How to: healthy Sunday waffles

Food, Lifestyle, Wellness

Yhteistyössä Voimaruoka.

Olen syönyt nyt kolme päivää putkeen vohveleita, sillä a) maailman rumimmat itsetehdyt nimpparilätyt b) ystävän (eli Kata-the-vohvelimestarin) tarjoamat lettukestit ja niistä keskellä päivää inspiroituneena c) "minähän en luovuta" - asenne. Tein siis eilen vohveleita päivälliseksi ja kuten jo kuvistakin huomata saattaa, tämä kokeilu pysyi kun pysyikin kasassa ja makukin oli parasta laatuaan. Uusi sunnuntai-aamujen vakkariresepti on siis löytynyt ja tässä muutama kullanarvoinen vinkki myös teidän vohvelikestien varalle! ♡ Suosi taikinassa vanhaa kunnon kaurahiutaletta. (Mantelijauhovohvelini hajosivat käsiin ja riisijauholettuni maistuivat kirjaimellisesti puulta). Kaurasta saa niin toimivaa koostumusta kuin makuakin! ♡ Mitä enemmän kookosöljyä taikinaan laitat, sitä rapeampia lettuja saat. Mikäli kuitenkaan et halua läträtä öljyllä ja tykkäät syödä aamiaisesi lämpimänä, paahda vohveleita vielä paistinpannulla ennen tarjoilua ja rapsakkuus on taattu! ♡ Voitele rautaa aina ennen jokaista vohvelia ja keskity etenkin reunoihin, mikäli kaipaat lettumaista ja rapsakkaa pitsireunusta. Voitelu on tärkeää myös vohveleiden kasassa pysymisen takia, joten hyvänmakuinen kookosöljy on kaverisi niin paistamisessa, kuin taikinassakin.

Terveelliset sunnuntaivohvelit (6 lettua)

4 dl kaurahiutaleita 1 rkl leivinjauhetta reilusti aitovaniljaa ripaus kanelia ripaus laadukasta suolaa 0,5 dl Voimaruoan kookosöljysulaa 2-3 rkl vaahterasiirappia 1 tl omenaviinetikkaa noin 2 dl kauramaitoa 2 kananmunaa

Sekoita ainekset hyvin keskenään, kunnes taikina on kuohkeaa ja suhteellisen paksua. Voitele lämmin rauta kookosöljyllä (muista myös kansi) ja kaada siihen kauhallinen taikinaa. Pidä lämpö korkealla, mutta vältä kaikista kuuminta asetusta, etteivät vohvelit pala. Paista koko taikina ja tarjoile valmiit vohvelit esimerkiksi vaahterasiirapin ja marjojen kera!

Healthy Sunday waffles (6 pieces)

4 dl rolled oats, 1 tbsp baking powder, pure vanilla powder, pinch of cinnamon, pinch of salt, 0,5 dl melted coconut oil, 2-3 tbsp maple syrup, 1 tsp apple cider vinegar, about 2 dl oatmilk, 2 eggs

Mix everything well, until the dough is smooth and quite thick. Grease the pan with coconut oil (remember the lid as well) and pour a scoop of the dough on the pan. Keep the heat high, but avoid using the highest temperature, because you don't want to burn your beauties. Repeat with rest of the dough and serve waffles with maple syrup and berries!

Likes

Comments

Johanna
Johanna,
Hih, kiitos!
Katarina Kirvesmäki
Katarina Kirvesmäki,
Voi kun sait näistä nyt kauniin näköisiä! <3 😊 Pusss
Www.keepongrowing-kk.blogspot.com
Write a comment...
IP: 82.99.3.229