10 reasons to be a morning person

Lifestyle
Rakastan aamuja. En ole aina rakastanut, mutta tässä vuosien myötä mun aamuvirkeys on kasvanut huimasti ja olen löytänyt itselleni sopivimman unirytmin. Ysiltä sänkyyn ja kuudelta ylös. Aikaisissa aamuissa on vain jotain niin rauhoittavaa, että haluan kokea sen joka päivä. Vaikka se niin kliseiseltä kuulostaakin, mun mielestä on oikeasti ihanaa nähdä se päivän käynnistyminen ja suunnitella rauhassa tulevan päivän ohjelmaa. Etenkin ne harvat ja valitut aurinkoiset aamut ovat ihan parhaita, kun pimeä maisema vaihtuu vaaleanpunaisen taivaan kautta valoisaksi. Päivissä on ihan liian vähän tunteja, mutta aamuihin saa helposti ujutettua muutaman kivan hetken lisää!

1. Maanantaiaamut eivät tunnu ollenkaan pahalta, kun olet tottunut aikaisiin herätyksiin. Heräät aamulla virkeänä, ehkäpä jopa ennen herätyskelloa ja nouset viimeistään ensimmäisten hälytyksien soidessa. Ihan parasta! Itse vihaan säpsähtää hereille herätyskellon toimesta ja olenkin hyvin iloinen siitä, etten ehdi kuulla sitä lähes koskaan.

2. Ehdit tehdä paljon asioita, ennen kuin muut heräävät. Minä pyhitän tämän ylimääräisen ajan usein rentoutumiseen (eli hömppäsarjoihin, rauhalliseen aamiaiseen ja joogaan) tai teen blogijuttuja, kuten sähköposteihin vastailua ja postausten valmistelua. Kesäisin suuntaan aina heti aamulla lenkkipolulle tai teen jotain muuta vähän hyödyllisempää, kuten kotitöitä. Aamulla on hyvä tehdä juuri niitä asioita, mitä ei välttämättä töiden jälkeen ehdi, jaksa tai pysty.

3. Saat shoppailla ja treenata rauhassa. Kaupoissa on siistiä, sovituskopit ovat vapaita ja pääset jopa kassalle ilman jonottamista. Kaupungissa on hiljaista ja mikä parasta, kuntosalin ruuhka-aika on yleensä vasta työpäivän jälkeen!

4. Voit unohtaa ne kiireiset aamut ja seisaaltaan syödyt aamiaiset. Saat nautiskella rauhassa kunnon aamupalan, lueskella lehtiä, katsoa hyviä ohjelmia, käydä kävelyllä, venytellä... Ja ennen kaikkea laittautua rauhassa! Vihaan kiirettä oikeastaan ihan mihin aikaan tahansa, mutta aamuvalmistelut paniikissa on yksi ärsyttävimmistä asioista mitä tiedän.

5. Saat päivääsi enemmän tunteja. Harvat meistä haluaa tehdä töitä, arjen askareita tai muita velvollisuuksia myöhään illalla. Mitä aikaisemmin heräät, sitä enemmän sinulla on aikaa tehdä päivän töitä ja sitä nopeammin pääset nauttimaan illasta haluamaasi tapaan. En varmaankaan ole ainoa, joka on tehokkaimmillaan aina päiväsaikaan?

6. Olet oikeasti väsynyt illalla, joten saat nopeasti unen päästä kiinni. Mun nukkumaanmenoaika on nykyään meidän lähipiirin oma vitsi, mulla on nimittäin samanlainen uniytmi kuin mun mummolla :D

7. Saat muutaman extra-tunnin itsellesi. Etenkin jos olet taloutesi ainoa aamuvirkku, voit pyhittää ne muutamat tunnit vain itsellesi. Saat tehdä niitä asioita mitä haluat, miten haluat.

8. Matkustaminen ei ole ongelma. Aamukuuden lento? Matkakohteen ihanat auringonnousut? Koska aikaiset herätykset eivät tuota ongelmia, voit lähteä matkaan virkeänä ja nauttia perillä upeista maisemista heti herättyäsi. Aamulenkit auringonnousussa ovat usein mun ulkomaanmatkojen kohokohtia!

9. Kun pääset töihin, tunnet olosi virkeäksi ja tehokkaaksi. Jos olet viettänyt mukavan ja kiireettömän aamun, olet saanut kroppasi oikeasti hereille ennen töihin menoa. En tiedä teistä, mutta minä ainakin herättelen pääkoppaani mielummin kotona, kuin työpaikalla!

10. Saat syödä aamiaisen kahdesti. Mikäli käynnistät aineenvaihduntasi jo aamukuudelta, olet luultavasti nälkäinen jo kolmen tunnin päästä. Miksi tämä on sitten hyvä juttu? Voit syödä joko kaksi vähän kevyempää aamupalaa tai vaihtoehtoisesti nauttia päivän ensimmäisestä ateriasta vähän pidemmän kaavan mukaan. Itse voisin syödä aamiaisruokaa vaikka päivän jokaisella aterialla, mutta tällä hetkellä mennään suurella puurokulholla ja aamupäivän teehetkellä hedelmän kera!

PS. Jos olet iltavirkku ja tyytyväinen nykyiseen elämänrytmiisi, ei sinulla ole mitään syytä elämänmuutokseen. Olen todennut listaamani asiat todella toimivaksi itselläni, mutta tiedän moniakin ihmisiä, jotka yksinkertaisesti vain virkistyvät iltaa kohden. Sehän on vain hienoa, itse kun alan haukottelemaan jo illanistujaisten alkuvaiheessa :D

1. You don't feel awful on Monday mornings. If you get up early every day, it's easy to wake up even on Mondays. 

2. You are able to get things done, before everyone else wakes up. Mornings are a great time to get your personal things done and for me, it's usually relaxing, watching tv, doing yoga or blogging.

3. Public places are not crowded. Stores are well-stocked, you don't have to stand in a queue and what is more, the after-work crowd haven't started yet at the gym.

4. You don't have to start your day in a rush. There's nothing worse than starting your day in a hurry, so take your time and get ready slowly. 

5. You actually have more time to be productive. Starting early usually means finishing early!

6. You go to bed feeling tired, so you sleep soundly at night. I'm actually one of those people who goes to bed at 9 pm, haha!

7. You get a couple of hours just for yourself. You can do whatever you want to and enjoy your alone time. 

8. Traveling is not an issue. Early morning flight? Stunning sunrises? Waking up is not a problem, so you can take the first flight and enjoy your destination first thing in the morning.

9. Once you get the work, you feel energized and efficient. If you get your brain started a bit earlier, you don't feel like a zombie when you start working. 

10. You can pick your breakfast twice. If you kick-start your metabolism at 6 am, you're probably hungry at 9 am. To be honest, I could eat breakfast food for every meal!

PS. If you're a night owl and happy with it, there's no need to change it. :)

Likes

Comments

Sofia
Sofia,
Kannattaa ostaa herätysvalo! On paljon ihanampaa herätä linnunlaulun ääneen kuin tärisevään ja ärsyttävään kännykkään 😃. Et varmasti kadu ostosta 😊
Sophii
Sophii,
From Monday to Friday, I wake up every morning at 3:30 am, because my way to the work takes me 2 hours. I commute to work with the first morning train (5:00 am), and then I start working at 7:00 am. Getting up and train ride is boring, but then I go to work really fresh.

However, these days I enjoy getting up early. Spring is coming and the days begin to stretch. So I have the honor to watch the sun rises, which are still earlier and earlier.

On weekends I usually sleep until 11 am, but I've told myself, that would be worth once to wake up before six to enjoy the sunrise, a leisurely breakfast and stretch the day.
www.blogger.com/profile/031651333385725475
Write a comment...
IP: 82.99.3.229