My Instagram hacks ✗ 10

Nyt olisi luvassa paljon kysyttyjä vinkkejä eheän Instagram feedin ja onnistuneiden kuvien aikaansaamiseksi! Tykkään tosiaan itse pitää profiilini hyvin yhtenäisenä niin sävyiltään kuin tunnelmaltaankin, joten ajattelin nyt koota kymmenen vinkkiäni kaikille visuaalista lopputulosta kaipaileville. Suunnittelu ja johdonmukaisuus ei ole tietenkään välttämätöntä, mutta ainakin omasta mielestäni kaikista mieleenpainuvimmissa profiileissa on jonkinlainen punainen lanka. Aloitetaan!

1. Pyri persoonallisuuteen. Kuvat kauniista aamiaisista, passinkuorista ja kukkakimpuista ovat Instassa enemmänkin sääntö kuin poikkeus, joten koita tuoda niihin jotakin omaa. Ehkä voisit keskittyä tunnelmaan itse aamiaisen ympärillä (ks. kuva 1) tai kuvata kukkakimpun maljakon sijaan mielenkiintoisella alustalla (ks. kuva 10)?

2. Käytä hyviä kuvanmuokkausohjelmia, esimerkiksi VSCO Camia, Afterlightia ja Facetunea. VSCO Camissa on mielestäni parhaat filtterit (suosikkejani ovat erityisesti HB- ja A- alkuiset), Afterlight on mainio kirkkauden ja muiden perusjuttujen säätämiseen, kun taas Facetunella voi hifistellä korostamalla esimerkiksi asun yksityiskohtia.

3. Kiinnitä huomiota myös filttereihin. Mikäli olet vaikkapa ulkomailla, voit tehdä merikuvista muihin kuviin sopivia sinisen tai turkoosin sävyisellä muokkauksella. Laita esimerkiksi kaikkiin kuviin 50% samaa filtteriä, jonka jälkeen muokkaat jokaisen kuvan sille sopivalla tavalla. Näin kuviin saa yhtenäisen pohjan ja ne näyttävät hyvältä vierekkäin erilaisuuksistaan huolimatta. (Ei tosin kannata juuttua samaan filtteriin liian pitkäksi aikaa, vaan vaihdella niitä ikään kuin teeman mukaan!)

4. Päätä suosikkisävysi ja korosta niitä. Itse huomaan jatkuvasti päätyväni joko ruskean tai vaaleanpunaisen sävyisiin kuviin. Pidän maanläheisyydestä, mutta myös tyttömäisen hempeistä jutuista. Mieti oma juttusi (mustavalkoinen, kontrastinen, tumma, vaalea, värikäs?) ja muokkaa kuvasi sen mukaan.

5. Muista, että kuvasta tulee usein mielenkiintoisempi ja aidompi, kun siinä tapahtuu jotakin. Maisemakuva saattaa kaivata ihmistä ja täydellinen muffini yhtä puuttuvaa haukkua.

6. Instagramissa toimivat kauniit yksityiskohdat, sillä hyvin moniulotteiset kuvat sekoittuvat helposti toisiinsa. Keskity selkeyteen ja siihen, että kuvattavan ympärille jää tilaa. Asun pieni yksityiskohta on usein yksittäisenä kuvana mielenkiintoisempi, kuin koko asu.

7. Mieti aina kuvattavan taustaa, oli kyseessä sitten ihminen tai kahvikuppi. Pyri kuvaamaan asut sitä korostavalla taustalla (vältä esim. harmaata asua väritöntä seinää vasten) ja mieti, miten pelkästä kahvista voisi saada mielenkiintoisen kuvan. Voit esimerkiksi kuvata sen tylsän pöydän sijaan vaikkapa kahvilan tyylikästä seinää vasten tai sunnuntai-aamuna omassa sängyssä.

8. Maanläheiset sävyt sopivat käytännössä aina yhteen, mutta mikäli haluat kuviisi enemmän väriä, mieti sävyjen yhteensopivuutta. (Esim. näissä kuvissa korostuu vaaleanpunainen ja vaaleansininen.) Vierekkäin riitelevät värit rikkovat helposti yhtenäisen kollaasin.

9. Mikäli haluat toden teolla suunnitella kuvien yhteensopivuutta, voit tehdä Instagram-kuville oman kuvakansion ja siirtää juuri otetun kuvan ensin sinne, jolloin näät miltä se näyttäisi feedissäsi. Suuntaa antaa myös VSCO Camin kuvavalikko!

10. Ja viimeisenä vinkki näkyvyyteen ja kuvateksteihin! Käytä hashtageja maltilla ja unohda todella suositut tägit (kuten #morning, #sun, #summer jne), sillä kuvasi hukkuvat muiden aurinkokuvien alle sekunneissa. Valitse sen sijaan tarkempi #morningsunlight, joka on astetta persoonallisempi ja kaikin tavoin hyödyllisempi kuvan esilläoloa ajatellen. :)

1. Show your personality. Everyone has pictures of beautiful breakfasts, passports and flower bouquets, so try thinking outside the box. How about photographing the atmosphere at the breakfast (picture 1) or putting your flowers on a beautiful bench (picture 10)?
2. Use for example VSCO Cam, Afteright and Facetune for editing. I love the filters of VSCO (especially HB- and A-), basic tools of Afterlight and Facetune for the final touches.
3. Use your filters wisely. If you're looking for a solid feed and let's say you're somewhere abroad, you could match your sea pictures with the others by using blue-ish filters. Try adding the same filter on every picture with 50% transparency and then edit all the pictures differently.
4. Choose your style and favorite tones. Mine are browns and baby pinks - my thing is down-to-earth but girly. What's yours?
5. Picture doesn't have to be perfect. Sometimes a beautiful landscape needs a human and picture perfect muffin a missing bite.
6. Focus on the details, because messy pictures doesn't look good side by side. You can try publishing one detail of your outfit instead of an entire look.
7. Think about the background, it's the key in everything. Try to avoid for example blank walls next to grey outfits.
8. In case you're looking for some color, think about matching them a little. (Here I'm using pinks and blues.)
9. If you want to be systematical with your feed, create a photo album for your Instagram pictures and add your new pictures on the top before publishing them. (VSCO album works as well!)
10. And the last one is about captions and hashtags! Avoid too many tags and don't use the most popular ones (like #morning, #sun, #summer etc.) because your picture will get lost among the others. Try #morningsunlight instead, it's a bit more specific and your picture is easier to find.

Likes

Comments

SofiaEmilia
,
Näistä oli todellakin hyötyä!:)
Jenna
,
Mahtavia vinkkejä! 😊 Kiitos<3
SofiaEmilia
,
Sitä piti vielä kysyä, että onko noi HB- ja A-alkuiset filtterit ostettuja?:)
Johanna
,
Mahtavaa, kiva kuulla! Noista filttereistä en oo ihan varma! Muutamia paketteja oon ostanut, mut en valitettavasti muista et mitä ne oli! 😟
Johanna
,
:)
Johanna
,
Kiitos, kauniisti sanottu 😊
Johanna
,
Heh, toivottavasti oli apua! 😊