Gluten-free pizza

Food, Lifestyle, Wellness
En ole pizza-ihminen. Taisin syödä kotitekoista pizzaa viimeksi muutettuani pari vuotta sitten, ja edellisistä ravintolassa nautituista pizzahetkistä on vierähtänyt jo monta vuotta. Ei se pahaakaan ole, mutta olen aina vain herkutellut mielummin makealla. Toi mun toinen osapuoleni on kuitenkin puhunut kotitekoisesta pizzasta nyt lähes joka viikonloppu parin kuukauden ajan, joten päätettiin sitten viime viikolla ryhtyä tuumasta toimeen. Perinteisen pizzapohjan sijaan me päädyttiinkin astetta terveellisempään, gluteenittomaan versioon, koska halusin pystyä syömään sitä ilman sen kummempia vatsan väänteitä. Venhäjauhot kun eivät sovi vatsalleni sitten ollenkaan!

Olen ehkä unohtanut sen perinteisen pizzan maun, mutta mielestäni tämä oli hyvin lähellä ihan tavallista viljapohjaista herkkua. Raaka taikina maistui ihan hernesoseelta kikhernejauhojen takia, mutta jostain kumman syystä hernemäinen maku katosi uunissa kokonaan. Thank god! Intohimoisia pizzafaneja suosittelisin ehkä pysyttelemään siinä perinteisessä versiossa, mutta tämä pohja oli mielestäni täydellinen kaikille ravintotietoisille, viljaherkille ja niille, jotka haluavat nauttia viikonloppuherkkuja astetta terveellisemmin. Niiiin hyvää!

Reseptin nappasin suoraan ihanan Emmi-Liian uudesta reseptikirjasta, joka on täynnä toinen toistaan herkullisempia, gluteenittomia herkkuja. Tässä pizzapohjassa me pudotettiin vähän psylliumin määrää ja tuplattiin annos, sillä haluttiin pizzoihimme hyvin erilaiset täytteet. Kuvissa näkyvän version päälle tuli tomaattimurskaa, pizzamaustetta, savulohta, simpukoita, vuohenjuustoa ja tuoretta rucolaa sekä basilikaa. Tässä ohje siihen yhteen pellilliseen!

11 g kuivahiivaa
2,5 dl lämmintä vettä
1 tl kookossokeria
4,5 dl kikhernejauhoja (eli gram-jauhoja)
3-4 rkl psylliumia
1 tl suolaa

Sekoita kuivahiiva ja kookossokeri kunnolla lämpimään veteen. Kaada joukkoon kikhernejauhot, psyllium ja suola. Sekoita hyvin ja anna kohota noin 15 minuuttia keittiöliinan alla. Taputtele pohja pellille tarvittaessa oliiviöljyn avulla, levitä täytteet ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Enjoy!

11 g yeast
2,5 dl warm water
1 tsp coconut sugar
4,5 dl gram flour
3-4 tbsp psyllium
1 tsp salt

Activate yeast by mixing it with warm weather. Add sugar, gram flour, psyllium and salt, then mix until they combine. Cover the dough with a towel and let it rise about 15 minutes. Place the pizza base onto the baking tray, put your desired toppings and then bake the pizza in the oven for 10 minutes at 225 degrees. Enjoy with fresh rucola and basil!

Likes

Comments

Anonyymi
Anonyymi,
NAM ihanan näköistä! 😊
Minna
Minna,
Oi kuulostaapas toi hyvältä! Saako tota kikhernejauhoa ihan normikaupoista? 😊www.blogger.com/profile/080528384896199454
Write a comment...
IP: 82.99.3.229