My favorite everyday food (vegetarian)

Food, Lifestyle, Wellness

Yhteistyössä Knorr.

Olette kovasti toivoneet postauksia terveellisistä sekä yksinkertaisista arkiruoista ja toiveitanne on nyt kuultu! Päätin tehdä aiheen ympärille pienen postaussarjan ja ensimmäisenä vuorossa olisi thai-teema, sillä syön itse thaimaalaisvaikutteista ruokaa viikoittain. Rakastuin alkuvuoden reissullamme kyseisiin makuihin ja ruoan edistävään hyvään oloon niin palavasti, että keittiömme vakkarituotteisiin tulivatkin yhtäkkiä niin currytahnat kuin thaimausteetkin. Aloin kehitellä Thaimaan makuja myös kotikeittiössämme ja pääsin näin takaisin niihin aitoihin makuelämyksiin myös täältä Suomesta käsin. On siis varmaan sanomattakin selvää, että Thaimaan mausteinen ruokakulttuuri teki tähän talouteen melkoisen vaikutuksen! Mutta tosiaan, olen saanut paljon toiveita yksinkertaisemmista ainesosista ja helpommista kauppareissuista, joten ajattelin vinkata teille aiheeseen sopivista Knorrin mauste/ateriapakkauksista, jotka sisältävät tarvittavat kuivat ainekset esimerkiksi juuri Thai Green Currya varten. Thairuoka voi nimittäin monelle tuntua melko vaivalloiselta tai tyyriiltä, mikäli kaikki mausteet, tahnat ja kastikkeet on ostettava erikseen ainoastaan sitä yhtä ateriaa varten. Kyseisestä Thai-maustepakkauksesta löytyy aivan äärimmäisen hyvää currytahnaa (siis jopa parempaa, kuin meidän jääkaapista), thaimausteseosta, kuivattua chiliä ja basmatiriisiä - eli laadukkaita aineksia ja mausteita ei tosiaan tarvitse metsästää kissojen kanssa tällä kertaa. Kyseessä ei siis ole einesruoka, vaan tarvittavat ainekset ja aidot thaimaalaiset maut ovat vain kätevästi saatavilla tässä pakkauksessa. Kastikkeeseen voi lisätä oikeastaan mitä tahansa kasviksia ja proteiininlähteitä. Suosin itse juurikin parsakaalia, porkkanaa ja paprikaa, kun taas proteiininlähteiksi laitan usein kikherneitä tai linssejä. Myös tämän postauksen kasviscurry on mielestäni oikein toimiva ratkaisu arkeen, sillä toisin kuin meille uskotellaan, proteiinia saa muualtakin kuin lihasta ;) Kastikkeen kaverina syön aina valkoista riisiä (joko jasmiinia tai basmatia), sillä se on vatsaystävällisempää ja muutenkin sopivampaa omaan ruokavaliooni.

Thaimaalainen kasviscurry

1 Knorr Thai Green Curry - maustepakkaus (sis. Currytahna, chili, thaimauste ja riisi) 200 g kookosmaitoa noin 2 dl vettä 1 parsakaali 3-4 porkkanaa 5 herkkusientä puolikas punasipuli 1 keltainen paprika 1-2 rkl kalakastiketta 1-2 rkl soijakastiketta 2 valkosipulinkynttä puolikkaan limen mehu noin 2 cm tuoretta inkivääriä

Valmista riisi ohjeen mukaan. Pilko valkosipuli sekä inkivääri ja laita ne pannulle currytahnan sekä pienen kookosmaitolorauksen kanssa. Kiehauta seosta jatkuvasti sekoittaen. Lisää joukkoon kala- ja soijakastike, thaimauste sekä chilit, riippuen kuinka tulista haluat. Pilko kasvikset ja sekoita joukkoon parsakaali, porkkanat sekä loput kookosmaidosta. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Anna hautua hetken ja lisää vasta sitten paprika, sipuli sekä sienet. Anna valmiin kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia (tai kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä) ja tarjoile basmatiriisin kera.
You've been asking some ideas for healthy everyday foods, so I decided to start sharing my favorites every now and then. And here's the first one, vegetarian Thai food with green curry! I fell in love with it while we were in Thailand few months ago and I learned how to make it in my own kitchen as well. I love the taste of it and what is more, I've noticed it's good for my body as well. So I've been doing a lot of this kind of recipes lately, just throwing some veggies into the pan, mixing it with coconut milk and of course - not forgetting Thai spices and pastes. I always enjoy it with white rise (jasmine or basmati), because it's better for a sensitive stomach and it's more suitable for my diet anyway.

Likes

Comments

Johanna
Johanna,
Vooi kiitos, olette ihania
Kasvissyöjä
Kasvissyöjä,
eipä mitään! 😊 resepti menee kyllä ehdottomasti kokeiluun. mausteiset ruuat on jees!
Write a comment...
IP: 82.99.3.229