Comfort breakfast: Raw chocolate quinoa

Food, Lifestyle, Wellness
Coco Popsin kaakaonmakuiset riisimurot olivat suurinta herkkuani lapsena ja tiedättekö mitä, sain äsken täysin samoja viboja tästä tuplasti terveellisemmästä vaihtoehdosta: raakasuklaakvinoasta. Puurosta, joka on voimakkaan suklaista, sopivan makeaa, lohduttavaa ja tarpeeksi tuhtia näin syksyn kylmeneviin ilmoihin.

Sain itse asiassa juuri pari päivää sitten ajankohtaisen raakasuklaa-kysymyksen ja ajattelin nyt tähän samaan syssyyn kirjoittaa muutamia mietteitäni tästä paljon keskustelua herättävästä superherkusta. Miksi raakasuklaa? Mitä siitä voi tehdä? Milloin sitä kannattaa syödä? En itse ole juurikaan "mauttoman" maitosuklaan ystävä, joten suosin tummaa raakasuklaata jo myöskin sen intensiivisen maun takia. En käytä sitä päivittäin, vaan syön sitä toisinaan ns. tavallisen suklaan tilalla esimerkiksi herkkupäivänä tai leipoessani. Tässä vaihtoehdossa ei nimittäin ole lisäaineita, valkoista sokeria, maitojauhetta tai mitään muutakaan ylimääräistä, ainoastaan niitä hyvin ravintorikkaita aineksia kaikkine antioksidantteineen, vitaamineineen ja entsyymeineen. Varsin terveellinen tapa herkutella siis, kohtuudella ainakin - en itse millään suklaalla lähtisi korvaamaan päivän aterioita tai syömään niitä patukkatolkulla ylipäätänsäkään!

Raakasuklaa-kvinoa puuro

1 dl kvinoaa
1-2 dl mantelimaitoa
2 tl Puhdistamo raakakaakaojauhetta
2 tuoretta taatelia (tai esim. vaahterasiirappia)
ripaus suolaa
bourbon vaniljaa

+ haluamiasi lisukkeita, esim.
puolukoita
banaania
Puhdistamon tummaa raakasuklaata
raakakaakaopapuja
siemeniä

Kiehauta kvinoa mantelimaidossa ja laita levyä hieman pienemmälle. Sekoita mukaan kivettömät taatelit ja suola, anna kiehua noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Kun kvinoa on valmista, ota seos pois levyltä ja sekoita joukkoon raakakaakaojauhe sekä vanilja. Voit myös lisätä halutessasi nestettä, kaakaota tai esimerkiksi vaahterasiirappia makeutukseksi, jos kaipaat puuroon intensiivisempää makua. Nauti heti valitsemiesi lisukkeiden kera - mutta itse en tästä kyllä pois jättäisi kyseistä raakasuklaata, rapeita kaakaopapuja, enkä makeuden vastapainottajaa puolukkaa!

Raw chocolate quinoa porridge

1 dl quinoa
1-2 dl almond milk
2 tbs raw cacao powder
2 fresh dates (or maple syrup)
pinch of salt
bourbon vanilla

+ for serving, for example:
lingonberries
banana
dark/raw chocolate
raw cacao beans
seeds

Boil quinoa with almond milk and then reduce heat to low. Add dates and salt, then cook for 20 minutes. When the quinoa is ready, add cacao powder, vanilla and more milk if needed. You can also add more cacao or sweetener, if you're looking for a more intense flavor. Serve with toppings you like - I wouldn't go without raw chocolate, crunchy cacao beans or lingonberries though!

Likes

Comments

Emmi
Emmi,
Kiitti vastauksesta 😊 minäkin silloin tällöin ostan alpron mantelimaitoa enkä ole kokeillut vielä itsetehtyä versiota. Ehkä lähinnä ärsyttää juuri se, että itsetehty ei säily montaa päivää jääkaapissa. Ja jos 90 prosenttisesti syö puhtaasti niin tuskin tosiaan nuo lisäainemäärät mitään hallaa tekevät.

Mutta Oatlyn luomukauramaito on kyllä ihmeellisen puhdasta tavaraa sisällysluettelon perusteella. Siinä yksi asia jota Suomesta ikävöin! 😊
www.blogger.com/profile/053612051616067091
Carina Ž
Carina Ž,
Mmm, looks so yummi!

http://carinazz.blogspot.com.ee/
www.blogger.com/profile/026320977746749986
Write a comment...
IP: 82.99.3.229