Essentials for healthy traveling

Lifestyle, Travel, Wellness
Tulin nyt näin pakkauksen lomassa jakamaan tänne muutamia hyvinvointiin ja matkailuun liittyviä must-have juttuja, mitä ilman en ihan vähässä kummassa koneeseen hyppäisi. Passit ja muut perusjutut ovatkin varmasti kaikilla jo tiedossa - joten nyt keskitytään vain hyvinvoinnin ylläpitoon siellä vähän haastavimmissa olosuhteissa. Tein jo jokin aika sitten ns. terveellisestä matkustamisesta ihan oman postauksenkin (täällä!), mutta ajattelin tällä kertaa keskittyä itse tuotteisiin ja näyttää ihan konkreettisesti, mitä itse pakkaan mukaan.

Omien puuropussien tai terveellisten välipalojen raahaaminen maasta toiseen voi joidenkin korvaan kuulostaa varsin tylsältä tai järjettömältä, mutta omalla kohdallani ruokailut vaikuttavat yleiseen oloon ihan valtavasti. Sokerin nauttimisen jälkeen olo on vetelä, tietyistä ruoka-aineista vatsani ärtyy, pitkät ruokailuvälit saavat minut huonolle tuulelle ja liikkumattomuus hävittää ruokahaluni. Olen testannut nämä jo niin monta kertaa täällä kotimaassa, että haluan ehdottomasti varmistaa itselleni ja kropalleni hyvät oltavat etenkin siellä reissun päällä. Herkuttelua, nautiskelua ja rentoutumista ei tietenkään saa unohtaa, mutta mielestäni itsestään on pidettävä hyvää huolta myös matkustaessa ja suojattava kroppaa niin vitamiineilla, aurinkorasvoilla kuin maitohappobakteereillakin.

Ehkä juuri tärkeimpänä ainakin omalla kohdallani ovat juurikin ne maitohappobakteerit, tällainen suhteellisen herkkävatsainen kun olen. Käytän maitohappobakteereja usein myös ihan arkenakin, mutta niiden käytön tärkeys korostuu matkustaessa entisestään. Lomalla ruokavalio poikkeaa normaalista aina jonkin verran ja vatsavaivat alkavat helposti vaivata, joten suosin maitohappobakteereja erityisesti aina ennen lomaa, kohteessa ja vielä hetken sen jälkeenkin. Eri merkkien tableteissa on aika hurjasti eroavaisuuksia (lisätietoa esim. täältä), mutta nämä Puhdistamon tuotteet nyt ovat ihan omaa laatuansa. Todella vahva ja monimuotoinen tuote siis kyseessä ja itselleni etenkin kun vatsan hyvinvointi on oikeasti se ykkösprioriteetti, nämä pysyvät ehdottomasti aina mukana.

Etenkin monissa lämpimissä maissa kaikenlaiset vihersmoothiet ovat vielä aika outo käsite, joten vitamiinien ja hivenainaiden saamisen varmistamiseksi olen usein napannut mukaan myös viherjauheita. Näistä Puhdistamon luomu-viherjauhe sekä spirulinatabletit ovat helppokäyttöisyydeltään suosikkejani reissatessa, viherjauheen voi huoletta iskeä aamiaismehuun makua pelkäämättä ja tabletit nyt ovat aina kätevä vaihtoehto. Nämä molemmathan pitävät sisällään ihan valtavat määrät hyvinvointia edistäviä ainesosia, mutta mainittakoon nyt ainakin se, että spirulina suojaa meitä myös UV-säteilyltä näin sisältä päin!

Viherjuttujen lisäksi myös chiasiemenet, puuro ja pellavansiemenrouhe ovat sellaisia, millä aloitan mieluiten jokaisen päiväni maassa kuin maassa. Näin siis vatsani sekä omien mieltymysteni takia, olen jopa muutaman kerran lähtenyt hotellin aamiaiselta metsästämään itselleni puuroa - kun sellaista noutopöydästä ei löytynyt. Haha! Lisäaineettomat pikapuuropussit ja pieneen rasiaan pakatut siemenet ovat siis tällaisissa tapauksissa paras vaihtoehto, mikäli niitä haluaa mukaansa ottaa.

Ja viimeisenä kaikki kätevät välipalat, joita voi huoletta kantaa käsimatkatavaroissa koneeseen ja myöskin perillä paikasta toiseen. Vältän lentokoneruokaa aina viimeiseen saakka, joten patukat ja pähkinät ovat ihan ehdottoman tärkeitä omassa pakkauksessani. Ne kulkevat mukana käsilaukussani myös arkena, joten kyllä niille tilaa löytyy matkalaukustakin. Viisi ateriaa päivässä voisi tulla melko hintavaksi (ja epäterveelliseksi) ravintoloissa syöden, joten omat tai paikallisista kaupoista ostetut eväät toimivat pääaterioiden välissä vallan mainiosti. Yllä olevat patukat sopivat sitä paitsi terveellisyydestään huolimatta myös herkutteluun - etenkin raakakaakaon makuinen patukka on ollut täällä jo useampana kertana leffaeväänä. Nyt kuitenkin takaisin asiaan ennen kuin juttu luisuu kokonaan pois raiteiltaan, mitä teidän pakkauslistaltanne löytyy?

(Puhdistamon tuotteet saatu.)

Quick update while packing for our trip, I just wanted to share some of my must-have essentials for healthy traveling. I honestly couldn't hop on a plane without high quality probiotics, I have a very sensitive stomach and I really need to take care of it even if I'm on vacation. I also like to carry some green stuff with me especially to the southern countries and for example mix the green powder with morning juice or just take a few spirulina pills with water. And as an oatmeal-person, I want to start my days with oats, chia seeds and linseeds wherever I am, so I actually pack them with me. Just like healthy snack choices as well (nuts and nut bars), there's always room for that kind of stuff in my suitcase. How about you, what are your travel essentials?

Likes

Comments

Johanna
Johanna,
Millä tavalla? :O Ei se ole muuttunut ollenkaan! Nimimerkki vain, @johannaturpeinen nykyään 😊www.blogger.com/profile/094266428730348888
Johanna
Johanna,
Mä vaan heitän ne sekaan ja annan sen taikinan hetken olla 😊 Yleensä 1-2 rkl 😊www.blogger.com/profile/094266428730348888
Write a comment...
IP: 82.99.3.229