Healthy blueberry lime pancakes & juice

Kyllä se vain niin on, että pannukakut kuuluvat sunnuntaiaamuihin. Etenkin kun takana on ollut monen monta sunnuntaivuoroa putkeen (ja harvinaisen viileä kesäviikko), yhteistä vapaa-aamua oli juhlistettava herkkuaamiaisella. Ulkona on tälläkin hetkellä varsin sateisen ja kolean näköistä, mutta fiilikseni ei voisi olla parempi täällä kylläisenä ja tyytyväisenä kirjoitellessa. Ei ole nimittäin mitään, mihin iso läjä pannukakkuja ei auttaisi! Pannareiden lisäksi harmaiden päivien aktiviteeteiksi voisin suositella myös mm. uuden talvitakin ostoa sekä kaapissa odottavien hellemekkojen käyttöä kotiasuina, ovat nimittäin toimineet ainakin minulla.

Tämä päivä startattiin siis puurojen sijaan limellä maustetuilla mustikkapannareilla sekä itse puristetulla mehulla! Poikaystäväni nimittäin yllätti minut pahemman kerran, kun eilen töistä tullessani keittiön pöydällä oli vastassa täysi hedelmävati ja upouusi mehukone. Paras. Yllätys. Ikinä. Tässä 24 tunnin sisällä ollaan jo ehditty testaamaan muutamia eri vitamiinipommeja ja seuraavaan ostoslistaan kirjoitettu kaikki mahdolliset mehuainekset selleristä erilaisiin yrtteihin. Vihdoinkin mä nyt sen sain! Aamuisen supermehun lisäksi pannarit onnistuivat ehkä parhaiten ikinä, koostumuksesta tuli aivan äärimmäisen kuohkea ja ne pysyivät todella hyvin kasassa, minkä kanssa ainakin mulla on ollut joskus melkoisia ongelmia. Uskoisin, että Puhdistamon psylliumilla, chia-siemenillä ja itsetehdyillä kaurajauhoilla oli tällä kertaa osuutta asiaan!

Limellä maustetut mustikkapannarit (noin 10 lettua ja kaksi annosta)

2 kypsää banaania
4 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaurajauhoja (jauhottuja kaurahiutaleita)
2 rkl chia siemeniä
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
pensasmustikoita
bourbon vaniljaa
lime

Paistamiseen: limellä maustettua kookosöljyä (Puhdistamo)
Tarjoiluun: vaahterasiirappia, pensasmustikoita, banaania, kookoshiutaleita sekä raastettua limen kuorta

Sekoita taikinan ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella, mutta jätä pensasmustikat vielä odottamaan. Purista valmiiseen taikinaan 1 limen mehu ja raasta sekaan myös halutessasi hieman sen kuorta, saadaksesi voimakkaamman maun taikinaan. Kuumenna lime-kookosöljy ja annostele keskilämpöiselle pannulle pari lettua, upottaen sekaan muutamia kokonaisia mustikoita. Käännä lettu, kun reunat alkavat hyytyä ja lastan saa helposti pannarin alle. Kokoa valmiit pannukakut yhteen kasaan, laita väliin hieman banaania ja tarjoile esimerkiksi tuoreiden mustikoiden, kookoshiutaleiden, vaahterasiirapin sekä limeraasteen kera.

Raikas vitamiinimehu (2 annosta)

2 omenaa (käytin kahta eri lajiketta, vihreä Granny Smith ja punainen luomuomena)
1 appelsiini
inkivääriä
limeä

Ainekset vain mehukoneeseen ja valmista. Olen niiin innoissani tästä!!!

* Puhdistamon tuotteet saatu

We had the most amazing breakfast on this Sunday morning, blueberry lime pancakes and homemade fresh juice. My boyfriend surprised me with a juicer yesterday and I couldn't be happier right now, finally I can squeeze my own vitamin bombs, yay! Anyhow, here's the recipes, they make enough for two servings. You need: 2 ripe bananas, 4 eggs, 1 dl oats, 1 dl oat flour (you can just place your oats into your blender), 2 tbsp chia seeds, 1 tsp psyllium, 1 tsp baking powder, bourbon vanilla, blueberries, lime and lime-coconut oil for baking. 

Combine ingredients in a large bowl but don't use blueberries just yet. Heat a skillet for a medium heat, add a knob of lime-coconut oil and spoon a couple tablespoons of batter onto skillet, place the blueberries into the pancakes while they are cooking and flip carefully after few minutes. Serve the yummy pile with maple syrup, fresh blueberries, coconut flakes, banana and grated lime rind.

The vitamin boost is made with my new juicer and I just mixed 2 apples, 1 orange, ginger and lime together. Gosh, it was so fresh and tasty!

Likes

Comments

Anonyymi
,
Kauniit kuvat ja ihania ohjeita, joita aion kokeilla 😊 😊
Anonyymi
,
Mitä sarjaa noi mustikkakipot on ? 😊
Johanna,
Johanna,
Nojoo, tiedän tunteen 😃 Hei sitten viimeistään pääset testailemaan ja nautiskelemaan!
www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna,
Anonyymi
,
Näyttääpä hyviltä! 😊 Miten noita chia siemeniä käytetään? Täytyykö niitä aina liottaa vai laitetaanko ne "ihan sellaisinaan"?
Fanni,
Hei! Minkä merkkisen mehukoneen hommasitte 😊? Olisiko siitä mahdollista saada jotakin "esittelyä", sillä se on itsellänikin hankintalistalla..:)
www.blogger.com/profile/073506219507379771