ÄITI-TYTÄR Q&A

Milloin tyttäresi/äitisi on ärsyttävimmillään?

Äiti: Nälkäisenä ja väsyneenä Johannasta tulee tuittupäinen ja kireä. Yksi hetki on jäänyt hänen lapsuudesta mieleen, kun olimme junassa ja hän toisti noin viiden minuutin välein sanaa "nääälkä", koko parin tunnin matkan ajan. Siinä oli äidillä kiusaantunut olo, kun nälkäinen lapsi istui sylissä ja ruokaa ei ollut saatavilla!

Johanna: Äiti on tehokas tyyppi ja aika kova puhumaan. Yleensä olen ihan messissä, mutta välillä on hetkiä, jolloin kaipaan hiljaisuutta tai vaikka keskittymisrauhaa. Onneksi äiti tietää tämän ja ei ihmettele, jos katoan yhtäkkiä koneen kanssa toiseen huoneeseen. :D

Entä mukavimmillaan?

Äiti: Hyvin syöneenä ja nukkuneena hän on mitä parhainta seuraa. Mieleen tulee myös meidän yhteiset lomamatkat ja päivälliset, jolloin ollaan nautittu yhdessä hyvästä ruoasta ja kauniista auringonlaskuista.

Johanna: Kun me ollaan kahdestaan ja päästään juttelemaan rauhassa vaikka viinilasillisten äärelle. Rakastamme molemmat hyviä keskusteluja ja minusta on ihanaa, että voimme jutella toisillemme ihan kaikesta - hömpästä ja myös oikeista asioista.

Mistä olet ylpeä hänessä?

Äiti: Siitä, kuinka rohkea ja määrätietoinen hän on. Johanna uskaltaa uskoa omiin unelmiinsa ja tehdä töitä niiden eteen.

Johanna: Äiti on idearikas, eikä koskaan jämähdä paikoilleen. Toivottavasti olen hänen ikäisenä samanlainen!

Millainen tyyli hänellä on?

Äiti: Klassinen ja tyylikäs. Johanna tietää tarkalleen, mitä milloinkin hankkii ja malttaa odottaa niin kauan, kunnes löytää haluamansa.

Johanna: Äidillä on hyvä silmä ja jos olemme yhdessä ostoksilla, hän tekee usein löytöjä minullekin. Lainaan myös välillä hänen vaatteitaan, esim. yhteisillä matkoilla. Hänellä on ihania mekkoja, laadukkaita neuleita jne. ja yritänkin aina muistutella häntä siitä, että ne on tehty käytettäviksi, ei kaapissa säilytettäväksi.

Mitä olet oppinut häneltä hyvinvoinnista?

Äiti: Todella paljon! Johanna on antanut minulle vinkkejä terveelliseen ruokavalioon ja muistuttaa aina juomaan vettä. Hänellä on myös ihailtavan positiivinen elämänasenne, josta mainitsenkin hänelle usein.

Johanna: Olen oppinut äitiltä tasapainoa ja arjen pieniä hyvinvointitekoja. Hän on aina muistuttanut, että luonto ja veden läheisyys rauhoittavat ja että kotiin on panostettava niin, että siellä on hyvä olla.

Mistä ja miten riitelette?

Äiti: Emme riitele juuri koskaan. Johannan murrosiässä olimme eri mieltä jostakin, mutta siitäkin on jo aikaa. Sen tiedän, että Johanna on tällaisissa tilanteissa vähän jääräpäinen ja minä menen ensiksi pyytämään anteeksi, mutta nykyään arvostamme yhteistä aikaamme niin paljon, ettei riitoja esiinny.

Johanna: Me taidetaan olla aika samanlaisia riitelijöitä. Jos ärsyttää, ollaan joko vähän aikaa omissa oloissamme tai sitten keskustellaan, jolloin sen kummempia riitoja ei tosiaan synny. Muistan aikuisiältä vain yhden tilanteen, jossa tulistuin ja sillonkin kyse oli väärinkäsityksestä.

Hienoin lahja, jonka hän on antanut?

Äiti: Ystävyys <3

Johanna: Äiti haluaa auttaa kotitöissä aina meillä käydessään. Hoidamme luonnollisesti itse perusjutut, mutta hän saattaa pyykätä lakanoita tai pestä ikkunat. Se on näin aikuisiällä ihanaa ja tietysti olen kiitollinen myös kaikista konkreettisista lahjoista, joita olen saanut. Äiti kysyy aina meidän tarpeita ja ostaa laatua, eikä mitään turhaa sälää.

Onko hän tuhlaileva vai pihi?

Äiti: Ei kumpikaan. Johanna käyttää rahaa asioihin, jotka katsoo tarpeellisiksi.

Johanna: Näistä kahdesta enemmän tuhlaileva, mutta pihi taas joissakin periaatteellisissa jutuissa. Äiti esim. jättää auton mielummin kävelymatkan päähän ilmaiselle parkille, kuin että ajaisi oveen eteen ja maksaisi siitä.

Mikä on hänen salainen taitonsa?

Äiti: Johanna on taitava laulaja ja hänellä on tosi hyvä ääni.

Johanna: Me aina vitsaillaan, että äiti ei todellakaan ole parhaimmillaan keittiössä, mutta on hänellä silti omia bravuureitaan. Mustikkapiirakka esimerkiksi!

Mitä tyttäresi/äitisi toimintatapaa ihailet?

Äiti: Hän ei jää toimettomaksi missään tilanteessa. On ollut kerta jos toinenkin, kun olemme olleet eksyksissä tai muussa pinteessä vaikkapa reissun päällä ja Johanna on ottanut tilanteen haltuun. Ja minä puolestaan seurannut vierestä ihan hämmentyneenä. :D

Johanna: Äiti on todella huomioonottavainen ja vieraanvarainen, eikä koskaan säästele kehuja. (Ja pakko mainita myös lakanoiden viikkaaminen, miten niistä pinoista voi muka saada niin siistit?!)

Kiitokset Kauneus & Terveys -lehdelle postausideasta, äipälle ihanista vastauksista ja mitä lämminhenkisintä äitienpäivää sekä omalleni että ihan kaikille muillekin! <3

I'll be back with translations in my next post, this was my Mother's Day special and Q&A's are always a bit hard to translate word by word. If you want, you can use a translation tool for this one and I'll talk to you again soon! <3

Likes

Comments

Mette
,
Ihana postaus Johanna! 😍
johannaturpeinen
johannaturpeinen ,
Voi kiitos Mette <3
nouw.com/johannaturpeinen