5 years together -special

Anniversary!

Mikä yksi, positiivinen ominaisuus Jonissa/Johannassa tuli ilmi vasta yhdessäolon aikana?

Johanna: Se, että Joni on omassa seurassa varsinainen hassuttelija ja hän saa minut aina nauramaan. Hänen perusluonne on tietyllä tapaa totinen, joten olin positiivisesti yllättynyt tästä!

Joni: Johanna oli alussa todella kiltti ja muistan jatkuvasti pyytäväni häneltä erikseen kunnon mielipiteitä "mulle käy mikä vaan" -lauseiden sijaan. Enää ei tarvitse kysellä - hän tietää tasan tarkkaan mitä haluaa ja mitä mieltä asiasta kuin asiasta on.

Mikä taas ei-niin ihana ominaisuus?

Johanna: Joni on myös todella realistinen ja hän on elämässäni se, joka palauttaa mun ideat ja yhtäkkiset innostukset takaisin maan pinnalle. Hän on varsinainen järjen ääni ja tällaista nollasta sataan innostuvaa se ottaa usein päähän!

Joni: Johanna on todellinen jääräpää. Jos hän on päättänyt jotakin tai on olevinaan ihan varma jostakin, on siihen turha sanoa mitään. Kova tyttö väittämään vastaan, ainakin minulle, vaikka tietäisinkin olevani 100% varmuudella oikeassa :D

Johanna: Itsepähän vaadit niitä mielipiteitä...

___

What is one quality in Johanna/Joni that you discovered during these years and grew to love?

Johanna: That he's quite silly and funny, always making me laugh. I'd say his basic character is more serious, so it was fun to notice that he might be something else with me.

Joni: She was an extremely kind in the very beginning and I remember asking her proper opinions all the time, instead of "I'm ok with everything" -kind of answers. Nowadays I really don't have to - she knows exactly what she wants.

What is your biggest pet peeve about Johanna/Joni?

Johanna: He's also realistic and the one in my life who's pulling me back to earth after getting new crazy ideas or excitements. He's very logical and it annoys me, because I'm always all in immediately.

Joni: She's stubborn. If Johanna is decided something or she's sure about a subject we're arguing, there's nothing more to say. She loves to contradict, at least with me, even though I'd know that I'm 100% right on that :D

Johanna: Well, you're the one who wanted opinions...

Missä asiassa Joni/Johanna on todella hyvä, jossa et puolestaan itse ole?

Johanna: Hän on varsinainen businessmies ja muutenkin järjestelmällinen rahankäyttäjä. En koe itsekään olevani mikään armoton tuhlailija, mutta kaikki sijoitussovellukset ja muut menevät minulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Joni: Kuten Johanna jo sanoikin, hän on minua paljon innostuvampi ja myös parempi kaikissa hänen työhön liittyvissä jutuissa, kirjoittamisessa, kielissä, visuaalisissa jutuissa...

Miten Joni/Johanna tekee huonosta päivästäsi paremman?

Johanna: Joni ostaa mulle usein jotakin herkkua - mangoa tai salmiakkia. Ja myös palauttaa mun ajatukset tähän hetkeen, ettei ole syytä harmitella jostakin ihan turhasta.

Joni: Johanna on itse asiassa aika herkkä hänen ympärillään olevalle tunnelmalle, eli jos tulen huonotuulisena kotiin, muuttuu koko ilmapiiri melko nopeasti. Oikeasti ikävinä päivinä hän tosin ehdottaa jotakin yhteistä tekemistä, että saan ajatukseni muualle.

___

What is one skill Johanna/Joni has that you don’t excel in?

Johanna: He's such a business man and systematic with money in general. I'm not considering myself as a spender either, but I'm really not there yet. For example investment applications is something that I just can't understand.

Joni: Like Johanna said, she's better with exhilaration and everything related to her work, really. Writing, languages, visuality etc.

What does Johanna/Joni do that makes you feel better after a bad day?

Johanna: He usually buys me something from the groceries - usually mango or salted licorice. And also pulls me away from inside of my head and says that there's nothing to worry.

Joni: To be honest, Johanna is very sensitive what it comes to the atmosphere around her. So if I'm coming home annoyed, she's usually getting a bit annoyed herself. But if I'm really having a bad day, she usually wants to do something fun together, so that I'm not thinking about that subject anymore.

Yksi asia, jonka vain sinä tiedät toisesta?

Johanna: On olemassa Joni ja sitten on olemassa Lähtö-Joni. :D Joni on luonteeltaan suht rauhallinen, kun taas Lähtö-Joni stressaantuu mitä pienimmistäkin asioista. Lähtö-Joni on läsnä aina välillä arjessa, mm. hiustenlaiton yhteydessä ja esim. lentokentillä - kirjaimellisten lähtöjen yhteydessä, haha.

Joni: Johanna on ehkä maininnut täällä siitä, että on levoton nukkuja, mutta hän todella on... Saan usein polvesta kylkeeni, nukun ilman peittoa/tyynyä tai herään siihen, kun hän on molemmat kädet pystyssä - rapsuttaen niitä vuorotellen. Pari yötä sitten sain mustelman polveeni. :D

Paras reissumuistonne?

Johanna: Joni oli Thaimaassa ihan elementissään - tutki kaiken maailman ötököitä silmät kierossa ja sukelteli minkä ehti. Se oli super hauskaa katsottavaa ja varmasti Jonin suosikkireissu, joskin minä jäin ötökkäpuuhissa vähän kauemmas. Oma Thaimaan kohokohtani oli meidän yöuinti - juteltiin syvällisiä ja uitiin meidän 2km mittainen allas läpi!

Joni: Venetsia (ja Italia muutenkin) oli puolestaan Johannan paikka - hän nautiskelee sukeltelun sijaan enemmänkin hyvästä ruoasta ja kauniista rakennuksista. Mun suosikkini Eurooppa-reilillä oli Monaco, olin siellä varmaan samanlainen pikkupoika kuin Thaimaassa...

___

What is something only you know about Johanna/Joni?

Johanna: There's Joni and there's exit-Joni. Joni is quite chill in general, but exit-Joni is stressing about every little detail, when he's leaving somewhere. He might appear when he's styling his hair or walking around at the airport - when we’re literally leaving somewhere, haha.

Johanna: I think Johanna has told you already that she's quite restless sleeper, but she really is... Sometimes I get from her knee, I sleep without a blanket or pillow and wake up to the fact that her both arms are up and she's scratching them alternately. A couple nights ago I got a bruise in my knee... :D

What is one of your funniest travel moments together?

Johanna: I think Joni was in his element when were in Thailand - he was adoring all kinds of creatures with big eyes and diving all day long. It was super fun to watch and I think it was his favorite trip so far. My personal favorite from Thailand was our night swim, when we talked deep and swam in our pool, which was 2km long!

Joni: Venice (and Italy in general) was more like her place - she loves good food and beautiful architecture instead of diving. My personal favorite of our Europe round was Monaco, I think I was that little boy again in the middle of the shiny cars.

Yksi asia, jolla Joni/Johanna saa sinut aina nauramaan?

Johanna: Hänen yhtäkkiset tanssi-, "jooga"- tai laulusessiot. Spontaanit pienet jutut.

Joni: Johannan tarinankerronta. Hän kertoo asiat todella pitkän kaavan kautta kuvaillen ja asiasta vähä väliä poiketen, että se on hauskaa jo ennen varsinaista kohokohtaa. Näin käy aina myös ulkomailla, eikä vähänkään huonommin puhuvat paikalliset ymmärrä hänen värikkäistä jutuista puoliakaan, vaikka toinen puhuu todella sujuvasti kieltä.

Millä elokuvalla kuvailisit Jonia/Johannaa? Entä kuka voisi näytellä häntä, jos hänestä tehtäisiin elokuva?

Johanna: Ed Westwick olisi hyvä Joni ja uusi Jumanji voisi kuvata sitä hauskaa, vähän sarkastista ja viidakkohenkistä puolta.

Joni: Tulee mieleen La la land - se on visuaalinen, unelmiin keskittyvä, musikaalinen ja vähän hömppä. Näyttelijöistä (tai ex-näyttelijöistä) Ashley Olsen.

___

What is one thing Johanna/Joni can do that always makes you laugh?

Johanna: When he's dancing, doing "yoga" or singing. Spontaneous little things.

Joni: When she's telling a story. She do it in the longest way possible, differing from the actual subject quite a few times, so it's funny before she even reach the high point. This happens when we're traveling as well, when not that fluent english speakers are not getting a word what she's saying, when she's telling a colorful story (with really good english).

What movie best sums up Johanna/Joni? If you had to pick one actress to play her/him in a movie who would that be?

Johanna: Ed Westwick would be really good playing him and what it comes to a movie, I'd say a new Jumanji - picturing his funny, a bit sarcastic and jungle-ish side.

Joni: I'd say La la land - it's visual, focused on dreams, musical and you know - a chick lit. An ex actress Ashley Olsen would play her good.

Kuvailkaa, miltä toistenne unelmapäivät näyttäisivät?

Johanna: Ollaan jossakin tropiikissa, vaikkapa juurikin Thaimaassa ja suunnataan ekana buffet-aamiaiselle. Päivällä on luvassa paljon aktiviteetteja - veneilyä, sukeltelua, kanotointia jne. ja lounaspaikka on joku suht rento, varpaat hiekkaan -tyyppinen ravintola. Iltapäivästä jatketaan touhuamista ja illalla mennään astetta fiinimpään ravintolaan, otetetaan jotkut trooppiset alkudrinkit ja syödään paikallista - tulista ja mausteista ruokaa.

Joni: Herätään Pariisista - hotellista, jonka parvekkeelta näkyy Eiffel. Syödään siinä pitkä huonepalveluaamiainen ja mennään seuraavaksi brunssille. Hahah, ehkä kuitenkin kävellään siinä välissä ympäriinsä ja etsitään uusia paikkoja - kuvataan, istutaan välillä puistoissa ja välillä kahviloissa. Lounas on joku brunssimainen terveyslounas, ehkä Ob-La-Dissa ja illallinen kattoterassilla. Hän tilaa kalaa ja chardonnayta.

Tarina, jota Joni/Johanna rakastaa kertoa ja jonka olet kuullut jo tuhat kertaa?

Johanna: Musta vähän tuntuu, että minä olen meistä se ainoa, joka höpöttää samoista jutuista aina uudelleen ja uudelleen...

Joni: Todennäköisesti - ainakin Johannan lapsuustarinat ovat melko suosittuja täällä. Se, kun hänen isä peitteli hänet aina "kääreeseen" tai kun äiti nukutti hänet aina vuorotellen silittämällä ja vuorotellen kutittamalla. Puhumattakaan siitä, kun kissa kaatoi joulukuusen... :D

___

What does Johanna's/Joni's dream day look like?

Johanna: We are in a tropical place like Thailand and heading to buffet breakfast in the morning. We have a lot of activities during the day - boating, snorkeling, canoeing etc and our lunch spot is quite casual, where you can put your toes in the sand. We're continuing our activities after lunch and going a bit more classier restaurant for dinner. Perhaps tropical drinks to start with and some local - hot and spicy food for dinner.

Joni: We're waking up from Paris, a hotel where we can spot Eiffel. We're eating a long, room service breakfast in the balcony and continuing to the brunch after that. Hahah well, perhaps we're scrolling around and exploring new places in between - take pictures and hang around both in parks and cafés. Like I said, lunch would be like a healthy brunch perhaps at Ob-La-Di and dinner at the roof top. She's ordering fish and chardonnay.

What is a story Johanna/Joni loves to tell and you've heard that thousand times?

Johanna: I think I'm the only one in this household who's talking about the same stories all over again...

Joni: Probably yes - her stories from childhood are quite popular around here. For example the fact that her dad always tucked her into bed like a caterpillar or that her mom was petting and tickling her in turn. Let alone the story about her cat bringing down the christmas tree... :D

Photography - @essiesophie

Likes

Comments

Marianne
,

Voi että miten ihana postaus ja miten ihania olette te!! 😊

johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
Voii kiitos Marianne! Olette ihania!<3
nouw.com/johannaturpeinen
mathildaemilias
mathildaemilias,

Voi apua tosi ihana postaus😍

nouw.com/mathildaemilias
johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
<3 Iso kiiitos ja hali!
nouw.com/johannaturpeinen
Isla
,


Oon lukenu sun blogia jostain vuoden 2012 alusta ja tää on ylivoimaisesti sympaattisin postaus ikinä. Vaikuttaa siltä, että annatte toistenne elämään hirveesti sisältöä ja se on mun mielestä parisuhteen kulmakivi ja todella inspiroivaa. Myöskin kuvat on postauksessa top notch!! <3 toivon teille onnellisia yhteisiä vuosia! 😊

johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
Isla en kestä!! 😃 Kiitos, niin kauniisti sanottu! <3 Ajatella, kuinka pitkä aika vuodesta 2012:kin on! Pidempään, kun ollaan oltu yhdessä, haha!
nouw.com/johannaturpeinen
K
,

Oi, noista kuvista tuli kunnon Blair&Chuck-vibat (hyvällä tavalla siis) ! Ihanaa vuosipäivää!

johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
Haha, olette niin huikeita! Kiitos K<3
nouw.com/johannaturpeinen
Katja
,

Olipa ihana postaus! Vaikutatte niiin onnelliselta parilta 😊

johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
<3 Pus, täällä meneekin aika kivasti 😊 Kiitos!
nouw.com/johannaturpeinen
Sara
,

Super ihana postaus, jonka luin ajatuksen kanssa, ootte upea pari! Onnea ❤️

johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
Kiitos Sara, lämmittää <3
nouw.com/johannaturpeinen
annesofie
annesofie,
Such a cute post, loved reading it!
nouw.com/annesofie
johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
Thank you sweetheart, such an amazing feedback!! <3
nouw.com/johannaturpeinen
Roosa
,

Ootte ihana pariskunta! <3

johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
Kiitos ja kumarrus Roosa <3
nouw.com/johannaturpeinen
NataliaOona
NataliaOona,
Niin ihania kuvia <3 Kaikkea hyvää teille <3
nouw.com/nataliaoona
johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
<3 Kiitos ihana!!
nouw.com/johannaturpeinen
Sannanq
Sannanq,
Oi että mikä postaus <3
nouw.com/sannanq
johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
<3 Pus! Ihanaa palautetta hei!!
nouw.com/johannaturpeinen