My morning routines

Lifestyle, Wellness

Kirjoittelin jokin aika sitten vakiintuneista iltarutiineistani ja koska postaus oli kovin tykätty, kuvasin tällä kertaa hieman aamutoimiani. Aihe sopii mielestäni Wellness Wednesdayn alle paremmin kuin hyvin, sillä omalla kohdallani ainakin aamun tapahtumat vaikuttavat selkeästi koko loppupäivän oloon ja mielentilaan. Koska vihaan kiirettä, säntäilyä ja ylimääräistä touhottamista ihan mihin aikaan päivästä tahansa, haluan luonnollisesti myös aloittaa päiväni rauhallisesti. Olen varsinainen aamuihminen, mutta en pysty aloittamaan arkiaskareita heti herättyäni. Haluan startata päiväni lempeästi, ottaa hieman aikaa itselleni ja syödä sekä rentoutua kaikessa rauhassa ennen päivän hulinaa.

Unirytmini on jo todella vakiintunut (ja mummoutunut), joten herään ilman herätyskelloa viimeistään kuuden aikoihin. Herättelen kroppani yleensä pienellä joogasessiolla, jonka jälkeen tarvitsen heti energiaa ja vettä yön mittaisen paaston jälkeen. Litra vettä kuulostaa ehkä joidenkin korvaan hurjalta määrältä, mutta kroppani tuntuu tarvitsevan kunnolla nestettä juuri heräämisen jälkeen. Olen nyt viimeaikoina hieman yrittänyt vähentää iltajuomista välttääkseni öisen vessassa ravaamisen, joten sitäkin suuremmalla syyllä raikas vesi tuntuu uppoavan aamulla helposti.

Syön aamiaisella puuroa joko lämpimänä tai raakana. Talviaikaan suosin enemmän lämpimiä ja vähän tuhdimpia puuroja teen kanssa nautittuna, kun taas tähän aikaan vuodesta marjaisat tuorepuurot maistuvat paremmin. Tässä samassa nappaan myös purkista D-vitamiinit ja aurinkokapselit, vitamiinia ympäri vuoden ja jälkimmäistä vain kesäisin.

Koska olen meidän ainoa aamuvirkku, hyödynnän mahdollisuuden valita itse, mitä telkkarista katsotaan. Puurokulho tuodaan siis poikkeuksetta olkkarin puolelle ja Netflixistä pyörähtää käyntiin joku naisten hömppäsarja, mitä ei yhdessä miespuolisen henkilön kanssa katsottaisi. Pitkä sarjamaraton ei ole mikään kaikista energisoivin tapa aloittaa päivä, mutta parinkymmenen minuutin mittainen aivot-narikkaan fiilis toimii ainakin minulla. Hyvin usein kuitenkin selaan yön aikana tulleet ilmoitukset, Instagramin ja kommentit tässä samalla, joten se rentoutuminen jää toisinaan vähän puolitiehen tämän osalta.

Aamiaishetken jälkeen avaan koneen ja hoidan blogiin liittyviä asioita, eli useimmiten kirjoitan tai julkaisen jo aikaisemmin tehdyn postauksen. Kirjoittaminen sujuu minulta ehdottomasti parhaiten näin heti aamusta, joten riippuen hieman päivän ohjelmasta, kirjoitan joko heti aamiaisen jälkeen tai myöhemmin aamupäivällä. Yleensä molempina. Myös sähköposteihin vastaaminen, kaupungilla asiointi, tapaamiset ja muut päivän velvollisuudet hoituvat mieluiten aamupäivällä, mikäli siis päivän ohjelmassa ei ole aamuvuoroa.


Tästä olenkin jo maininnut monesti aikaisemmin, mutta myös treenaaminen kuuluu näihin jokapäiväisiin toimiini, mitkä haluan pois alta jo heti aamupäivällä. Yleensä etenkin koneen näpyttelyn jälkeen haluan ulos, mutta huonolla säällä suuntaan salille tai jään joogaamaan kotiin. Treeniaika vaihtelee ihan päivän ohjelman, treenimuodon ja fiiliksen mukaan 20 minuutista puoleentoista tuntiin. Jumppailun jälkeen suihkun kautta keittiöön, lounasta ja yleensä myös koko loppupäivän ruokia valmistelemaan. Vasta sitten treenin jälkeisen ruokailun ja rentoilun jälkeen vilkaistaan ensimmäistä kertaa peiliin ja laittautaan vasta juuri ennen pakollisia menoja. Esimerkiksi iltavuoroon mennessäni hengailen koko päivän meikittä niin kaupoissa, salilla, kotona kuin lenkilläkin.

Mulle kaikenlaiset rutiinit ovat todella tärkeitä ja aamuni ovat lähes poikkeuksetta mennyt saman kaavan mukaan jo kauan. Olen kova tyttö suunnittelemaan ja aikatauluttamaan, haluaisin tietää kaiken ennakkoon ja vihaan epätietoisuutta. Olen todella tarkka unirytmistäni sekä ruokailuajoistani, jonka takia haluankin pitää kiinni myös jokapäiväisistä rutiineista. Tämä sama kaava toistuu siis myös reissussa ja lomilla, yleensä vain treenaan vielä muiden nukkuessa ja nautiskelen aamupalan myöhemmin yhdessä matkaseuran kanssa. Kuulostaa kieltämättä näin kirjoitettuna melkoisen kankealta, mutta todellisuudessa kaikkia rutiineja noudattaa ihan huomaamattaan, vieläpä niistä nauttien. Kauhistuitteko? :D Löytyykö sieltä samanlaisia rutiininomaisia aamuihmisiä?

PS. Kyllä, olen aamulla tehokas, mutta näkisittepä vain minut iltaisin. Olen valmis sänkyyn noin yhdeksältä, nukahdan sekunnissa ja mikäli ilta venyy pidemmäksi, en ole mitään maailman parhainta seuraa. Nimimerkillä kerran torkahtanut jonkun kuppilan pöydän ääreen. Hups!

I'm a big fan of having a very regular morning routines. I woke up naturally around six o'clock and I like to start my day with a little yoga session. I also drink 1 litre of water first thing in the morning and after getting hydrated, I always eat porridge for breakfast. I like to start my mornings calmly and have a little me-time, so while I'm having my breakfast, I usually watch some kind of chick-flicks from the TV, 'cause it's the only time of the day that I can actually do that. After I'm finished, I start working on my blog, writing, answering my emails and things like that. I like to do everything from my to-do list in the morning, if that's possible. Working out is actually one of those things as well. And as you can see, I love routines. I even do this on my vacation, without even noticing. How about you? Any morning or routine lovers out there?

Likes

Comments

Anonyymi
Anonyymi,
Hei,

Olit siis ilmeisesti aikoinaan Cubuksella töissä? Viihdyitkö kyseisessä työpaikassa silloin? =)
Anonyymi
Anonyymi,
IHANAA että maailmassa on joku muukin aamuihminen! 😃 Kaikki tuntuu aina ihmettelevän, et miten voin olla hereillä jo ennen seitsemää ilman herätyskelloa, ja miten voin simahtaa sänkyyn jo yhdeksältä illalla... Huono puoli tosin on se, etten pysty valvomaan iltaisin yhtään, vaan jo yhdeltätoista on niin huono ja väsynyt olo, että jos ei nyt just heti pääse sänkyyn niin itku tulee 😃
Ihana postaus!
Write a comment...
IP: 82.99.3.229