttusuklaa, molemmat raakasuklaata.

Lemppari terveysherkut? Sellaiset pähkinäiset raakapallerot ja banaanipohjaiset leivokset, mitä täällä blogissakin oon jakanut. Vähän perinteisemmistä herkuista taas raakasuklaa, raakasuklaamulperit ja spelttilakut, ovat ainakin sokerikarkkeja terveellisempiä vaihtoehtoja :)

Milloin olet viimeksi syönyt karkkeja? Spelttilakuja oli leffaeväänä viime viikolla. Ihan tavallisia karkkeja ei ole tullut syötyä pitkään aikaan, oisko jopa viimeksi joskus keväällä?

Mistä saat kaikki sun ruokareseptit? Omasta päästäni, heh. Joskus vinkkejä saa esimerkiksi blogeista tai Pinterestistä, mutta kaikki täällä jakamani ovat olleet ihan itse kehittelemiä :)

Kerro eilisen ruokapäiväkirja? Aamulla puuro kaurahiutaleista, chiasiemenistä, pellavasiemenrouheesta, macasta, mantelimaidosta + puolikas banaani ja tuoreita vadelmia. Lounaaksi kasvissosekeittoa (kesäkurpitsaa, porkkanaa, palsternakkaa, inkivääriä), 2 keitettyä kananmunaa ja fetaa. Välipalaksi tuorepuristettu mehu (4 porkkanaa, 1 veriappelsiini, minttua ja inkivääriä) sekä manteleita ja mulperimarjoja. Päivälliseksi sitä samaa kasvissosekeittoa kananmunalla ja iltapalaksi iso kasa mansikoita sekä puolikas banaani.

Mikä saa sut syömään terveellisesti ja liikkumaan? Hyvä olo. Voin huonosti niin henkisesti kuin fyysisestikin, jos ruokavalio ajautuu roskaruoan puolelle tai liikuntakerrat vähenee. Vatsani on herkkä, joten ruokavalioon on senkin takia kiinnitettävä hieman enemmän huomiota, eikä epäterveellistä ruokaa edes tee mieli. Tarvitsen raikasta ilmaa ihan henkisenkin hyvinvoinnin takia, joten senkin vuoksi lenkkeilen päivittäin. Tottakai myös ulkonäölliset asiat motivoivat, mutta eniten juurikin se pelko huonosta olosta, energianpuutteesta jne :)

Miten saat itsesi aina lähtemään treenaamaan, vaikka ei ehkä tekisi mieli? Oikeastaan se, että tiedän mieleni muuttuvan heti kun vaan pääsen ulos/salille. Tiedän, että tulen sieltä takaisin virkeämpänä ja iloisempana, joten kyllä se vaan treenin jälkeinen fiilis motivoi. Mulla on itselläni enemmän hankaluuksia nimenomaan salille lähtemisen kanssa ja toisinaan korvaan ne vaikeat salikerrat esimerkiksi lenkkeilyllä, ihan turhaa sinne treenaamaan on lähteä vasten tahtoaan. Kannattaa etsiä sellainen laji, mitä tekee mieli harrastaa huonoista päivistä huolimatta!

Onko sun elämäntavat ollut aina yhtä terveelliset mitä ne on nykyisin? Ei ole ollut. Yhdessä vaiheessa en ajatellut yhtään mitä söin, yhdessä vaiheessa ruokavalioni oli hyvin sokeripitoinen ja yhdessä vaiheessa elin lähestulkoon rahkalla, raejuustolla ja leivällä. Liikunnan kanssa on myös menty vähän samaa rataa, yhdessä vaiheessa se ei kiinnostanut ollenkaan ja joskus lukioaikoina se meni vähän överiksi. Kaikesta sitä oppii, nyt ollaan vihdoin päästy sinne tasapainoisten elämäntapojen puolelle!

Mihin osaan kropassasi olet eniten tyytyväinen? Mihin vähiten? Eniten ehkä vatsaan ja vähiten käsiin. Ne eivät tunnu muokkautuvan ei sitten millään!

Jos saisit syödä vain yhtä ruokaa loppu elämäsi ajan, mitä se olisi? Hmmm! Sanoisin ehkä lohi uunikasvisten ja kananmunan kanssa. En usko, että kyllästyisin kalaan tai kananmuniin ikinä!

Lempikarkkisi? Salmiakki ja ne lakut, mistä tässä olenkin nyt jo toitottanut!

Lempijuomasi? Enpä juuri muuta juo kuin vettä :D Se kai sitten!

Mitä puuroa syöt? Kaura/ruispuuroa erilaisilla lisukkeilla, tässä viime aikojen suosikki.

Mitä syöt yleensä iltapalaksi? Riippuu vähän päivällisen ajasta, mutta yleensä hedelmää/kananmunaa/riisikakkuja. Ylipäätänsä jotakin aika kevyttä! Syön päivän mittaan sen verran tiheästi, että iltaruoan jälkeen pärjätään aika kevyellä setillä.

Paras jäätelömaku? Sama kuin karkeissa, eli salmiakki ja laku.

Suosikki superfoodisi, miksi? Pidän chiasiemenistä ja psylliumista koska ne edistävät vatsan toimintaa, macasta lähinnä maun sekä energisoivan vaikutuksen takia. Mulperimarjat ovat myös aivan äärettömän hyviä ja varsin ravintorikas vaihtoehto naposteluun!

Jos syöt karkkeja, mitä valitset pussiisi? Musta-punaisia pääkalloja, noitapillejä, niitä perinteisiä salmiakkikarkkeja, vanhoja autoja ja oikeastaan kaikkia sellaisia, joissa on salmiakkia ja hedelmää samassa :D Aika musta pussi siitä tulee!

Koetko koskaan vaikeaksi seurata omaa ruokavaliotasi esim. sosiaalisissa tilanteissa? Joudutko selittelemään valintojasi muille? Riippuu todella paljon tilanteesta! Mun oma lähipiiri tietää mitä syön ja jos esim. mennään viettämään iltaa mun tai poikaystävän sukulaisten luokse, siellä on aina varauduttu eikä mun tarvitse mitään alkaa selittelemään. Toisin kuin esimerkiksi isovanhempien luona, missä saa vedota viiteen kertaan herkkään vatsaan ja siihen, ettei ole tottunut esimerkiksi valkoisiin jauhohin jne. :D Ravintoloissa olen yleensä ainoa tilaamani salaatin/kasvisannoksen kanssa, mutta se on ihan fine mulle ja seuralaisilleni!

Eroaako poikaystäväsi syömä ruoka omastasi? Kyllä eroaa tosi paljon. Joni kokkailee itselleen liharuokia ja minä menen vähän omien fiiliksieni mukaan, yleensä teen itselleni kasvisruokaa ellei jääkapissa ole esimerkiksi lohta tai muuta vastaavaa. Meillä on muutenkin vähän erilainen ruokarytmi kun herään vähän aiemmin, eli meillä oikeastaan syödään sitä mitä mieli tekee ja milloin nyt sattuu olemaan nälkä. Jos taas kokataan yhdessä illallista, niin sitten tietenkin valitaan ruoka joka molemmille sopii!

Miten hoidatte poikaystäväsi kanssa kauppalaskun, jos syötte eri ruokia? Me pyritään maksamaan aina vuorotellen kauppareissut. Toinen syö lihaa ja toiselle ostetaan sen edestä kasviksia, erikoismaitoja ja muita "terveysjuttuja", joten se menee lopulta aika tasan.

Kuinka paljon painat? Paljonko olet painanut enimmillään/vähimmillään? Tylsä vastaus, mutta en käytä vaakaa! En ole käynyt sellaisella varmaan viiteen vuoteen, koen tollaisen kilojen tarkkailun jotenkin tosi ahdistavana. Peilistä sen "sopivan koon" näkee parhaiten, numerot eivät mun mielestä vaikuta hyvinvointiin millään tavalla.

Kuinka usein herkuttelet? Herkuttelen tosi usein esimerkiksi tuoreella ananaksella tai mansikoilla, mutta tässä haetaan nyt varmaan jotakin epäterveellistä? :D Mulla ei ole mitään tarkkaa vastausta tähänkään, menen vähän omien mielitekojen mukaan. Välillä on kuukausien taukoja, kun taas esimerkiksi viime viikolla söin lettuja kahtena päivänä peräkkäin. Tosi harvoin me kotiin mitään kaupasta ostetaan, mutta esimerkiksi jos mennään leffaan tai jonnekkin kylään, niin sitten!

What would you advise girls who lack self-confidence? I think they should think where did the low self-esteem actually came from, usually it has something to do with negative experiences or bullying. The social media has a negative effect on body image as well, but everyone should remember that behind a perfect picture is always a lot of work and editing.

What’s your job? I write a blog and do some shifts in a clothing store as well.

How much free time do you have every day? Well, there's actually no free time at all when you're a blogger. You have to think about new post ideas, answer the comments and e-mails, write, photograph etc. Even on vacations!


What college did you study? The high school of music.


Are you fan of anybody? Who do you admire? I'm not actually a fan, but I do love for example Lauren Conrad and Desi Perkins!


What is your vision about happiness? I think happiness is all in your mind, you can be sad even if everything seems to be fine from the outside and so on. It's just not what you have or what you think you want, I think it's actually just appreciating your life as it is.


Do you meet your friends every day? No, unfortunately I don't have time for that. Thank god I live with my man, I see him every day at least!


Do you have those days when you just walk around the city alone? Well, not exactly. I do run my errands alone at times, but after that I head back home or meet my friends. 

What makes you happy? My loved ones, fresh air, working out, tasty food, sweet messages, fresh berries, movie nights, clean home... So many things!

What is your relationship with your mother? We've always been like best friends. We tell each other everything, we love to travel together and you know, she are (and always will be) my rock. 

What is one goal you’d like to accomplish in life? Listen "Empire State of Mind" in New York!

Do you keep a journal, handwritten? No I don't, this blog is some kind of diary of mine.

What place would you like to visit the most? Hmmm, I'd probably say New York.

Are you scared of something? Oh yes, spiders and violence.

Do you know something about the Czech Republic? Have you ever been there? No I don't but I'd love to go Prague sometimes!

I would love to know more about your camera! What lenses do you use and specially what settings? I usually use Av more and my favorite lenses are Canon 50mm f/1.8 and Sigma 20mm f/1.8. It's hard to explain the exact settings 'cause it actually depends on what I'm photographing. I usually change the lightning, hue and saturation, but you just have to try and find the perfect settings in every spot.

Do you play with contrast, saturation, sharpness and use photoshop? I usually use iPiccy.com and I like to adjust the brightness, highlight and sharpness in my pictures. 

At what time of the day do you take your photos? Definitely in a daylight!

Likes

Comments

Pinja,
Olipa näitä kiva lukea, hyvinvointijutut kiinnostaa aina! 😊
www.blogger.com/profile/140226776086791213
Snow Princess Bella,
Johanna,
No kesällä nyt saa vähän herkutellakin 😉 Syksy on kyllä hyvä aika aloittaa taas puhtaalta pöydältä!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Johanna,
Hei, kiitos kommentistasi! Ymmärrän, että näin blogin kautta toisen ruokavaliosta voi saada vähän väärän kuvan, eihän tänne jokaista ruoka-annosta ja herkuttelua tule jaettukaan. Muistan myös itse tuon järkyttävän rahka-ajan ja voisin kuvailla sen aikaista itseäni melko rajoittuneeksi ruokailujen suhteen, söin nimittäin erittäin yksipuolisesti silloin. Olen itse asiassa todella kiitollinen näistä tämän hetkisistä trendeistä, löysin nimittäin niiden kautta avun outoihin vatsaongelmiini ja osaan nyt lukea kroppaani paremmin, sillä tiedän millaisen olon mistäkin ruoka-aineesta saan.

Kuten sanoin postauksessakin, menen niiiin fiilikseni mukaan. Perunaa meidän taloudessa ei kukaan syö, mutta esimerkiksi isäni luona söin taas maaailman parasta perunakeittoa, jossa ei siis ollut muuta kuin perunaa, voita ja kesäsipulia 😃 Lihapullia poikaystäväni teki toissapäivänä ja maistuivat ne minullekin, syön siis lähinnä sitä mitä tekee mieli. Yleensä vain haluan suosia mahdollisimman ravintorikkaita ja puhtaita ruokia, mutta osaan kyllä kohtuudella herkutellakin mikäli siltä tuntuu 😊 Tsemppiä sinulle, tiedän kyllä mistä puhut, ihanaa kesää sinullekin!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Johanna,
Jeee kiva kuulla, kiitos Pinja!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
leila,
Olisi kiva kuulla vähän enemmän mitä mieltä olet lisäaineista ja miksi niitä välttelet. Itseäni vähän ihmetyttää tämä lisäainehössötys, mikä monissa terveysblogiessa on meneillään, sillä iso osa lisäaineista on eristetty aivan tavallisista ruoka-aineista, kuten tomaateista tai kananmunasta. Jos pystyt syömään kyseisiä aineita näissä elintarvikkeissa, miksi vältät niitä joissain muissa tuotteissa? olisi kiva kuulla toinen näkökulma asiaan 😊
www.blogger.com/profile/139549606125875576