My photography tips

Lifestyle
Valokuvausvinkkejä on toivottu moneen otteeseen, joten päätin tänään jakaa 7 parasta niksiäni onnistuneeseen otokseen. Näitä asioita mietin lähes poikkeuksetta kuvatessani!

1. Aurinko. Vältän kuvaamista suorassa auringonpaisteessa, mutta auringonvalolla voi leikkiä esimerkiksi niin, että se heijastuu takana olevaan rakennukseen tai näkyy suoraan kuvattavan takaa. Kuvaan usein vastavaloon, sillä pyrin välttämään auringonvalon tuomaa kovaa kontrastia ja ikuistamaan kuviin mahdollisimman pehmeät värit. Poikkeuksena auringonlaskut, joiden hehkua kannattaa ehdottomasti hyödyntää kuvattavan kasvoilla!

2. Valo. Luonnonvalo on aina ihanteellisin kuvauksen kannalta, mutta myös pimeänä päivänä voi saada onnistuneita kuvia. Mikäli käytössäni on vain kellertävä hehkulamppu, muutan kameran WB-säädöistä valoa sinisemmäksi/pinkimmäksi ja kuvasta tulee näin paljon raikkaampi. Valon suunta, väri ja voimakkuus kannattaa ottaa aina huomioon ja säätää kamera eri tavalla esim. kirkasvalolamppujen ja hehkulamppujen loisteessa.

3. Tunne. Pyrin aina siihen, että jokaisesta kuvasta löytyy tarinaa ja tunnetta. Jos teen esimerkiksi postausta yhdestä tilanteesta tai tapahtumasta, pyrin kuvaamaan paljon yksityiskohtia ja kertomaan näin tapahtunutta selkeämmin. Monta eri kuvaa kauniista yksityiskohdista ovat usein parempi vaihtoehto, kuin yksi kuva koko huoneesta - ainakin tunnetta ja tarinankerrontaa ajatellen. Kuvatessakin kannattaa siis miettiä, että mitä sillä lopputuloksella oikein halutaan sanoa ja korostaa.

4. Selkeys. Tykkään kuvata kohteita, joissa ei ole liikaa katsottavaa. Pidän selkeistä ja seesteisistä kuvista, eli valitsen kohteen melko tarkasti ja rajaan kaiken ylimääräisen pois. Mielestäni parhaimmat kuvat ovat hyvin yksinkertaisia, joita katsoessa ajatukset eivät lähde harhailemaan esimerkiksi sekavaan taustaan, kymmeniin yksityiskohtiin, liikennemerkkeihin, ohikulkijan punaiseen takkiin jne.

5. Kuvakulma. Kuvaan usein asukuvat hieman alaviistosta, ruokakuvat suoraan ylhäältä ja maisemat edestä horisontin mukaisesti, mutta tiettyjen kuvaoppien rikkominen on toisinaan ihan suotavaa. Odottamattomilla kuvakulmilla voi tuoda helposti lisää mielenkiintoa ja aitoutta lopputulokseen, eikä se "täydellisin" kulma ole tämän takia aina paras vaihtoehto. Esimerkiksi ruokapostauksia kuvatessani pyrin aina kuvaamaan niin ylhäältä, sivusta, läheltä kuin kaukaakin, jotta kokonaisuudesta tulisi mahdollisimman yhtänäinen ja aito.

6. Syväterävyys.
Kuvasta tulee usein mielenkiintoisempi, mikäli tausta on pääyksityiskohtaa sumeampi. Kuvaan siis lähes poikkeuksetta F-luku mahdollisimman pienenä, jolloin esimerkiksi asukuvissa kuvattava erottuu taustasta paremmin. Pieni F-luku mahdollistaa myös esimerkiksi taustalla olevien valojen tunnelmallisuuden ja sekavan taustan neutralisoimisen, sillä fokus on kokonaan itse kuvattavassa.

7. Aitous. Pidän sommitelluista ja siisteistä kuvista, mutta pyrin aina tuomaan lopputulokseen myös sitä tilanteen aitoutta. Esimerkiksi kahvimuki on mielenkiintoisempi jonkun kädessä, ruokakuvat herkullisempia kauniin sotkuisina ja asukuvat luonnollisempia silloin, kun kuvattava tekee samalla jotakin itselleen luontaista.

8. Visuaalisuus. Mietin aina ensin silmämääräisesti, että saisinko tilanteesta hyvän kuvan. Otan huomioon kaikki edellä mainitut asiat (esim. valaistus, rakennukset, pöydän väri, tilan sekavuus) ja etsin kyseisestä hetkestä mahdollisimman kuvauksellisia yksityiskohtia. Tunnistan nykyään lähes välittömästi potentiaalisen kuvauspaikan, mutta olen myös monta kertaa jättänyt kuvaamatta nimenomaan tämän visuaalisen ominaisuuden takia. Kuvauskohdetta on toki tärkeää tarkastella etukäteen, mutta joskus kannattaa vaan tarttua kameraan ja lähteä ennakkoluulottomasti kokeilemaan :)

Here's my very best photography tips - things that I always think about when I'm behind the camera. First of all, I don't like to shoot in direct sunlight, so I usually place the people/things that the sun is behind them. A bright daylight is a big plus, but if I have to photograph under the yellow light bulbs, I like to change the WB-tone a bit more blue from my camera settings. Other than lighting, I'm always trying to catch an atmosphere, emotions and clarity in my photos by choosing my favorite details and photographing them. I think it's always better than for example taking a one big mess picture from the entire room. It's also super important to choose the ankles right; when shooting outfits you should do a tiny squat and when shooting landscapes you should make sure the horizon is straight. If you want your details to stand out from the background, you should change the F-number small enough. And what it comes to composing, I obviously like to keep my pictures pretty and clean, but still authenticity. And even though I'm always thinking about these points, sometimes crabbing the camera and shooting without rules is the best thing you can do :)

Likes

Comments

Johanna
Johanna,
=)
Johanna
Johanna,
Kiitti! 😊
Write a comment...
IP: 82.99.3.229