Hot sandwiches for the weekend (GF)

Food, Lifestyle
Perjantain kunniaksi jakoon lähtee nyt tämän hetken suosikkitoastini resepti, joka on keittiöni tapaan lihaton ja gluteeniton. Kyseessä ovat siis astetta terveellisemmät, trendikkäämmät ja no, tuplasti maukkaammat versiot perinteisistä makkara-juusto-uunileivistä, jotka ainakin minä muistan omasta lapsuudestani.

Olen sittemmin testaillut monen montaa gluteenitonta kasvisvariaatiota, mutta vuohenjuustoleivistä ja pestokokeiluista huolimatta tämä oli ehdottomasti paras komboni tähän mennessä. Aurinkokuivatun tomaatin ja laadukkaan fetajuuston yhdistelmä ei siis näköjään petä koskaan! Käytössäni oli tällä kertaa myös vegaaninen tuorejuusto, mutta mikäli maitotuotteet ovat kokonaan pannassa - päälle tulevan fetankin voi varmasti korvata kasviperäisillä juustoilla.

Vanhat kunnon uunivoikkarit ovat siis täällä taas - olinkin jo ehtinyt unohtaa, kuinka helppoa, taloudellista ja viikonloppumaista iltapalaherkkua kaappiin unohtuneista leivistä voikaan tehdä!

Feta-kasvistäytteiset uunivoileivät

Gluteenitonta leipää (itsetehtyä tai esim. valmiita porkkanasämpylöitä)
Vegaanista tuorejuustoa (esim. Sheesen sweet chili)
Aurinkokuivattua tomaattia basilikaöljyssä
Vuohen/lampaanmaidosta tehtyä kreikkalaista fetaa
Tuoreita yrttejä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leiville reilusti tuorejuustoa ja laita päälle haluamasi määrä muita täytteitä. Paista leipiä uunissa noin 20 minuuttia, koristele tuoreilla yrteillä ja nauti lämpimänä.

Maukasta ja aurinkoista viikonloppua ihanat! ♡

Feta-vegetable hot sandwiches

Gluten-free bread
Vegan cream cheese
Sun dried tomatoes
Greek feta cheese
Fresh herbs

Preheat the oven to 175C. Spead cream cheese on your breads and put the other toppings after that. Bake sandwiches about 20 minutes, decorate with fresh herbs and enjoy warm!

I hope you'll have a yummy and sunny weekend! ♡

Likes

Comments

Johanna
Johanna,
Suosittelen!
Johanna
Johanna,
Basilikaa ja korianteria! 😊
Write a comment...
IP: 82.99.3.229