Opintohistoriani

Lifestyle

Kaupallinen yhteistyö: Laurea ammattikorkeakoulu

”Mitä kautta olet päätynyt pisteeseen, missä olet nyt?” on aika yleinen saamani kysymys, mihin halusin tarttua tänään. Puhutaan siis opintohistoriastani yhteistyössä vanhan tuttuni Laurean kanssa!

Koen, että olen aina ollut ihan ok opiskelija. Olen luonteeltani vähän sellainen, että panostan elämässä yleensäkin omiin intohimoihini ja laitan kaiken energiani niihin, jolloin ne vähän vähemmän kiinnostavat jutut tulee helposti tehtyä vasemmalla kädellä. Olen siis koulussakin loistanut valinnaisissa ja astetta luovemmissa aineissa, kun taas fysiikan tyyppiset kurssit ovat tuntuneet nimenomaan pakkopullalta. Onneksi mitä vanhemmaksi tulee ja mitä pidemmälle opinnot etenevät, sitä enemmän niihin pystyy itse vaikuttamaan. ;)

Kelataan nyt kuitenkin ajassa vähän taaksepäin ja katsotaan, että mitäs sitä on tullut opiskeltua tähän päivään mennessä!

"How did you end up here?" is one of the most asked question that I've got during these years and that's why I wanted to talk about my studying history today.

I feel like I've always been ok when it comes to school. In general I like focus on things that I feel passionated about and I give those things all of me basically, which is why I tend to do not that interesting tasks with my left hand so to speak. I'm at my best in optional courses and more creative classes, but loosing interest a bit in subjects like physics. Luckily the older you get, you'll have more choices and you're able to focus on whatever you prefer. ;)

But let's take a look at my path now and see what I've been studying until this day!

Lukion kävin Joensuussa musiikkilinjalla, mihin hain laulu ja piano edellä. Muistan tällöin ajatelleeni, että pääsin nyt johonkin High School Musical -kouluun (:D), mutta vaikka todellisuus olikin vähän eri, muistelen lukioaikoja pelkästään lämmöllä. Koululla oli jotenkin harvinaisen hyvä yhteishenki ja valmistuin mielestäni ihan hyvillä papereilla, ainakin omaan panostukseeni nähden. Tein nimittäin lukulomalla muutakin kuin luin, mm. aloitin harrastusmielessä nykyisen työni eli blogin.

Seuraavaksi vuorossa oli välivuosi. Tai ainakin puolivuotinen - en ihan tarkkaan muista. Taisin hakea muutamille eri aloille valmistumisen jälkeen, mutta ne ei ollut tarkoitettu minulle. Tein siis töitä saikulla ainakin sen yhden syksyn, jonka jälkeen sain vahvistuksen opiskelupaikastani ja muutin vuodenvaihteessa pääkaupunkiseudulle.

(Kuten huonomuistisuudestani huomata saattaa - en ole koskaan stressannut sitä, jos elämään on tullut välivuosia tai vaikkapa opinnot ovat kestäneet pidempään, kuin muilla. Luotan siihen, että jokaisen oma polku on kaikessa uniikkiudessaan just hyvä sellaisenaan.)

Eli tosiaan, välivuoden jälkeen löysin itseni Laureasta, liiketalouden luennoilta. Aloitin Tikkurilan kampuksen P2P projektioppimisen linjalla ja siirryin myöhemmin Leppävaaran kampukselle, erikoistuen markkinointiin ja digimarkkinointiin. Ja itse asiassa tässä vaiheessa tunsin, että nyt olen oikeassa paikassa. Tein nimittäin jo näihin aikoihin sometyötä täysipäiväisesti ja löysin kurssivalikoimasta myös tätä tukevia luentoja. Oli nettisivujen koodausta, somemarkkinoinnin syventäviä ja yrittäjyyden abc:ta. Kurssit pidettiin siis selkeästi nykypäiväisinä ja nautin luonnollisesti juurikin digimarkkinointiin ja pienyrittäjyyteen liittyvistä sisällöistä. Ja tietysti siitä, että lähes kaikki kurssit oli helppo yhdistää omaan työelämään ja aikatauluihin, eikä kampuksella tarvinnut olla läheskään päivittäin. Opiskelu oli siis ainakin omalla kohdallani hyvin itsenäistä ja pysyin itse asiassa vähän kauempana kuuluisista haalarimeiningeistäkin, mutta koin silti olevani samassa veneessä muiden kanssa. Opinnot oli siis helppo tehdä omannäköisiksi ja se oli kyllä itselleni mieluisin ja tärkein juttu siinä elämänvaiheessa.

Ammattikorkeasta valmistuttuani kävin myös kielimatkalla New Yorkissa ja nyt työstän parhaillani positiivisen psykologian koulutusta Joyllan kautta. Mitäs sitten seuraavaksi?

I got into a music class on high school, focusing on singing and piano. I remember that I was thinking that I got into a school like the one in High School Musical (:D), but even though it really wasn't the case, I love that time of my life. We had such a good atmosphere in the school and I'm happy with my papers from there, comparing to my amount of reading at least. Because we had this reading holiday before the finals and that's when I started my current job as a hobby, this blog.

Next up I had a year off. Or I'm not sure if it was only a half-year, but anyway. I think I tried to get into a few different schools, but they were not for me. So I was working at the hospital at the time and after that period I got acceptance from my college and I moved to the southern Finland.

(As you can see, I've never been too stressed about studies and year off's for example. I trust that we all have our own unique paths and they are good just the way they are.)

So, I started my studies at Laurea, the university of applied sciences. At first I was focused on project learning program but later on I changed my campus and specialized in business economics, marketing and digital marketing. And after this I actually realized that I'm in the right place, because I was already working full time with my social medias and I found courses that supported it. They had web site coding, advanced social media studies, entrepreneur classes etc. I felt like they really kept the courses up to date and I obviously loved everything related to digital marketing and business. And of course the fact that you were able to schedule your studies to go with your work and that you didn't have to be on campus everyday. So basically I was quite an independent student and didn't do any of those overall parties they usually do in Finland, but I still felt like I was in the group. And that was the most important thing for me at the time, that I was able to study with my own preferences.

After graduating I did a language course in New York and currently I'm working on my positive psychology practitioner studies. What's next?

Seuraavaksi tulen varmasti suorittamaan liiketalouden ylemmän AMK-asteen ja olen myös miettinyt englanninkielisiä opintoja. Tarkka ajankohta on vielä auki, mutta todennäköisesti haen sisään ihan tässä lähivuosina - opinnot kun pitäisi olla helppo toteuttaa työn ohessa. Mistä tulikin mieleeni, olisi kiva kuulla myös teidän polkuja ja opintotarinoita - onko jollakin mahdollisesti kokemuksia Laurean ylemmistä korkeakouluopinnoista?

Psst. Kevään yhteishaku alkaa HUOMENNA, eli 20. maaliskuuta. Laureasta löytyy opintoja tosiaan suomeksi ja englanniksi ja aloja aina liiketaloudesta rikosseuraamusalaan. Paremmat infot ja tarvittavat tiedot löydät täältä. :)

I'm definitely going to do a master's degree of my business economic studies and I've been also thinking about studying in English. I don't know the exact time for this, but I'd say that I'm going to apply in a couple of years, since I've understood that it's possible to study and work at the same time. Speaking of which, I'd love to hear about your paths and experiences when it comes to studying, so please share them with me if you're up for it!

Likes

Comments

Nana
Nana,
Ootko miettinyt KTM- tutkintoa vaihtoehtona YAMKille? 😊 itse oon tradenomi ja nyt viimeistelemässä maisterin tutkintoo markkinoinnista ja oon kyllä ollut tyytyväinen valintaan!
johannaturpeinen
johannaturpeinen,
Itse asiassa en! Kiitos hei kovasti kommentista, täytyy tutustua tähän paremmin 😊<3nouw.com/johannaturpeinen
Milla
Milla,
Mielenkiintoinen postaus, kiva oli lukea siun polusta. 🤗 Ja muutenkin on kohdillaan tuoda kouluttautumista esille, vaikka olisikin vakaa työtilanne tai muu tilanne. Itsensä kehittämisestä ja koulutuksen ylläpitämisestä ei ole koskaan haittaa! Mie muutin Joensuuhun opiskelemaan, pukuompelijaksi valmistuin ja nyt opiskelen liiketalouden AMK tutkintoa etänä työn ohessa. Meillä saa myös opintoja suunnattua mm. Some markkinointiin, omalle alalle, kansainväliseen liiketoimintaan yms. Tarkoitus olisi ammattikorkean jälkeen opiskella vielä YAMKissa vestonomiksi etänä. 😊👌🏻 www.moonshapedlittlebox.fi
johannaturpeinen
johannaturpeinen,
Kiitos Milla, ihana et jaksat ottaa aikaa ja osallistua taas keskusteluun näinkin pitkästi <3 Oon ihan samaa mieltä tosta mitä sanoit itsensä kehittämisestä ja koulutuksesta hyvästä työtilanteesta huolimatta. Ja kuulostaapa hei mielenkiintoisilta sunkin opinnot, tosi hyvän oloiset suuntausvaihtoehdot 😊 nouw.com/johannaturpeinen
Write a comment...
IP: 82.99.3.229

Swimsuits and salty hair

Lifestyle, Travel
Voi Khao Lak, minkä teit! Nappasit sydämeni mielettömillä rannoillasi ja nostatit lomamoodini hetkessä taivaisiin. Olen elänyt täällä ilman minkäänlaista huolen häivää; kulkenut uikkareissa aamusta iltaan, tallustellut avojaloin lähes kaikkialle, piilottanut meikkipussin matkalaukkuni pohjalle ja yrittänyt keskittyä kaiken ikuistamisen sijaan oikeasti asioiden näkemiseen ja kokemiseen. Kuvia on kyllä luonnollisesti otettu (eihän tällaisessa jatkuvassa postikorttimaisemassa muuta vaihtoehtoa olekaan!), mutta ehkä vähän rennommalla asenteella mitä yleensä. Sellaisen rentouden ja seesteisen mielentilan saavuttaa nimittäin heti tällaiseen paikkaan saapuessa, mikä olikin aika odotettavissa, kun aamut alkavat rantajoogalla, jatkuvat päämäärättömällä uimapatja-ajelulla (2 kilometrin mittaisessa altaassa) ja päättyvät mihinkäs muuhun, kuin tänne puhtaisiin lakanoihin. Ja täällä sitä kuulkaas on hyvä olla. On hyvä saada välillä nollattua stressitasot, päästää irti kaikenlaisista velvollisuuksista ja etenkin nähdä niitä uusia puolia maailmasta, sillä ne ovat ainakin itselläni kaikista suurimpia inspiraation, arvostamisen, oppimisen ja rentoutumisen lähteitä.

Nyt saa kone siirtyä lattialle ja minä unten maille, tässähän sitä jo valmiiksi peiton alla ollaan. Lomatoimisto sanan jokaisessa merkityksessään, heh! Hyvää yötä sinne kotiin! ♡

Oh Khao Lak, what have you done! I think I lost my heart to you, it's just too beautiful in here and I love how this place make me feel. So laid-back and relaxed, I've been wearing swimsuits all day everyday, walking barefoot pretty much all the time, leaving my makeup bag in the suitcase and instead of taking pictures of every special moment, I've been actually getting the most out of it. And I'm so happy about that, it's good to let your mind free every now and then. Start your days with a beach yoga, play with an air mattress (in pool which is 2 kilometers long) and jump into the clean sheets every night. Because that's what traveling is all about for me at least; the best way to relax, get inspired, be grateful and learn.

Wishing you a good night wherever you are! ♡

Swimsuit Triumph (gifted)

Likes

Comments

A quick hi from Thailand

Lifestyle, Travel
Viikko vierähti varsin nopeasti ilman konetta ja Wordpressin avaamista, mutta ajattelin nyt näin hotellinvaihtopäivänä tulla jakamaan muutamia matkakuvia ja fiiliksiä - altaalta käsin tottakai ;) Tässä veden läheisyydessä onkin tullut vietettyä päivä jos toinenkin, tuntuu tämä kuumuus nimittäin tarvitsevan vähän vastapainoa jostakin viileästä ja virkistävästä. Lämpöä on siis todella riittänyt, huimat 35 astetta lähes joka päivä, eli ei toisin sanoen mitään valittamista!

Täällä on aivan totaalisesti ihastuttu paikallisten ystävällisyyteen ja ruokaan, joka on herkkullisuutensa ja tulisuutensa lisäksi myös virkistävän terveellistä. Täällä on hengailtu paljasvarpaisin lähes kaikkialla rantaravintoloista lähtien ja maistettu jokaisella aterialla jotakin uutta. Täällä on käyty kookosöljyhieronnoissa, illallistettu auringonlaskussa, seikkailtu viidakossa ja istuttu moottoriveneen kyydissä, unohtamatta tietenkään jokailtaista parvekehengailua tuoreiden mangojen kera. Touhukkaan päivän ja monien kymmenien kilometrien jälkeen ei ole kyllä mitään parempaa, kuin kylpytakkiin kääriytyminen ja oman parvekkeen tuulettimen alle istahtaminen!

Nyt on siis Kamala Beach ja ihana Cape Sienna tutkittu läpikotoisin ja seuraavaksi suuntaammekin Khao Lakiin. Uusi hotelli ja uudet maisemat odottavat siis vielä edessämme, ikäänkuin lähisi toiselle lomalle heti näin peräjälkeen. Huipuilla fiiliksillä seuraavaan viikkoon, palataan taas!

//EDIT: Hotellin vaihto ei ollutkaan tänään, oikea päivä selvisi juuri respasta laukut jo pakattuna... Hyvin on näköjään loma nollannut kaikki viikonpäivistä lähtien :D

All good in Thailand! It's been a quiet week here on the blog, so I wanted to come and say a quick hi from the pool today. We've had an amazing week here in the heat, it's been about 35 degrees every day, so I really cannot complain. We've been eating the most amazing thai dishes, adoring the kind people around here, walking barefoot, having sunset dinners, getting coconut massages, walking in the forest and sitting on a speed boat. We're changing the hotel today and heading to Khao Lak next. I'm so excited about that, it's like having a new vacation right after the first one!

//EDIT: We're not leaving Kamala today after all, we already packed and realized at the reception that we're living in a wrong day. I guess our Holiday has done its job :D

Likes

Comments

Instagram johannaturpeinenInstagram johannaturpeinenInstagram johannaturpeinenInstagram johannaturpeinenInstagram johannaturpeinen