Q&A: Randoms

Ärsyttävätkö sua jotkut asiat pk-seudussa? Julkinen liikenne saa joskus hermot kireälle, hah! Yleisesti ottaen kuitenkin ihmisten töykeydessä ja käytöstavoissa on ollut ehkä eniten nieleksittävää, en nyt yleistä, mutta selvän eron huomaa itään päin mennessä :) Tottakai täällä asuukin enemmän ihmisiä ja kiire on ehkä jollakin tasolla kovempi, mutta tähän olen kiinnittänyt kovasti huomiota!

Millainen olisi sun unelmapäivä? Oltaisiin rakkaiden kanssa jossakin ihanassa kohteessa, makoitais päivä auringossa ja mentäis illalla istuksimaan sekä dinnerille johonkin näköalaravintolaan. Aurinko, seura ja hyvä ruoka!
Mitä arvostat elämässä? Terveyttä, liikuntakykyä, rakkaita ja arjen pieniä iloja. Pyrin tekemään arjestakin mahdollisimman miellyttävää itselleni, joten rahalla saatavista asioista arvostan terveellisten elämäntapojen ylläpitoa (laadukas ruoka, kuntosali jne), matkustamista ja sellaisia arjen nautintoja, kuten ulkona syömistä, elokuvissa käymistä ja vaikkapa nyt näin kesäisin tuoreita marjoja, joita on koko ajan oltava jääkaapissa.

Kerro luonteestasi sekä ulkonäöstäsi hyviä ja huonoja puolia? Hyviksi sanoisin positiivisuuden, visuaalisuuden ja määrätietoisuuden, huonoiksi taas tavaroiden kadottelun ja motivaationpuutteen asioita kohtaan, jotka eivät mua kiinnosta. Ulkonäössä olen kiitollinen mun hiuksista, ripsistä ja kynsistä etten tarvitse mitään lisäkkeitä ja korjaisin taas ensimmäisenä muutaman hampaan, jotka eivät ole ihan täydellisessä rivissään!

Mikä on sun suosikkikirja? Mä en oikeastaan ehdi lukemaan hirveästi kirjoja, muuten kuin silloin jos haluan rentoutua jonkun hömppäkirjan parissa. Sanotaan siis vaikka Sophie Kinsellan koko himoshoppaaja sarja, haha, ei voisi hömpempää olla!
Mietitkö paljon mitä muut ajattelevat sinusta? Itse asiassa en. Olen päässyt siitä irti oikeastaan kokonaan tämän blogin avulla, saanut itsevarmuutta ja sellaista tietynlaista uskoa omaan tekemiseeni. :)

Onko sulla ollut nuorempana jotain vaiheita? (esim emo- tai biletysvaihe)? Joskus 18-19 vuotiaana mulla oli jonkinlainen baarivaihe, mutta se lamaantui aika nopeasti tänne muutettuani :D

Jos saisit olla päivän ajan kuka tahansa muu, kuka olisit? Alicia Keys! Oon aina ihaillut häntä todella paljon, vaikuttaa aivan äärettömän hyväsydämiseltä ihmiseltä lahjakkuuksista puhumattakaan. En tiedä, olisi vaan mielenkiintoista päästä päiväksi hänen ajatusmaailmaan, heh!
Oletko avoin ihminen? Riippuu vähän, mitä avoimuudella tarkoitetaan. Olenhan mä siinä mielessä avoin että pidän julkista blogia, mutta näytän täällä kuitenkin vain todella pienen osan elämästäni. En kuitenkaan halua olla liian avoin. Läheisten kanssa kyllä näytän tunteeni avoimesti ja pyrin olemaan mahdollisimman suorapuheinen, mutta uusien ihmisten kanssa hyvät tavat ja tietynlainen suodatin sekä hienotunteisuus tulee automaattisesti esille. Uudet asiat, ideat ja muutenkin koko elämän otan kuitenkin vastaan oikein avoimin mielin!

Oletko sosiaalinen? Mulla on hyvät sosiaaliset taidot (tulen ihmisten kanssa hyvin toimeen, tutustun muihin helposti ja olen hyvä sosiaalisissa tilanteissa), mutta en ehkä kuvailisi itseäni niinkään sosiaaliseksi. Viihdyn myös yksin ja esimerkiksi pienemmissä porukoissa tai kahdestaan jonkun kanssa, väsyn helposti sellaisesta hälinästä ja tuntemattomasta ihmismäärästä. En siis ole mitenkään riippuvainen muiden ihmisten seurasta, paitsi toki niiden rakkaiden, joiden kanssa voin ihan vain olla. :)
Ootko koskaan ollut ihan humalassa? Entäs menettänyt muistia? Olen, muistia en kylläkään ole menettänyt!
Paljon juot alkoholia jos juot? Yhden pari :)
Lähdetkö koskaan baariin jos kaverit pyytää? Voin lähteäkin, jos huvittaa. Menisin tosin mielummin vaikkapa istuskelemaan johonkin ravintolaan, musiikin yli huutaminen ja humalaisten ihmisten katselu ei ole mitään suosikki puuhaani :D
Jos et ole koskaan maistanut tupakkaa, miten olet aina kieltäytynyt? Sanomalla vaan ei kiitos :)
Juotko ikinä kaljaa/siideriä? Kaljaa en yksinkertaisesti saa alas, siideriä saatan yhden pari vuodessa juoda. Kummankaan maku ei oikein säväytä, tilaan mielummin viiniä jos drinkeille ollaan menossa!
Mikä on sun suosikki elokuva? White house down! 
Entä tv-sarja? Täytyy taas sanoa nämä klassiset, eli Täykkärit, Gossip Girl jne. Tällä hetkellä olen myös aivan koukussa lakisarjaan Suitsiin, kiitos vain teidän lukijoiden! Vähän erilainen sarja noiden kaikkien muiden joukossa :)
Miten tykkäät rentoutua? Kaikista mieluiten rannalla makoillen! Se ei kuitenkaan ole kovin yleistä suomessa, joten myös kävelylenkit, leffaillat, hyvä ruoka, hömppäkirjat ja kännykän sammuttaminen toimii!

Tilaatko jotain lehtiä kotiin? En tilaa.
Onko sulla sisaruksia? Kyllä, isoveli :)

Lempiväri? Valkoinen ja beige. En osaa valita!

Random ihanat asiat? Aurinkorasvan tuoksu, ihanat viestit, aamut, tuore ananas, söpöt animaatiohahmot, pionit, kotivaatteet, mukavat asiakaspalvelijat, riisipuuro, kaikki muutkin puurot (:D), joulunaika, puhtaat pyykit, onnistunut kuva...

Random inhokit? Hämähäkit x 100, akku vähissä, nälkä, purkkikirsikat, purkkiruoat, epäsiisteys, 020202 mainokset, ympäripäissään olevat ihmiset, makkara, vaatteiden silittäminen...

Minkä ikäisenä muutit pk-seudulle? Lukion jälkeen.

Oudoimmat tapasi? Hmm, paha itse sanoa! Tanssahtelen ja fiilistelen lenkillä musiikin tahdissa, selostan meikatessa aina pääni sisällä mitä olen milloinkin tekemässä ja ajattelen todella monet asiat mielessäni englanniksi.

Korvaako laatu määrän? Ehdottomasti! Tämä pätee oikeastaan ihan kaikkeen, ystävistä sisustukseen saakka.

Erityistaitosi? Tietynlainen visuaalisuus ja valokuvaaminen, ainakin omasta mielestäni!

Mikä on villeintä mitä olet tehnyt? Ensimmäisenä tuli mieleen yksi Ruotsin reissu, lennettiin mun ystävän kanssa jonkun randomin luo jonkinlaiseen työhaastatteluun (?) kokonaiseksi viikonlopuksi ja päädyttiin ihan outoihin tilanteisiin :D Ehkä hämmentävin reissu ikinä!

Oletko aina ollut ns. kiltti tyttö vai oletko esim. teininä tehnyt pahojasi tai kokeillut rajojasi? Olen mä vähän aina ollut tällainen, ei ole ollut tarvetta sellaseen rajojen rikkomiseen. Joskus sillon täysi-ikäisenä vietettiin aika usein viikonloppuja ulkona, mutta en mä nyt mikään pahis ole koskaan ollut, haha :D

Missä haluaisit asua 5-10 vuoden päästä? Haluaisin ihan valtavasti Tukholmaan, mutta heti ensimmäisenä vastaan tulisi kieliongelma. Oppisihan sitä sielläkin, mutta ehkä kuitenkin haluaisin paikkaan, jossa pärjäisi Englannilla. En tiedä haluaisinko kuitenkaan ihan pysyvästi ulkomaille, joten sanotaanko nyt vaikka että 5 vuoden päästä Lontoossa ja 10 vuoden päästä Suomessa omakotitaloa katselemassa ;)

Haluatko joskus lapsia? Haluaisin luultavasti yhden.

Onko sulla ajokortti? On! Mulla vaan kävi niin, että heti inssin jälkeen vaihdoin automaattiautoihin, enkä enää meinaa uskaltaa manuaalin rattiin :D Siksi siis en koskaan aja, vaikka meillä auto onkin...


Jos sinun olisi pakko vaihtaa etunimeäsi, minkä ottaisit? Voisin kuvitella itseni Sofiaksi, en tiedä miksi :D Tai sitten vaan ottaisin mun toisen nimen!

Mitä vihaat eniten maailmassa? Väkivaltaa, ilkivaltaa ja syrjintää.

Mitä tekisit jos voittaisit lotossa? Pakkaisin laukkuni, kutsuisin kaikki rakkaimpani kentälle ja suuntaisin minne ikinä huvittaisi :D Reissun jälkeen pitäisi varmaan alkaa tehdä jonkinlaista sijoitussuunnitelmaa ja miettiä järkevämmin, mitkä asiat olisivat ensimmäisenä listalla. Oma asunto ainakin!

Oletko koskaan lahjoittanut rahaa hyväntekeväisyyteen? Olen.

Paras elämänohje, jonka olet saanut? Se, että pitää aina kuunnella itseään ja omaa intuitiotaan. Tärkeintä on tehdä juuri niin kuin itse parhaaksi näkee, eikä toimia omien arvojensa vastaisesti vääristä syistä tai toisten ihmisten takia. Jokainen tietää itse aina parhaiten mikä omalle kohdalle on parhaaksi :)

Mitä olet oppinut menneisyydestäsi? Olen oppinut puolustamaan itseäni ja ymmärtänyt, ettei liiallinen kiltteys ja sinisilmäisyys olekaan aina omaksi parhaakseni :)

Tunnistetaanko sut usein kadulla? Aina välillä tullaan juttelemaan, toisinaan taas osoitellaan tai kuiskitaan hyvin "huomaamattomasti" :D Ihan kyllä rauhassa saan kuljeksia kuitenkin!

Kuinka pitkä oot? Vähän päälle 160cm.

Onko sulla koskaan huonoja päiviä? Tottakai! Ei ole pitkä aika, kun kaikki tuntui menevän päin seiniä ja olisi vain tehnyt mieli eristäytyä johonkin leffateatteriin ilman ajattelemisen pakkoa :D Onneksi nämä aina vain tulee ja menee, kuuluvat jokaiseen elämään!

Jos voisit muuttaa yhden asian tässä maailmassa, mikä se olisi? Poistaisin ihmisiltä halun satuttaa muita ihmisiä. Näin loppuisi sodat, kiusaaminen, ammuskelut jne!

Onko sulla aina ollut hyvä itsetunto? Kyllä se suhteellisen hyvä on aina ollut, vanhemmiten kuitenkin noussut :)

Millä tavalla neuvoisit nuorta jolla on huono itsetunto? Ehkä suosittelisin miettimään vähän syvemmin, mistä itsetunto-ongelmat alun perin ovat tulleet. Usein sellanen kelpaamattomuuden tunne tulee jostakin ulkopuolisesta asiasta (kiusaamisesta tai muusta huonosta kohtelusta) tai oman pään sisältä, esimerkiksi toisiin ihmisiin vertailusta. Mikäli kyse on tästä jälkimmäisestä, muistuttaisin ainakin kaikkia siitä erosta somen ja todellisuuden välillä, täydellisen kuvan takana on usein paljon työtä, hyvät välineet ja kuvankäsittelyä. :)

Uskotko Jumalaan? Uskon johonkin suureen voimaan.

Mikä puhelin sulla on? Iphone 5s

Missä oot syntynyt? Tykkäätkö asua enemmän maalla vai kaupungissa? Joensuussa. Kyllä mä enemmän kaupungista tykkään, mutta maalle on välillä pakko päästä rauhoittumaan!

Mikä on lempieläimesi? Yleisesti kissa, mutta haluaisin kyllä ehkä joskus tulevaisuudessa sellaisen pikkuisen koiran.

Oletko koskaan ratsastanut hevosella? Olen, olin oikein heppatyttö pienenä!


Mikä piirre muissa ihmisissä ärsyttää sua eniten? Ehkä sellainen ylimielisyys ja narsistinen käytös, että pitää katsella muita nenän vartta pitkin. Myös negatiivisuus ja valittaminen saa mut huonolle tuulelle!

Käytätkö e-pillereitä? Mitä mieltä olet hormonaalisesta ehkäisystä? Käytän. Olen ehkä maailman lääkevastaisin ihminen, mutta parempaa keksintöä odotellessa näillä mennään. :D

Oletko huomannut niissä mitään sivuvaikutuksia? Enpä juuri. Ehkä tunteet tulevat pintaan vähän helpommin, mutta olen toisaalta aina ollut aika herkkis!

Onko sua koskaan kiusattu terveellisten elämäntapojen tai raittiina olemisen takia? Ei ole koskaan kiusattu, mutta kyllä sitä joskus ylä-asteella sai mitä oudoimpia vastauksia jos kieltäytyi esimerkiksi tupakasta.

Mitkä ovat normaalin päiväsi rutiinit, löhöiletkö paljon sohvalla? Mun päivien rutiinit ovat tosi vaihtelevia, riippuu ihan olenko vapaalla, aamuvuorossa, iltavuorossa vai hoidanko koko päivän blogijuttuja. Paljoa ei kyllä sohvalle jää aikaa, ellen sitten raahaa läppäriä ja blogia mukanani ;)

Mitä teet ensimmäisenä, kun tulet töistä kotiin? Mun vaatehuone on heti ulko-oven vieressä, joten vaihdan kotivaatteet ihan ensimmäisenä!

Onko sulla päiviä että olet vaan kotona? Mitä puuhaat? On kyllä, jos nyt lenkkeilyä ei lasketa tähän! Kuvatessa, kuvia muokatessa ja kirjoittaessa hurahtaa päivä helposti kotonakin, mutta välillä on päästävä edes pienelle happihyppelylle. Myös perusteellisessa siivoamisessa ja vaikkapa kokkailuissa voi hurahtaa päivä ihan huomaamatta!

Kuinka usein siivoat? Joka päivä jotain pientä järjestelyä, suuremmat jutut jätetään aina viikonloppuun.

Jaatteko kotityöt miehesi kanssa? Kyllä jaetaan, hän hoitaa useammin keittiötä ja imurointia, mulle jää sit sellainen yleinen järjestely, pyykit ja pölyjen pyyhintä.

Mistä ammennat sun elämänilosi ja energiasi? Ehkä se tulee sieltä positiivisen ajattelun kautta. Haluan vain nähdä maailmaa niin paljon kuin mahdollista, kokea uusia asioita, pitää silmät auki ja löytää inspiraatiota joka puolelta.

Jos sulla on huono päivä, miten saat itsesi paremmalle mielelle? Lenkkeily, poikaystävä ja hyvä ruoka auttaa aina! Mikäli fiilikset on esimerkiksi väsymyksen takia ihan nollissa, rento ilta leffojen kanssa ja hyvät yöunet ovat silloin paras vaihtoehto. Seuraava päivä on aina parempi!

Mikä on Joensuussa lempi kahvilasi ja ravintolasi? Suosikki kahvila varmaankin Houkutus ja lounaskahvila Hyve&Pahe :)

Oletko käynyt koskaan raveissa? Mikä fiilis niistä jäi? Kuten sanottu, vanha heppatyttö ;) Olen siis, ihan hauskaa se taisi silloin olla!

Haluaisitko ihmisten kunnioittavan eläimiä? Tottakai, ei niitä eläinrääkkääysuutisia pysty edes lukemaan.

Nike vai Adidas? Nike.


Lempilelusi lapsena? Mulla oli pari rakasta pehmoa ja sit tietty kaikki Barbiet ja Bratzit!

Onko sulla ollut ulkonäköpaineita? Eiköhän niitä jonkinlaisia kaikilla ole ollut. Onneksi iän myötä suurin osa on karissut pois!

Onko sulla ollut lempinimiä? Läheiset on aina kutsunut mua Jonnuksi tai Nannaksi. Siitä tulee mun instagram nimimerkkikin, äiti käyttää sitä edelleen haha!

Mikä oli ensimmäinen sana, jonka opit sanomaan? Hoin pienenä sanaa "go" jatkuvasti ennen kuin edes osasin puhua, vastasin siis käytännössä kaikkiin noin :D Se siis? Englannin kielellä startattiin hahah, ääntäminen vaan meni vähän metsään!

Mikä on ollut elämäsi ns. sykähdyttävin hetki? Hankala sanoa! Ensimmäisenä tuli mieleen meidän eka ilta Santorinissa, istuttiin äitini kanssa kattojen yllä eräällä terassilla, oltiin juuri tilattu jotkut kylmät juomat ja katseltiin oranssin-pinkkiä auringonlaskua klassisen musiikin säveltämänä. Se maisema oli jotenkin niin käsittämön ja tunsin olevani aivan erityisen onnellinen, että se jäi jotenkin niin syvästi mieleen. Takanani oli vielä jotenkin tavallista stressaavampi ajanjakso ja se ensimmäinen ilta siellä oli niin täydellinen irtiotto siihen!

Onko sinulla jotakin sellaista joka on jäänyt kaivertamaan lapsuudesta? Ei kyllä tule mitään ikävää mieleen, onneksi.

Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi? Tykkään olla ulkona ja liikkua, käydä ystävien kanssa esim. kahvilla tai leffassa ja tottakai myös kirjoittaa, valokuvata ja tehdä postauksia. Haluan jokaiseen päivään jotakin luovaa, liikunnallista ja seurallista tekemistä, sekä ihan pienen hetken vain OLLA :)

Mikä on lemppari Yankee kynttiläsi? Voi, rakastan niitä! Christmas Memories ja Christmas Cookie, terveisin jouluhullu...

Jos sulle sattuis jotain vaikeaa henkilökohtaisessa elämässä (esim. läheisen kuolema tai ero) ja menettäisit elämästäsi hallinnan, miten uskoisit sen purkautuvan? Laihduttamalla, passivoitumisella, baareissa ramppaamisella vai ehkä epäedullisella huomion haulla? Mulla katoaa helposti näläntunne vähän pienemmästäkin stressistä ja tollaisessa tilanteessa etenkin kunnollisen ruoan valmistaminen jäisi varmasti vähän vähemmälle. Huonona päivänä raskas liikuntakaan ei oikein kiinnosta, joten jotain pieniä kävelylenkkejä lukuunottamatta sekin varmaan jäisi kokonaan pois. Uskoisin, että eristäytyisin aluksi vaan kotiin ja koittaisin käydä asioita läpi oman pääni sisällä, jonka jälkeen pystyisin ehkä puhumaan niistä jonkun läheisen kanssa. Haluaisin ehdottomasti olla ihan omassa rauhassa, baari olisi ehkä viimeinen paikka mistä sitä hyvää oloa lähtisin hakemaan :D

Huh, jopas niitä oli paljon! Seuraavaksi tulossa hyvinvointiin liittyvät kysymykset, pysykää kanavalla!

Likes

Comments

Johanna,
Noin kerran, eli ei kovin 😊
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
En muista enää yhtään nimeä, jostain Google fonteista sen löysin 😟
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Tossa pari kommenttia ylempänä vastaus samaan! 😊
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Anonyymi
,
Nii se jäi epäselväksi että mistä paikkakunnalta oot kotoisin:'D missä oot lapsuutesi viettänyt, joensuussako?
Anonyymi
,
Samantyyppinen kuva jokaisessa hmmm...?
Marianna,
ootko horoskoopiltas jousimies? 😃 ite oon ja sun luonne kuulostaa hyvin samanlaiselta (varsinkin siis toi positiivisuus, uusien paikkojen näkeminen ja kokeminen ymym..) ja sehän on juuri jousimiehen näitä luonteenpiirteitä! toki jokainen uskoo horoskooppeihin sen mitä uskoo, mutta oli pakko kysyä kun kirjotit ihan ku omasta suusta ois tullut! 😃
www.blogger.com/profile/086465366356871164
Johanna,
Johanna,
Mitä ihmettä!!! 😃 Kyllä olen! Haha, olipas hauska, noi kyllä oikeesti pitää paikkaansa!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Anonyymi
,
Lääkevastaisuudesta iso plussa!