7 rules for positive life

Lifestyle, Wellness
Olen viime aikoina saanut eniten kysymyksiä aiheesta positiivisuus! Siitä, kuinka pysyn iloisena arjen harmaudesta huolimatta, mistä positiivisuuteni kumpuaa ja olenko tietoisesti opetellut ajattelemaan positiivisemmin. Tässä pieni kiteytys siitä mitä ajatuksia aihe minussa herättää - toivottavasti löydätte kysymyksiinne vastaukset!

Ajattelen asian niin, että koko elämä pyörii ajatusten ympärillä. Ajatusten, jotka muodostavat tietynlaisen arjen, tekevät käytännössä kaikki valinnat ja muokkaavat meitä kokonaisvaltaisesti ihmisenä. Haluan siis luonnollisesti ympäröidä itseni ja elämäni myönteisillä asioilla sekä ajatuksilla, koska uskon niiden vaikuttavan oman fiiliksen lisäksi myös arjen valintoihin, tulevaisuuteen ja ympärillä oleviin ihmisiin. Kaikkeen ei luonnollisesti voi vaikuttaa eikä kaikesta voi itse päättää, mutta niin moneen asiaan omissa ajatuksissaan ja valinnoissaan voi.

Tässä muutamia konkreettisia asioita, mihin pyrin päivittäin. Pääsääntöisesti toimin näiden mukaan ihan tiedostamatta, mutta huonoina päivinä pyrin muistuttelemaan itseäni siitä, mitä olen, miten pääsääntöisesti ajattelen ja kuinka haluan aikani käyttää. Haluanko olla koko päivän pahalla tuulella ja kiukutella muille, vai annanko tunteen olla ja unohtua. Mietinkö, että miksi aina minä, vai ajattelenko mielummin, että no miksipä en minä. Ehkä vähän kliseistä, mutta varsin toimivaa ajatusharjoittelua!

1. Piristän arkeani pienillä asioilla. Fiilistelen kotitohveleita, herkullista välipalasmoothieta, poikaystävän halia, kukkakuvia, lämpimiä juomia, inspiroivia keskusteluja ja herkullista ruokaa. Elämä ei ehkä ole kuin täydellistä Instagram - feediä, mutta sinne päätyviä asioita voi tehdä vaikka mielin määrin. Niitä aidosti ilahduttavia, arjen kauniita juttuja. En halua raahautua elämästä läpi - haluan elää hyvää arkea.

2. Pidän itsestäni huolta, että jaksan nähdä kivoja asioita ympärilläni. Liikun, syön säännöllisesti, menen ajoissa nukkumaan ja välttelen verensokeria heitteleviä ruokia. Minäkin olen kärttyinen sokerikoukussa, väsyneenä, nälässä ja herkkuähkyssä, joten välttelen näitä olotiloja ihan tietoisesti niin arkena kuin viikonloppunakin.

3. Unelmoin paljon. Positiivisuus on mielestäni kaiken A ja O unelmien toteuttamisessa, sillä haaveet usein sammuvat epäilevien ja epävarmojen ajatusten voimasta. Positiivisuus kannustaa rikkomaan rajoja, uskomaan hyvään tulevaan ja etenkin omaan itseensä - jotka taas antavat hurjasti lisäpuhtia juuri niihin tavallisiin arkipäiviin.

4. Pyrin näkemään inspiraatiota niin itsessäni, muissa kuin ympäristössäkin. Uskon sosiaaliseen positiivisuuteen, enkä ole koskaan kuullut kenenkään nauttivan vertailusta tai katkeroitumisesta. Pyrin haalimaan ympärilleni inspiroivia asioita ja ihmisiä, sillä heidän onnistumiset rikastavat myös omaa inspiraatiotani.

5. Olen tutustunut itseeni viime vuosina melkoisesti ja tiedostan nyt, miten toimin tietyissä tilanteissa. Hermostun kiireessä, ärsyynnyn sotkusta, stressaannun huonosta työnjäljestä, olen kärttyinen nälkäisenä ja vähän huono rentoutumaan kotona. Olen siis tietoinen asioista jotka koettelevat positiivista ajatteluani ja se on helpottanut arjen hallintaani hurjasti. Nyt osaan ennaltaehkäistä mahdollisia stressitilanteita paremmin ja tehdä omaa hyvinvointiani tukevia asioita paljon säännöllisemmin.

6. Mielestäni tilanne kuin tilanne kääntyy aina parhain päin, niin naiivilta kuin se kuulostaakin. Toki epäonnistumiset aina ensin harmittavat ja ärsyttävät, mutta pian huomaan ajattelevani, että niille oli joku syy. Tulossa on todennäköisesti jotakin parempaa ja kyseisen jutun missaaminen olikin hyvä juttu.

7. Otan elämän vastaan sellaisena kun se on. Huonoja päiviä ja ikäviä asioita tulee vastaan ihan väistämättä, mutta pyrin aina hyväksymään tapahtuneet ja ajatella niitä ikään kuin elämään kuuluvina asioina. Sallin itselleni myös huonon fiiliksen, mutta mietin aina ensin sen takana olevia syitä ja mahdollisia ratkaisuja tulevaisuuden varalle. (Tässä on auttanut se 5. kohdan itsetutkiskelu!) Vaikka siis onkin pohjimmiltaan myönteisesti ajatteleva ihminen, ei surullisia tunteita tarvitse patoa tai kääntää pakolla positiiviseksi. Välillä myös itkettää, ärsyttää ja kiukututtaa, mutta niiden jälkeisessä uudelleen asennoitumisessa tarvitaan sitä positiivista ajattelua. :)

You've been asking a lot about my positivity lately, so I decided to share my favorite rules I like to live by every single day. These are the basics how I keep myself happy and positive without even thinking and when I'm having a bad day, I just have to remind myself about my normal habits and a way of thinking. So let's get started!

1. It's all about the little things. I don't want to drag myself through life, I want to enjoy those little things I do every day.
2. I take care of myself (both body and mind), so I'm able to see all the nice things around me. Even I am cranky if I haven't eaten well or moved my body at all, so I'm trying to avoid that feeling with healthy decisions.
3. I tend to dream a lot. It keeps me inspired and helps me staying positive, 'cause there's definitely a connection between dreaming and thinking.
4. I try to seek inspiration everywhere, especially in other people. I believe in social positivity and supporting, I think people should admire other's success rather than compete.
5. I've learned to know myself and my weaknesses, so it's so much easier to maintain my inner wellness. When you recognize the things that makes you angry or frustrated, it's easier to prevent them from happening.
6. It might sound naive, but everything will fall into places eventually. Failing at something sucks - yes - but I think everything happens for a reason. There will be some other amazing things waiting for you in the future.
7. I basically just take life as it is. Sometimes you feel sad or frustrated and that is totally okay, you don't have to force yourself to be happy, not even if you're a "positive thinker". When you're ready and over the sadness, you can use your positive energy to get back into your happy bubble. :)

Likes

Comments

Rosa
Rosa,
Kiitos taas ihanasta postauksesta 😊 tästä sai puhtia kevääseen. Tarkoituksena on löytää joku mieluisa amk koulutus ja päntätä sinne täysillä. Oon ollut nykyisessä työssäni nyt jo pidemmän aikaa kauheen stressaantunut ja tuntuu, että oon muuttunu kaikin puolin huonommaksi ihmiseksi. On siis aika pyrkiä kohti parempaa!
Emilia
Emilia,
Ihan mielettömän upeita kuvia ja niin positiivinen postaus, että ei voi kuin ihailla sua ♥ Sunlaisista ihmisistä pitäis ottaa mallia ja oikeasti nauttia siitä elämästä ja ottaa vastaan niin ilot kuin surut 😊
Write a comment...
IP: 82.99.3.229