10 steps to a clean diet

Food, Lifestyle, Wellness
Oliko uudenvuodenlupauksesi terveellisemmät elämäntavat, mutta et oikein tiedä mistä aloittaisit? Haluaisitko syödä puhtaammin, kiinteytyä tai voida paremmin? Hyvä, olet ottanut jo suurimman askeleen eteenpäin miettiessäsi omia elämäntapojasi ja lopullisia tavoitteitasi. Uudenvuodenlupauksilla on kieltämättä huono maine, mutta oikealla asenteella ja kovalla tahdonvoimalla onnistut varmasti. Monet lupaukset tuppaavat unohtumaan heti helmikuun puolella, sillä pelkillä sanoilla ja toiveajattelulla tavoitteisiin ei valitettavasti päästä. Vuoden vaihtuminen ei vaikuta elämäntapoihisi millään tavalla, jos et ole valmis poistumaan mukavuusalueeltasi ja muuttamaan elintapojasi konkreettisesti!
Olette varmasti nyt törmänneet kaikenlaisiin motivaatioteksteihin niin blogeissa kuin lehdissäkin, mutta tässä teille vielä mun parhaat vinkit ja tottumukset, joiden avulla terveellisen ruokavalion saa ujutettua hyvin kiireiseenkin elämään.
1. Juo paljon vettä. Helposti unohtuva itsestäänselvyys, joka ei selittelyjä enää kaipaa!
2. Ota pieniä askelia kerrallaan. Vaihda valkoinen riisi tummaan ja lisää päivän annokseesi vähitellen kasviksia. Jos yrität tehdä radikaalin muutoksen ruokavalioosi yhdessä päivässä, kyllästyt todennäköisesti heti muutaman päivän jälkeen.
3. Puhdista jääkaappisi ja osta vain puhdasta ruokaa. Suosi kasviksia, hedelmiä ja prosessoimattomia ravinto-aineita. Yksi hyvä ajatustapa on pyrkiä syömään sellaista ravintoa mitä luontoäiti meille tarkoittikin - ruokaa mahdollisimman luonnollisessa muodossa.
4. Vältä alkoholia. Kaikkien negatiivisten vaikutusten lisäksi alkoholijuomissa on myös paljon sokeria ja energiaa, mitä kroppa ei voi käyttää hyödykseen. Sama juttu päivittäisten limujen ja sokerimehujen kanssa, et kai halua juoda itsellesi ns. tyhjiä kaloreita?
5. Syö kotona. Tee terveellistä ruokaa vähän isompi annos ja syö sitä aina lounasaikaan useampana päivänä. Näin et tee nälkäisenä huonoja valintoja, sillä terveellinen vaihtoehto odottaa aina valmiina jääkaapissa.
6. Syö heti herättyäsi ja vähintään kolmen tunnin välein siitä lähtien. 
7. Kanna mukanasi terveellisiä välipaloja. Hedelmiä, pähkinöitä ja raakapatukoita on helppo sujauttaa laukkuun aina kotoa lähtiessä, eikä yllättävä nälkä pakota sinua lähimpään pikaruokapaikkaan.
8. Käytä mausteita ja unohda majoneesit, ketsupit sekä salaatinkastikkeet. Tuoreet yrtit ja luonnon antimet (esim. inkivääri, valkosipuli, chili) maustavat ruokasi terveellisellä tavalla. Puhdas ruoka ei todellakaan ole mautonta!
9. Syö hyviä rasvoja. Suosi esimerkiksi lohta, siemeniä, oliiviöljyä, avokadoa tai pähkinöitä päivittäin.
10. Lue tuotteiden ravintosisällöt. Purkissa tai paketissa tuleva ruoka voi piilottaa sisälleen suuren määrän lisäaineita tai sokeria, joten tarkista ravinto-aineet aina ennen ostamista. Pidä pakkaamattomat, tuoreet vaihtoehdot aina ykkösenä mielessä!

Tsemppiä ihanat naiset! <3

// Like I said in the title, here's 10 easy steps to a clean diet. 1. Drink lots of water. 2. Take baby steps, it's better to take many small steps in the right direction than get bored in two days. 3. Skinnify your fridge and get rid of fake foods. 4. Avoid alcohol, it's just another form of sugar and empty calories. 5. Cook at home and prepare your meals. 6. Eat breakfast and don't forget to snack something healthy every three hours. 7. Be prepared and stock your purse with fruits, nuts and raw bars if you're going somewhere. 8. Spice it up! Get rid of the mayo, ketchup and salad dressing and spice your food with fresh herbs, ginger, garlic or chili. Healthy food is actually really tasty! 9. Eat healthy fats every day, for example salmon, seeds, olive oil, avocado or nuts. 10. Read labels. If it comes in package, you should definitely first find out what you're buying. Power hugs girls, let's make our new year's resolutions work!

Likes

Comments

Nelli
Nelli,
Kiitos hyvästä postauksesta,Johanna! Tuli kyllä tarpeeseen nämä muistutukset nyt, kun terveellinen ruokavalio, energisyys ja hyvinvointi olis vuoden tavoitteena 😊 Sinun hyvinvointipostaukset on muutenkin minun lemppareita!
www.blogger.com/profile/066674717551874186
Anonyymi
Anonyymi,
Heips, jos pienen vinkin saa antaa, niin tumma riisi sisältää paljon enemmän "myrkkyjä", joten valkoinen riisi olisi suositeltavampaa! Tosin jokaisella on oma näkökulmansa, mutta tämä on monelle uutta tietoa, joten ehdottaisin sen käyttöä puhtaampaa ruokaa silmällä pitäen! 😊 Tämä siis Paleo ruokavalion näkökulmasta.
Write a comment...
IP: 82.99.3.229