Mihin panostan & mistä pihistän

Lifestyle, Outfits
Bongasin Lauran blogista todella inspiroivan postauksen rahankäytöstä ja ajattelin, että olisi mielenkiintoista kurkata myös omiin kulutustottumuksiin. Nimittäin yleensä sitä tulee laitettua omia tarpeitaan tärkeys- tai tunnejärjestykseen ja sen mukaan myös tilanteesta riippuen joko panostettua tai pihistettyä. Tässä siis vähän suuntaa antava listaukseni aiheesta, mihin täällä päässä ainakin tällä hetkellä satsataan ja mihin ei :)I got a really interesting post idea from Laura, when she gave some thought to her spending habits. I wanted to take a look on mine as well, since I think it's important to prioritize and think about which things to invest in and where to save every once in a while. So here is my list, at least the current one. :)

Mihin panostan?

Matkat, hotellit ja lennot. Panostan kokemuksiin ja reissubudjetit menevät monien arkisten juttujen edelle. Olen myös valmis maksamaan jouhevuudesta (kuten suorista lennoista) ja hyvästä asuinpaikasta kohteessa. Uuden näkeminen ja kokeminen on mielestäni parasta, mihin rahansa voi käyttää. 

 Kahvi ja muut pienet nautinnot. Olen kirjaimellisesti kahvin nautiskelija, en niinkään juoja. En juo suodatinkahvia, mutta hemmottelen itseäni aina silloin tällöin hyvällä kupposella. Panostan myös herkkupäivinä laatuun (kuten käsintehtyyn raakasuklaaseen) ja syön myös jonkin verran ulkona. Lähinnä aamiaisia tai lounaita – illallisen teemme lähes poikkeuksetta kotona. 

 Ruoka, siitä puheen ollen. Suosin melko monessa asiassa luomua ja erikoisruokavalion juttuja. Hinta on kalliimpi, mutta ne maksavat itsensä takaisin omassa olossa ja terveydessä. 

 Elokuvat ja painettu media. Käymme ainakin pari kertaa kuussa elokuvissa ja tyypillisin heräteostokseni on joko kirja tai lehti. Opuksen sisällön lisäksi ihan jo pelkästään kaunis kansi voi saada tämän esteetikon vakuuttuneeksi. On aina saanut. Jo pienenä muistan iloitsevani äidin ”saat valita yhden lehden” -lauseesta tuplasti enemmän, kuin viikonlopun karkkipussista. 

 Piensisustus. Tämä menee ehkä vähän samaan kategoriaan kahvipöytäkirjojen kanssa, nimittäin olen myös valmis maksamaan laadukkaista kynttilöistä ja huonetuoksuista. Asioista, jotka hemmottelevat monia aisteja kerrallaan ja toimivat myös ikään kuin lahjoina itselle. Esimerkiksi juuri viime Pariisin reissulta ostin (ruoan lisäksi) ainoastaan yhden asian ja se oli Diptyquen kynttilä. Myös pyyhkeet, kynttilänjalat, astiat ja tuoreet kukat ovat ehdottomasti panostus-listallani. 

 Lääkärit ja muut ns. pakolliset palvelut. Kuten sanoin, arvostan jouhevuutta ja käännyn siksi usein hintavamman vaihtoehdon puoleen. 

 Oma luottokosmetiikka. Vaikka saan työni puolesta melko paljon kosmetiikkaa testiin, ostan silti omat vakkarituotteeni. Näitä ovat mm. YSL:n ripsivärit, Cliniquen kosteusvoiteet, Anastasian kulmatuotteet, tietyt siveltimet jne. 

 Osa vaatteista ja asusteista. Panostan klassikoihin, kuten esimerkiksi villakangastakkeihin, kasmirhuiveihin, ajattomiin neuleisiin, talviasusteisiin, muutamiin laatukenkiin jne. Toisissa vaateasioissa puolestaan taas pihistän, mistä lisää alla!

 Where do I invest? In traveling. I think seeing new cultures and places is the best way to spend. I like to invest in smooth, straight flights and also in the place I'm staying at. I also want to enjoy my everyday life, which is why I think drinking only high quality coffee, chocolate etc. is worth it. The same thing goes with food - I try to invest in myself, which is why I prefer organic and special dietry products. In addition to that, I usually spend on movie nights, books and magazines - I've always found them very cheery little things in life. Not to mention small decoration items - for me scented candles and room parfumes are something special. And usually a lovely souvenir as well, like my Diptyque candle from our last visit in Paris - it was the only one purchase I made (apart from food). Another thing regarding everyday living - I appreciate things smooth and flowing, which is why I usually invest in a bit more expensive doctors and other services. I'm also well aware of my favorite makeup and skin care products, so even though I get them quite a bit because of my work, I still invest in some of the brands that I like. That's actually my policy in clothing as well, I spend on classics (wool coats, cashmere scarves, basic knits…) and pinch and scrape with something else. 

Mistä pihistän?

Trendivaatteet. Asuostokseni menevä usein niin, että tiedän haluavani jotakin tiettyä ja lähden sitten metsästämään sitä. En siis tee juurikaan heräteostoksia. Ylempänä mainitsinkin jo panostavani klassikoihin, mutta esim. näiden kuvien kaltaiset kausineuleet ja lähes kaikki arkivaatteet ostan ketjuliikkeistä, kuten Zarasta, Mangosta tai Gina Tricotista.

Luksuslaukut. Panostan laadukkaisiin, joskin keskihintaisiin asusteisiin, miksi olenkin säästynyt suurimmalta luksuslaukkukuumeelta. Yksi klassikko minulla on kiikarissa, mutta sen aika olkoon sitten, kun reissuhammasta ei kolota niin paljoa. Pihi-minä nostaa siis usein päätään juurikin laukku-osastolla ja päätyy lopulta siihen keskiluokkaan, tai trenditapauksissa ketjuliikkeen versioon.

Hiustuotteet. Tukkani ei vaadi tiheää pesua, minkä takia minulla onkin ollut samat jättipullot shampoota ja hoitoaineetta jo ainakin viisi vuotta. Omaan myös aika perinteikkäät hoitorutiinit, enkä edes muista, milloin viimeksi olisin ostanut uuden putelin.

Pidennykset ja muut ekstrat. Säästän aika pitkän pennin, kun pysyttäydyn omissa ripsissä, kynsissä, kutreissa jne.

Hemmotteluhoidot. En ole itse asiassa koskaan käynyt kosmetologilla ja hieronnastakin olen maksanut ainoastaan Thaimaassa sen ollessa pari hassua euroa. Hemmottelu tarkoittaa minulle usein koti-iltaa.

Elektroniikka. Panostan kyllä työvälineihini, mutta muu tekniikka ei ole meikäläisen rahapussia varten. En omistaisi edes telkkaria, mikäli poikaystäväni ei olisi aallon harjalla asian suhteen. Myöskään autoa en hankkisi itselleni, vaikka en nyt pistäkään pahitteeksi, että taloudestamme sellainen löytyy.

Pienet ylimääräiset menot. Minua ärsyttää ihan periaatteesta maksaa esim. siitä, että olen unohtanut avaimet kotiin (missä olen muuten varsinainen mestari!). Vaikka päivän suunnitelmat menisivätkin ihan uusiksi, teen mielummin parin tunnin reissun poikaystäväni työpaikalle päästäkseni ilmaiseksi kotiin. Muita periaatteellisia (ja vähän huvittavia :D) juttuja voisivat olla vaikkapa aurinkotuolien vuokrat rantakohteissa, mitkä tuntuvat pienestä summasta huolimatta mielestäni vähän turhilta.

Kuntosali. Vaikka hyvään oloon yleisesti panostankin, salitreeni alkoi yhtäkkiä tökkimään ja olen nyt jo parisen vuotta ollut innoissani ilmaisista, tai ainakin huomattavasti edullisemmista nettivalmennuksista. Win win, etten sanoisi!Where do I save?

Trends. I might invest in classics, but what it comes to my everyday outfits, I prefer Zara, Mango and Gina Tricot. I'm also a bit stingy with high end bags - I usually tend to go with high quality but medium prize. Other things where I pinch and scrape are hair products (I don't need to wash my hair that often and I don't even remember the last time I bought a new jar), beauty extensions (I have my real hair, lashes and nails) and beauty treatments. I've never been in one, neither in an actual massage. I'm also not a huge fan of electronics (despite of my working tools, which I like to keep up to date), but I wouldn't have even a TV without my boyfriend. Sometimes I'm actually stuck with my principles what it comes to using money - for example paying to the janitor for opening the door for me (since I'm the master of forgetting keys) is something that I hate. I rather travel two hours to my boyfriend's work, get the keys and go back home free of charge. But anyway, the last thing where I'm currently saving is exercising - I just didn't like the atmosphere of my gym anymore and I've been loving my online workouts double times since quitting. What a win win situation!

Löytyikö yhtäläisyyksiä? :)

Did you find anything similar? :)

Sweater & beret Zara Leggings 77th Flea

Pics by Essi.

Likes

Comments

sanna
sanna,
Moikka, voisitko tehdä postausta noista luottovaatteista. Itse haluaisin enemmin panostaa ja ostaa vain muutaman laadukkaamman vaatten ja lopettaa ketjuliikkeissä shoppailun. Onko sulla mitään vinkkejä esim laadukkaiden neuleiden, takkien tmv löytämiseen jos ei oikein tiedä mistä sen _laadukkaan_ tuotteen oikeen erottaa. Materiaali toki ratkaisee paljon, mutta kaikki vinkit ja omat ''luotto vaatteet'' kestävän vaatekaapin sisällön luomiseen otetaan vastaan 😃
Johanna
Johanna,
Hei Sanna, kiitos vinkistä! Kirjaan nämä ylös ja yritän toteuttaa kaikki! <3
Write a comment...
IP: 82.99.3.229

Helsinki Fashion Weekend

Lifestyle


Hellou ihanat ja pahoittelut hitaasta postaustahdista! Muutto on ihan käsillä ja kirjottelenkin tässä ison muuttolaatikkokasan vieressä, paljon kuitenkin vielä tekemättä. Koko päivän siivoilin ja pakkailin, mutta illalla oli kyllä pakko päästä vähän tuulettumaan ja pois täältä neljän seinän sisältä! Ootte varmasti kuulleet jo Helsinki Fashion Weekendistä ja tänään oli vuorossa Cosmopolitanin sekä Paparazzin Urban Fashion Show.
Käytiin pyörähtämässä siellä, kuuntelemassa pari artistia ja katsomassa vähän uusia mallistoja catwalkilta. Kutsuvieraina oli paljon hienoja nimiä, paikanpäällä oli ihana tunnelma ja esittelyssä oli myös Cosmon uudet bloggaajat! Huippua nähdä tuttuja kasvoja niin yleisössä kuin lavallakin :)


Illat hämärtyy ja ulkokuvat ne vaan sumenee... :D Eipäs voi mitään, sellaiselta kuitenkin näytti mun torstai-ilta!
Nyt on pakko päästä lämpimän peiton alle, palataan luultavasti vasta viikonlopun jälkeen kun ollaan vihdoin päästy sinne uuden asunnon puolelle. Ihanaa viikonloppua kaikille, nauttikaa!

PS. Arvoin kyseiseen tapahtumaan liput, en vaan ehtinyt tulla tänne ilmoittamaan voittajaa. Petra, toivottavasti sulla oli kiva ilta :)

Likes

Comments