Christmas in Porvoo

Lifestyle
Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille! Me vietettiin itsenäisyyspäivän aattoa Katjan kanssa Porvoossa, kierreltiin siellä niissä ihanissa pikkukaupoissa ja istuttiin tosi tunnelmallisessa kahvilassa ilman mitään kiirettä. Porvoossa oli koko päivän lumi maassa ja itse asiassa heti kun me noustiin bussista ulos, alkoi aivan järkyttävä lumimyrsky. Mentiin sitten ekaan kauppaan aivan märkinä, katsottiin peiliin ja todettiin, että asukuvat taitaa skippautua tänään :D Vaikka sää siitä hetken päästä kirkastuikin niin pimeä tuli aivan liian nopeasti, joten niinhän niissä asukuvissa sitten lopulta kävikin!En oo koskaan aiemmin käyny Porvoossa (jos ei lasketa siitä läpi ajamista), voi että siellä oli tunnelmallista.. Me oltiin koko ajan vaan Vanhan Porvoon puolella, joka oli täynnä pieniä sisustuskauppoja, kahviloita ja näin joulun alla joka puolella oli kaikenlaisia joulukoristeita. Kauppojen etuovilla oli lyhtyjä, joulukransseja sekä jouluvaloja, eikä tää tunnelmallisuus jäänyt vaan sinne ulkopuolelle. Sisällä jatkui sama meininki, myyjät oli tosi ystävällisiä, antoi meidän kuvailla ihan rauhassa ja kertoi meille siinä samalla heidän omia jouluperinteitään. That's the spirit! Omia lemppareita oli sisustuskauppa Laura Ashley & Pretty Flower Bouquet sekä sellainen ihana herkkukauppa Skafferi, jossa myytiin esimerkiksi erilaisia kahveja, teetä, hilloja, suklaata ja mausteita.Itse ostin tota kuvassakin näkyvää jouluteetä, jossa maistuu rooibus, manteli, ruusunmarja, appelsiini, punaherukka ja aromit. Valintaa vaikeutti tosi laaja valikoima erilaisia teemakuja (piparkakkutee!!), mutta päädyin kuitenkin tohon joulun makuun pitkän pohdinnan jälkeen :D Samasta kaupasta lähti mukaan myös Christmas Chutney - sosetta, jossa maistuu myös joulu appelsiinin, karpalon, rusinoiden ja mausteiden muodossa. Tätä pitää testata aamupuuron seassa! Laura Ashleyltä ostin Mulled Spice huonetuoksun; Kanelia, vaniljaa, appelsiinia ja mantelia sisältävä mausteinen öljy tuo puutikkujen avulla huoneeseen ihanan joulun tunnelman. Nää ostokset on nyt taas vähän jouluisia, mutta hei sehän on vaan kerran vuodessa!Kaupoissa kiertely alkoi jossain vaiheessa vähän väsyttämään ja päätettiin mennä Café Cabrioleen rauhoittumaan. Tilattiin isot kaakaot kermavaahdolla ja pari makeaa suupalaa sen kaveriksi. Toi kaakao oli varmaan parasta mitä oon ikinä juonu, kermavaahto tuli erikseen kupissa ja sitä sai laittaa siihen ihan oman maun mukaan.. Uus tuttavuus oli puolukka-kaneli macaron, tosi jouluinen ja raikas maku!
Lämpimän kaakaon jälkeen tehtiin vielä pikakierros Vanhan Porvoon puolella ja sen jälkeen hypättiin taas Helsinkiin päin menevään bussiin. Ihanan tunnelmallinen paikka ja hyvä seura teki kyllä tosi onnistuneen minireissun :)

Likes

Comments

Anonyymi
Anonyymi,
Just ne minionit!!! Ei muistunu vaan nimi mielee 😃d -I.K.
Mari
Mari,
Voi luoja miten kauniita kuvia sulla on täällä! 😊 Muistuttaa itseäkin vähän siitä kuinka voisi koittaa käyttää omaa taiteellisuuttaan kuvailussa taas pitkästä aikaa.
www.blogger.com/profile/152326438540088535
Write a comment...
IP: 82.99.3.229