5 books for summer

Lifestyle
Kesäsäät tai ei, heinäkuussa on luettava keveitä hömppäkirjoja. Vaikka sitten sisällä viltin alla teekupillisen kera, mikäli syksyiset ilmat eivät houkuttele rannalle. Kommenttiboksiin onkin viime aikoina sadellut kysymyksiä lukemisesta ja hyvistä kirjavinkeistä, joten ajattelin nyt jakaa tämän vuoden viisi suosikkiani teidänkin kanssa. Kuten jo kansistakin voi ehkä vähän päätellä, perinteistä tyttöhömppää välttelevien ei ehkä kannata vaivautua ;)

Kirjapinon päältä löytyy oma suosikkini, Sophie Kinsellan Shopaholic to the Stars. Olen siis suuri Kinsella fani ja kaikki Himoshoppaajat on tullut luettua moneen kertaan, jotkut jopa yhdeltä istumalta. Teksti ja päähahmon kommellukset ovat niin hauskaa luettavaa, että ääneen nauraminen on ainakin omalla kohdallani täysin taattua! Tässä sarjan uusimmassa osassa Becky muuttaa miehensä ja lapsensa kanssa Los Angelesiin, jossa hän yrittää saada uraansa aluilleen julkkisten stailaajana. Hänen tähtäimessään olisi suuri menestys, maine, punainen matto sekä julkkisten luksuselämä ja koko juoni pyörii oikeastaan Beckyn mutkikkaiden LA-seikkailujen ympärillä. Taisi olla helpommin sanottu kuin tehty!

Lindsey Kelk: I Love New York. Okei ensinnäkin täytyy kiittää erästä lukijaani, joka kommentoi ja suositteli kyseisen kirjailijan tuotoksia jokin aika sitten! Päätin tilata tämän juurikin hänen kuvailunsa perusteella ja aloitin lukemisen samana päivänä, kun paketti saapui. En ole vielä päässyt loppuun asti, mutta tähän mennessä ainakin olen tainnut käydä kaikki tunneskaalat läpi, eniten kuitenkin nauranut. Vähän Kinsellamaista, todella kepeää, hauskaa ja helppolukuista tekstiä, joka seuraa päähenkilön seikkailuja tällä kertaa New Yorkissa. Hulvattoman hauska Angela jättää kotikaupunkinsa sydänsurujen vauhdittamana ja lähtee hakemaan New Yorkista uutta suuntaa elämäänsä. Vastaan tulee totaalinen makeover, oma blogi, uusi ystävä ja pari miesehdokastakin, mutta kotiin jäänyttä sotkua ei kuitenkaan hauskanpidolla voi unohtaa. Ja niin, lukiessa oma New York kuume sen kun vain kasvaa...

Kate Harrison: The Bootcamp. Tästä vinkkasin ohimennen jossain aiemmassakin postauksessa, mutta tässä juoni vielä uudestaan postauksen missanneille! Kirja seuraa siis kolmen naisen toimintaa viikon mittaisella armeija-tyyppisellä bootcampilla, jossa jokainen heistä yrittää karistaa kaikki paheet pois elämästään. Steph haluaa pudottaa painoa tehdäkseen vaikutuksen exäänsä, Vicki laihduttaa hänen miehensä ja poikansa vuoksi ja kuuluisa uutistenlukia Darcy lähetettiin treenileirille hänen assistenttisa toimesta, vaikka hänellä tarvetta painonpudotukselle ei olekaan. Leiriä johtaa kaksi sotajoukkojen personal traineria, joten kiellettyjen listalla ovat ehdottomasti alkoholi, hiilarit ja tekosyyt. Kirjassa käsitellään itse asiassa aika ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita, kuinka täydellinen koko ja ulkonäkö ovat niin kovasti esillä nykypäivänä ja mitä monet sen eteen uhraavatkaan. Huippu aivot-narikkaan kirja tämäkin!

Liz Fenton & Lisa Steinke: Your Perfect Life. 17 Again, Freaky Friday, The Change-Up ja It's a Boy Girl Thing tyyppiset elämänvaihtoleffat ovat mielestäni jotenkin niin hauskoja, että tämän kirjan kuvaus osui ja upposi! Lapsuudenystävät Casey ja Rachel ovat kuin toistensa vastakohtia, Casey työskentelee julkkisten parissa TV:ssä ja elää sinkkuelämää upeassa kämpässään, kun taas Rachel on kotiäiti yrittäen huolehtia kahdesta teini-ikäisestä, vastasyntyneestä lapsesta ja muuttuneesta miehestään. Naiset päätyvät drinkeille ja mystisten shottien sekä suurten kateellisuuspuheiden jälkeen heräävät aamulla toistensa kehoistaan. Kirja on toisaalta sellaista hauskaa rantalukemista, mutta sai ainakin itseni miettimään hieman syvällisemminkin omaa elämää ja sitä, miltä se ulkopuolelle saattaa joskus näyttää. Tämäkin kirja sen todistaa, ettei kenenkään elämä ole täydellistä :)

Meg Cabot: Royal Wedding. Prinsessa Mia on taas täällä! ;) Vannoutuneena prinsessapäiväkirjojen fanina päästin pieniä ilon kiljahduksia kirjakaupassa, kun huomasin sarjan uusimman tuotoksen pokkarihyllyllä. Tätä en ole ehtinyt vielä aloittaa, mutta sarjan aikaisemmista kirjoista päätellen on kyllä ansainnut paikkansa tässä listassa! Takakansi lupaa varmaa viihdettä hieman kömpelön prinsessan seurassa ja seuraa hänen elämäänsä New Yorkissa, johon kuuluu mm. uuden nuorisotalon johtamista, kuninkaallisia tilaisuuksia ja ihana mies. Tämä ihana mies päättääkin lähestyä prinsessaa sormuksen kera, mutta kyllä-sanan jälkeiset häävalmistelut eivät sujukaan ihan ilman mutkia ja skandaaleja. Heti edellisen kirjan loputtua tämän ensimmäiset sivut pyörähtävät kyllä ainakin täällä käyntiin!

Here's my chick-lit recommendations for this summer! My personal favorite is Shopaholic to the stars, which is such a funny and heart-warming story about Becky, my favorite character of all time. Then I have I Heart New York by Lindsey Kelk, which is a perfect choice if you like Kinsella's style to write. They are both page turners and definitely makes you feel happy long after the flip of final page. I already talked you about The Bootcamp, but if some of you missed it, it's about three women who'd like to turn their lives upside down. They sign up for a military style bootcamp, where's no boost, men, carbs or excuses. Just a lot of exercising, two personal trainers from the forces and a bunch of insecure people. You should definitely read it! Your perfect life on the other hand, is about two childhood best friends who couldn't lead more different lives and discover they've switched bodies after a night of whining and drinks. I'd recommend this for those who enjoy body switching stories like Freaky Friday! And the last but not least, the newest book in Princess Diaries series, Royal Wedding. I'm so excited about this one, but I haven't had a chance to start it just yet. It's about popping questions, attending royal engagements and trying to do the wedding plans despite of the different scandals - I can't wait to open to the first page!

Likes

Comments

Kiia
Kiia,
Kiitos vinkeistä, ihan mun tyylisiä kirjoja! Kiva saada uusia kirjailijoita listalle, tähän asti tullut luettus pääasiassa Kinsellan ja Cathy Kellyn tuotoksia 😊 Ihanaa kesänjatkoa sulle!♡
www.blogger.com/profile/012237897802369102
Anonyymi
Anonyymi,
Luetko ikinä mitään oikeita kirjoja tollasen hömpän sijasta, tai siis että onko sulla mitään muuta vertailupohjaa ku että näiden kirjojen kannet sopii sun sisustukseen? Noi kirjat on meinaan tosi paskasti kirjotettu. 😃
Write a comment...
IP: 82.99.3.229