Decor hack: old & used candles

Lifestyle

A quick tutorial!

Otin eilen itseäni niskasta kiinni ja kävin talven aikana kertyneiden kynttilänjämien kimppuun. Minulla on nimittäin tapana laittaa kauneimmat yksilöt roskiksen sijaan talteen ja siirtää ne kerralla säilytyskäyttöön esim. kylppäriin tai kirjahyllyyn. Päätin tällä kertaa kuvata tämän pienen DIY-prosessini ja vinkata kynttilöiden uusiokäytöstä täälläkin, mikäli vaikka joku teistä ei vielä kyseistä niksiä ole kokeillut. Jouduin nimittäin itsekin googlaamaan ohjeet ensimmäistä kertaa sitä tehdessäni, joten tässäpä mielestäni kaikista yksinkertaisin keino!

___

I'm proud that I finally did it yesterday - dug up my used candles from this winter. I never throw my favorites away, because I like to restore them and clean out for storage. This time I thought I should share this little DIY-hack with you as well, if there's someone that's looking for a decor hack like this. I personally had to google a how-to when I did it for the first time and here's my favorite way!

Keitä vettä ja kaada se kiehuvana kynttilöihin niin, että steariini peittyy. Odota tunnin tai pari, että vesi jäähtyy täysin ja steariini nousee veden pintaan. Osa kynttilöistä (riippuu raaka-aineista) erottaa steariinin välittömästi, mutta älä silti kaada kuumaa vettä viemäriin, sillä seassa voi olla jähmettymätöntä steariinia. Voit kaataa vedet jäähtymään vielä erilliseen kulhoon, jos haluat siirtyä jo seuraavaan vaiheeseen!

___

Start with boiling water and pour it into the jar. Let the water cool completely, so the wax will melt and float to the top. Some candles (depending on the ingredients) is separating immediately, but don't pour the hot water down the drain, because there might be some melted wax on it. You can pour the water into another bowl to cool down, if you want to continue!

Mikäli siis steariini on irronnut pohjasta itsestään, voit nostaa sen suoraan roskikseen. (Huom! Kynttilöiden koostumus on erilainen ja joitakin täytyy auttaa esim. lusikalla). Myös kynttilän sydän/metalliosa irtoaa usein steariinin mukana, mutta mikäli ei, saa sen työnnettyä helposti paikaltaan. Prosessin jälkeen pese tyhjä kuppi astianpesuaineella niin, että myös nokitahrat irtoavat ja kuivaa se talouspaperiin - välttäen näin mustat tahrat pyyhkeessäsi. :)

___

So in case the wax is floating by itself, you can just take the wax out and to the trash. (Like I said, candles are different and some might need some help from the spoon). The heart/metallic part is usually coming off with the wax but in case not, you can just give it a push and it should help. After this, wash the jar carefully with soap and dry with paper towel - so your favorite kitchen wiper is not going to be all black. :)

Ja voilà - kynttilöistä on taas hyötyä. Itse käytän lasipurkkeja mm. tuikkukippoina tai juurikin kylpyhuoneen säilytysratkaisuina. Tops-puikot ja vanulaput ovat näin paitsi esillä, myös kauniilla tavalla. Ja mikä parasta, tämän tutoriaalin verukkeella on ihan ok satsata astetta arvokkaampaan kynttilään, heh, kun kyseessä ei olekaan mikään roskiin päätyvä kertakäyttötavara. Kätevää. ;)

___

And voilà - they're useful again. I usually change them into tealight holders or use them for storage in my bathroom. I think it's useful to keep cotton sticks and balls visible, but it's also nice that they're so in a beautiful way. And what's more, this is a perfect excuse to invest a bit more pricey candle, heh, because it’s not just a disposable piece. How convenient. ;)

Likes

Comments

JenniferIgnatius
JenniferIgnatius,
ihania kuvia! Mäkin teen just näin, niin hyvä tapa käyttää hienoja kynttiläpurkkejä😍nouw.com/jenniferignatius
johannaturpeinen
johannaturpeinen,
Nimenomaan! Loistoniksi 😊nouw.com/johannaturpeinen
Jenni
Jenni,

Mahtava niksi, kiitos! Olen aina ennen vain kaivanut sen steariinin pois jollain veitsellä ja sehän ei ole ollenkaan kätevää. Tätä täytyy heti kokeilla 😊

johannaturpeinen
johannaturpeinen,
Hei ihana kuulla Jenni!! Kiva, että koit hyödylliseksi. 😊 Kuuma vesi tosiaan "sulattaa" sen steatiinin, niin tosiaan aika yksinkertainen prosessi!nouw.com/johannaturpeinen
Write a comment...
IP: 82.99.3.229