Brunchin'

Lifestyle
Miksi jotakin spesiaalimpaa aamiaista tulee tehtyä ainoastaan merkkipäivinä tai juhlapyhinä? Eikö tavallisia aamuja, saati sitten vapaapäiviä voisi aina silloin tällöin juhlistaa astetta paremmalla aamupalalla? No, ei muuta kuin tuumasta toimeen. :) Tuorepuuro valmistui meidän keittiössä jo torstai-iltana ja Katja toi tullessaan marjat, avokadot ja smoothiet tuoreena suoraan aamiaispöytään. Pöydälle kasaantui mm. seesaminsiemen-riisikakkuja avokadolla, kananmunalla ja basilikalla, vanilja-mulperi tuorepuuroa, tuoretta ananasta ja mangosmoothieta. Ja kyllä muuten toimi. Parin tunnin brunssilla puheenaiheet ehtivät vaihtua onnellisuudesta ruokavalioihin, tulevan kesän to-do listaan ja molempien viime aikaisiin kuulumisiin. Rakkaudella tehty, oman ruokapöydän ääressä nautittu ja parhaan ystävän kanssa jaettu brekkie voittaa kyllä kaikkien ravintoloiden aamiaisbuffetit, siitä olen täysin varma!

Olen näin kevään tullen muutenkin suosinut tuorepuuroja lämpimän aamiaisen sijaan. Tänään syötiin mustaherukkaa, eilen maapähkinää ja toissapäivänä vaniljaa. Niin ihanan raikas vaihtoehto, etenkin näin pitkän talven jälkeen! Ajattelin tehdä tässä kevään aikana vielä erillisen reseptipostauksen juurikin näihin jääkaapissa valmistuviin herkkuihin liittyen, tarkoituksena olisi tehdä versioita vähän jokaiseen makuun. Mitäs sanotte? ;)

Why is it that we eat a good brunch only on special days or holidays? What about weekdays and days off, why can't we celebrate them by eating a delicious brekkie every now and then? Well, that's what we did on Friday! We got vanilla-mulberry overnight oats, fresh berries, avocado rise cakes, fresh pineapple and mango smoothies. And I'm telling you, a breakfast made with love and enjoyed with the best company at home is the best way to start a day. Home is just simply better brunch place than any restaurant out there!

Likes

Comments

susannn
susannn,
Jee ihanaa jos tulee tuorepuuroreseptejä erilaisiin makuihin! Olen ollut skeptinen niiden maun ja koostumuksen suhteen enkä siksi ole uskaltanut kokeilla vielä! Hyvää reseptiä seuraamalla voisin uskaltaa 😊 Olisi mukava kesäauringossa omalla terassilla syödä aamupalaksi ainaisen lämpimän puuron sijaan välillä kylmääkin vaihtoehtoa.
www.blogger.com/profile/069308663407204953
Anonyymi
Anonyymi,
Kannattaa ite tunnustella ja miettiä mikä sen vatsan saa kipeäksi, Johanna ei mitenkään voi tietää mikä sun vatsalle sopii. Jokainen on ainutlaatuinen! Kirjota vaikka ylös sun ruokailuja ja merkkaile mistä vatsa kipeytyi ja mistä ei. Sillä tavalla voit löytää juuri sinulle sopivan ruokavalion.

Vatsan kipeytymiseen voi olla monia syitä eikä lääkärikään niitä tiedä ilman tutkimista. Esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymään (ei voi tutkia) eli IBS kannattaa hakea netistä "FODMAP" - siinä on yleisesti vatsa ystävällisiä ja vatsaa ärsyttäviä ruokia, mutta lista ei päde kaikkiin! Vatsa voi myös kipeytyä stressistä, jolloin ruokavaliossasi ei ole välttämättä mitään vikaa...

Myös käynti ravitsemusterapeutilla voisi auttaa!!
Write a comment...
IP: 82.99.3.229