Mistä inspiraationi kumpuaa?

Minulta kysytään usein inspiraatiosta ja siitä, kuinka pystyn säilyttämään mielenkiinnon sekä innostuneisuuden niin hyvinvointia, blogia kuin elämääkin kohtaan vuodenajasta toiseen. Monet kyselevät vinkkejä inspiraation lähteisiin ja kummastelevat ääneen, kuinka keksin päivittäin kirjoitettavaa blogiin. Tänään on siis luvassa hieman inspiraatio-asiaa!

Mielestäni on kaikista tärkeintä tiedostaa, että inspiraatio lähtee omista ajatuksista ja tuntemuksista. Motivoivat lausahdukset tai muiden inspiraatiovinkit eivät todennäköisesti toimi optimaalisella tavalla, mikäli oma fiilis ei ole vastaanottavainen ja hyväntuulinen. Inspiraatioon vaikuttavat ainakin itselläni elämäntilanteen lisäksi myös henkinen- ja fyysinen hyvinvointi, eikä luominen tai elämästä nauttiminen onnistu esimerkiksi todella väsyneenä. Kuten monet asiat, tällainen motivoituminenkin on monien tunteiden ja sattumien summa!

Ainakin omalla kohdallani inspiroituminen on pääsääntöisesti tiedostamatonta. Näen innostuneena inspiroivia asioita kirjaimellisesti kaikkialla olinpaikastani riippumatta; saatan keksiä postausaiheen kuulemastani keskustelupätkästä tai fiilistellä elinvoimaisuutta kukkakauppaan astuessani. En käytännössä koskaan etsimällä etsi inspiraatiota, ellei se pysyttele tavallista pidempään kadoksissa. Mielestäni inspiraatio on ikään kuin innostumisen toinen muoto, kun tietää mistä tykkää, mitä haluaa tehdä ja millaiseksi haluaa tulla, ei inspiraatiota tai motivaatiota juurikaan tarvitse etsiä.

Minulla kaikki lähtee hyvinvoinnista. En puhu nyt vihersmoothieista ja juoksulenkeistä (jotka kyllä omalla tavallaan myös edistävät inspiraatiotani), vaan sellaisesta tasapainoisesta elämästä ja onnellisuudesta. Olen hyvällä tuulella ja vastaanottavainen silloin, kun olen pitänyt itsestäni huolta mm. ravinteikkaan ruoan, liikunnan ja rakkauden avulla. Minun ei ole pitkään aikaan tarvinnut motivoida itseäni liikkumaan tai syömään hyvin, se on ikään kuin kaiken perustani. Olen kokenut hyvinvoivan kehon ja mielen vaikutukset niin voimakkaasti elämän jokaisella osa-alueella (myös inspiroitumisessa ja motivoitumisessa), etten osaisi kuvitella itseäni toisenlaisen elämäntavan pariin. Kun voin hyvin, näen ympärilläni paljon inspiroivia asioita ja jaksan myös tarttua niihin. Kuten olen aikaisemminkin sanonut; mielestäni on voitava ensin itse parhaalla mahdollisella tavalla, ennen kuin voi keskittyä täysillä elämän muihin osa-alueisiin, kuten esimerkiksi työhön ja suhteisiin.

Elämästä inspiroituminen on mielestäni niitä arjen pienien asioiden fiilistelyjä ja tietynlaista elämäniloa, eli käytännössä kaikkia hyviä ja positiivisia päiviä. Te varmasti tiedättekin miltä hyvänlainen innostus tuntuu, mutta entäs sitten, kun olo on epäinspiroitunut? Kun ei kiinnosta poistua neljän seinän sisältä, olla sosiaalinen tai tehdä yhtikäs mitään?

Inspiraatiota on mielestäni turha yrittää herätellä, jos on oikeasti huono fiilis. En usko pakolla tekemiseen tai omien tunteiden sivuuttamiseen, sillä inspiroituminen, eläminen ja luominen on oikeasti aika fiilispohjaista hommaa. Jos naurattaa niin kannattaa nauraa, jos surettaa niin kannattaa surra. Jälkimmäisessä tilanteessa annan itselleni luvan kääriytyä peiton sisään, tuijottaa sarjoja tuotantokausittain ja vältellä sosiaalisia kanssakäymisiä - en siis pakota itseäni toimeliaaksi. Uskon omaan fiilikseen ja kroppaani, se kyllä kertoo milloin kannattaa levätä ja milloin mennä. Elämästä ja luomisesta innostumiseen tarvitaan myös niitä huonoja päiviä, joten satunnaiset nyyhkyleffat nenäliinoineen kaikkineen voivat olla välillä ihan hyväkin idea.

Bloggaaminen on vuorostaan näiden molempien asioiden summa. En luonnollisestikaan keksi mitään kirjoitettavaa, mikäli elämässäni ei tapahdu mitään ja hyvinvointi sekä jaksaminen ovat tietenkin työmotivaation A ja O. Blogipostauksieni aiheet peilautuvat käytännössä suoraan omasta elämästäni, postaan aina aiheista jotka ovat itselleni tärkeitä ja mielessäni kyseisellä hetkellä. Kuten siis sanottu, myös tekstin ja kuvien tuottamiseen vaikuttaa niin moni asia.

Vastauksena siis kysymyksiinne; löydän inspiraatiota pääsääntöisesti hyvän fiiliksen, innostuneisuuden, tiedostamattomuuden, rakkauden, elämisen ja itsestäni huolehtimisen kautta. Toki myös kirjat, Pinterest, hyvät keskustelut, arvostetut ihmiset ja blogit antavat ideoita tiettyihin juttuihin, mutta mielestäni suurin osa inspiroivista asioista ikään kuin kävelee meitä vastaan. Niitä pitää vain osata katsoa ja hyödyntää - jokainen omalla tavallaan. :)

Today I'm talking about inspiration and what are my sources in general. First of all, I think the most important thing is to remember that an inspiration comes from you and your thoughts. You can see it all around you basically wherever you go, if you're just open minded and positive. You have to be excited about something, so you can get inspired without even noticing.

I've realized that everything starts from taking care of yourself. If I want to feel inspired and alive, I have to eat regularly, move my body and love myself. Just live that basic healthy lifestyle, what has been grown in me. That is the base that I have to take care of, before I'm capable of seeing one of those inspiring things and use them in my life and work.


And what happens when I'm uninspired? When I don't feel like leaving the house or opening my computer? I don't believe that forcing yourself or your inspiration leads you anywhere, so I'm just taking care of myself first. I do what I have to do and stay home without doing anything creative, I trust my body and mind and I feel like it's very important to listen them. We need one of those bad days as well, so we can feel alive and get inspired after them.


So basically, the best way to inspire is just focus on your mind and make sure you're open minded and excited about something. You can read books and blogs, have inspiring conversations, follow someone you admire or scroll around on Pinterest - sure, but you'll discover one of the greatest things randomly just by walking somewhere. You just have to learn how to notice them. :)

Likes

Comments

Erica,
Niin se on. Kun vaan pitää kaikki aistit avoinna, imee inspiraatiota ihan puolihuomaamatta 😊
www.lily.fi/blogit/ericak
Pinja,
Oon ihan samoilla linjoilla tuon avoimuuden ja vastaanottavuuden kanssa, jos inspiraatiolle ei anna mahdollisuutta, niin ei se kyllä sitten pakottamallakaan tule! Oon itsessänikin huomannyt myös tuon hyvinvoinnin tärkeyden tässäkin asiassa, sillä kun energiaa ei tarvitse keskittää huonoon fiilikseen, niin on enemmän energiaa pitää silmät auki ja inspiroitua 😊
pinjakk.blogspot.com
kissa
,
Tää kysymys ei liity tähän postaukseen, mut tuli vaan mieleen! 😃 syötkö purkkaa aina ruokailun jälkeen? Itselläni purkan xylitoli aiheuttaa vatsaoireita, mutta ruokailun jälkeen purkan syöminen on tullut niin tavaksi!