Meatless lunch tip

Food, Lifestyle, Wellness
Koska makaan parhaillani sohvan pohjalla kipeänä ja toivon, että joku olisi kokkaamassa minulle, päätin nyt nälissäni jakaa tämän pikaisen arkilounasvinkin kanssanne. Niihin kun aina itse kukin kaipaa toisinaan vähän uusia ideoita ja vinkkejä!

Syön siis päivittäin kasan tuoretta pinaattia ja kokoan sen päälle jos minkälaisia ainesosia, viime aikoina juuri nämä yhdistelmät ovat maistuneet erityisen hyvältä. Lautanen täynnä lämmintä ja lohduttavaa tavaraa, eli keitettyä tattaria, uunijuureksia (punajuurta, lanttua, porkkanaa), vuohenjuustoa, oliiviöljyä sekä päälle kaikkia kaapista löytyviä siemeniä tai pähkinöitä. Tattarin maustan yleensä Voimaruoan himalajansuola + jodi seoksella (myös merisuola käy), mustapippurilla, kuivatuilla yrteillä ja cayennepippurilla, uunijuureksiin näiden perusmausteiden lisäksi heitän myös oliiviöljyä ja joskus hieman hunajaa. Molempia komponentteja teen kerralla ainakin neljäksi päiväksi, joista sitten riittää niin kaikille lounaille kuin päivällisillekin.

Tattarin sijaisena voi vallan hyvin käyttää esimerkisi kvinoaa tai tummaa riisiä, mutta tattari on mielestäni niin lohduttavan tuhtia (ja edullista), että olen käyttänyt sitä näin talven kynnyksellä eniten. Hiutaleet toimivat myös aivan erinomaisesti puuroissa, joten sinänsä hyvin monikäyttöinen tuote erilaisilla mausteilla höystettynä! Tällaisen pinaattipedin lisukkeena toimii myös täydellisesti aurinkokuivattu tomaatti ja avokado, kun taas toisinaan sivuun kannattaa heittää esimerkiksi kalaa, kananmunaa, tofua tai muuta suurempaa proteiininlähdettä. Mutta hei, mitäs sanotte tällaisista kasvispainotteisista arkiruoista ja niiden kokoamisvinkeistä? Löytyykö kiinnostusta tulevaisuudessakin?

Here's my favorite lunch at the moment, warm, meatless and comforting. You only need some fresh spinach, boiled buckwheat, oven-roasted vegetables (beetroot, carrot and swede), goat cheese and seeds or nuts you desire. I like to spice the buckwheat with Himalayan salt, black pepper, dried herbs and cayenne pepper, roasted veggies goes to the oven with same spices, olive oil and sometimes with a little bit of honey. Would you like to see more everyday, easy and vegetarian lunch tips? 

Likes

Comments

Anonyymi
Anonyymi,
Tosi hyvä päivitys! Hyvä, että esittelet myös sellaisia ruokia, mitä on suhteellisen edullista tehdä. Usein blogeissa esitellään omaan makuuni turhan kalliita ruoka-annoksia. Voisin itsekin tehdä uunijuureksia tässä joku päivä, kiitos inspiraatiosta. 😊
Anonyymi
Anonyymi,
miksi olet päätynyt tuollaiseen ruokavalioon; mielestäni maitotuotteiden pois jättäinen ei edistä mitään ja mikä tämä gluteenittmien tuotteiden syönti on, vaikkei edes sairasta keliakiaa??? olen ehkä hieman tuomitseva, mutta en voi vain ymmärtää. kai sulla aina omat eväät mukana kun meet vierailemaan jollekin? xD
Write a comment...
IP: 82.99.3.229