Manage your time like a boss ✗ 10

Jos opiskelun ja yrittäjyyden yhdistelmästä on jotakin oppinut, niin tehokkuutta, ajanhallintaa ja asioiden priorisointia. Olen huomannut noudattavani tietynlaisia rutiineja pysyäkseni aikataulussa ja kartalla kaikesta tekemästäni, joista itse asiassa halusinkin kirjoittaa tänään. Tässä siis 10 vinkkiäni tehokkaampaan arkeen, työskentelyyn ja läsnäoloon - toivottavasti voitte soveltaa näitä myös omaan elämäänne!

✓ Suunnittele. Pidä työpöydälläsi erillistä to-do tyyppistä kalenteria, johon kirjaat ainoastaan suunnitelmat ja tekemättömät tehtävät. Näin tiedät heti aamulla mitä teet minäkin päivänä ja pääset hommiin ilman sen kummempaa jahkailua.

✓ Liiku, mutta mieti missä, milloin ja kuinka kauan haluat treenata. Valitse happihyppely sisätreenin sijaan aina kuin mahdollista, etenkin jos pääset ulos kesken työskentelyn/opiskelun. Mikäli taas koet, ettei aika meinaa riittää treenaamiseen, tee pikainen kotitreeni ja säästät aikaa mm. salimatkoissa.

✓ Käytä vapaa-aikasi järkevästi. Ota aikaa itsellesi ja pyhitä illat läheisille sekä rauhoittumiselle. Uusien tutkimusten mukaan menestyneimmät eivät olekaan niitä jotka osaavat työskennellä tehokkaasti, vaan niitä jotka osaavat levätä. ;)

✓ Pidä työpöytä järjestyksessä. Räjähtänyt työympäristö stressaa ja viestii valtavasta työmäärästä, vaikkei tekemistä todellisuudessa olisikaan paljon. Muista myös päivittää järjestystä sekä pöydän inspiroivimpia tavaroita, kuvia ja kirjoja säännöllisesti!

✓ Panosta työvälineihin. Takkuileva kone ja itsestään katoilevat tiedostot syövät tehokkaan työajan lisäksi myös motivaatiota ja hermoja, joten pidä elektroniikka suosiolla ajan tasalla.

✓ Vähennä turhaa selailua. Sen sijaan, että päivittäisit Instagramin etusivua uusien kuvien toivossa vaikkapa bussimatkalla, tee jotakin hyödyllistä. Se voi olla tärkeiden asioiden listaamista tai ihan vain rauhoittumista ilman somea, kuten vaikkapa musiikin tai äänikirjan kuuntelua.

✓ Pidä itsesi inspiroituneena. Tietynlainen innostus näkyy myös tehokkuudessa, joten keskity omiin motivaatiotekijöihisi. Lue, tapaa uusia ihmisiä, pysy kartalla oman alasi asioista ja irtaudu välillä työpöydästä niin, että saat muuta ajateltavaa.

✓ Työskentele silloin, kun olet tehokkaimmillasi ja rentoudu silloin, kun et. Tämä aamuvirkku ainakin puhkuu inspiraatiota heti herättyään ja vastaavasti taas uupuu moninkertaisesti iltaan jätetyistä töistä.

✓ Siitä puheen ollen, unenlaatua ei voi tarpeeksi korostaa. Opettele selkeä rytmi, noudata sitä mahdollisuuksien mukaan myös viikonloppuisin ja pyri nukkumaan joka yö noin 8 tuntia.

✓ Tiedosta, että aina on aikaa, ja aika on pelkkää priorisointia. Päivät täyttyvät väistämättäkin, mutta niiden sisältöön voi aina itse vaikuttaa :)

✓ Make a plan. Keep a to-do calendar on your desk and make a schedule for you every week.
✓ Exercise, but think about where, when and how long. Prefer outdoor workouts as much as possible (especially on your breaks) and choose quick home workouts when you're busy.
✓ Use your free-time wisely. Spend time with your loved ones and yourself, trying to let everything else go.
✓ Keep your desk organized. Messy table is stressful and it looks like you have tons of work to do, even if you don't.
✓ Invest on your working tools. There's nothing more annoying than trying to cooperate with your sluggish computer.
✓ Stop browsing. If you're bored, don't just update your Instagram and wait new pictures to appear. Do something that's good for you - make lists or relax without looking at the screen.
✓ Keep yourself inspired. If you're enthusiastic about something, your work speaks for itself.
✓ Work when you're in the zone, relax when you're not. If you're a morning person, don't try to function after your early bed time.
✓ Speaking of which, don't underestimate good patterns of sleep. Sleeping is key for everything!
✓ Be aware of the fact that there's always time, time is actually just priorities. Days will fill up, but you have the power to decide what's in them. :)

Likes

Comments

Roosa
,
Ois kiva jos joskus tekisit sun työvälineistä postausta! Esim mistä tilaat/ostat vihkot yms (oon hirvee vihkofriikki 😃) 😊
Roosa Mononen,
Voi kiitos ihan super hyvistä vinkeistä! Ihanaa viikon alkua sinne!xx http://roosamononen.com
roosamononen.com
Westend Mum,
Tuo ruusukultainen kone on ihana! Puhelimeni on ruusukultaa, ehkä pitäisi vaihtaa kone samaan, jotta sointuisivat yhteen 😉 http://westendmum.fi
westendmum.fi
Johanna
,
Heei joo! Voin kertoa jo tässäkin, niin ei tarvitse odotella postausta 😉 Helsingin suosikkejani on Papershop ja Putinki, ulkomailta hamstraan taas Kate Spedea. Jo & judy on myös ihana, mitä toimistotarvikkeisiin tulee! x
Johanna
,
Voi kiitos samoin ihana!
Johanna
,
No sama, mun vaan piti vaihtaa kännykkä 😉 Nyt mätsää toisiinsa, heh!
Roosa
,
Voi kiitos! Tota Jo & Judya stalkkailen aina instagramissa, niin ihania juttuja. Kiitos vinkeistä :*
Johanna
,
Ihan kaikille on vinkit suunnattu 😊 Kuten postauksessakin sanon, olen itse yrittäjä ja opiskelija ja nämä ovat nimenomaan itselläni toimivia rutiineja. Luonnollisesti vinkit tulevat siis omasta näkökulmastani, mutta mielestäni melkein kaikkia voi soveltaa työstä riippumatta. Työpöytää voi järjestellä kuka vaan toimistotyöläinen, lenkkeillä voi esimerkiksi kesken itsenäisen opiskelutehtävän ja vapaa-aikaa voi hyötykäyttää kuka vaan. Suurin osa vinkeistä oli ns. yleispäteviä (uni, järjestys, suunnitelmallisuus, liikunta jne.) ja esim. kolmanneksi viimeistä voi soveltaa mihin tahansa arjen työhön, vaikkapa siivoamiseen. Harmi, jos sait tästä naiivin kuvan - postauksen idea oli kuitenkin antaa avaimia hyvään ajankäyttöön arjessa, oli ne askareet tai omat työajat mitä tahansa. 😊